Δημοσκόπηση: Μπροστά με 11 μονάδες ο Μπάιντεν έναντι του Τραμπ, ενόψει των προεδρικών εκλογών

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ και υποψήφιος των Δημοκρατικών για την προεδρία Τζο Μπάιντεν διατηρεί προβάδισμα 11 εκατοστιαίων μονάδων έναντι του νυν προέδρου, του Ρεπουμπλικάνου Ντόναλντ Τραμπ, στην κούρσα ενόψει των εκλογών του Νοεμβρίου, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Quinnipiac University που δόθηκε στη δημοσιότητα χθες Τετάρτη.

Ο Μπάιντεν συγκεντρώνει το 50% των προθέσεων ψήφου στο σύνολο του δείγματος, έναντι 39% του Τραμπ. Η διαφορά τους ήταν λίγο μικρότερη (49-41%) στη δημοσκόπηση του Απριλίου, πάντως η καταγραφόμενη άνοδος του ποσοστού του Δημοκρατικού πολιτικού είναι εντός του περιθωρίου στατιστικού σφάλματος.

Μεταξύ των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων, το 88% εξ όσων δήλωσαν ψηφοφόροι των Δημοκρατικών λέει ότι θα ψηφίσει τον Μπάιντεν και το 5% τον Τραμπ· το 87% εξ όσων δήλωσαν ψηφοφόροι των Ρεπουμπλικάνων λέει ότι θα ψηφίσει τον Τραμπ και το 8% τον Μπάιντεν· ενώ στις τάξεις όσων δήλωσαν ανεξάρτητοι, το 47% είπε ότι θα ψηφίσει τον Μπάιντεν και το 36% τον Τραμπ.

«Τι μας λέει το προβάδισμα 11 μονάδων του Μπάιντεν; Στην καλύτερη περίπτωση για την ομάδα του Τραμπ, ότι η εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων στον πρόεδρο Τραμπ έχει κλονιστεί. Στη χειρότερη περίπτωση για αυτή, καθώς τα κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό αυξάνονται, ότι η κρίση του Τραμπ τίθεται υπό αμφισβήτηση – ενώ ο Νοέμβριος προβάλλει στον ορίζοντα», σχολίασε ο Τιμ Μαλόι, αναλυτής δημοσκοπήσεων του πανεπιστημίου Κουίνιπιακ.

Το ποσοστό των ψηφοφόρων που αποτιμούν θετικά το έργο του Τραμπ υποχωρεί εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού, σύμφωνα με την έρευνα αυτό.

Το 42% των ψηφοφόρων εγκρίνει το έργο του, ενώ το 53% το αποδοκιμάζει. Τον περασμένο μήνα, το έργο του Τραμπ ενέκρινε το 45% και αποδοκίμαζε το 51% – επρόκειτο για το υψηλότερο ποσοστό αποδοχής που έχει καταγράψει ποτέ το πανεπιστήμιο για τον Ρεπουμπλικάνο.

Όσον αφορά τον τρόπο που αντιμετωπίζει ο Τραμπ την κρίση δημόσιας υγείας στις ΗΠΑ, το 41% του δείγματος τον επιδοκιμάζει, ενώ αντίθετα το 56% τον αποδοκιμάζει. Το ποσοστό των ψηφοφόρων που έλεγαν ότι εγκρίνουν τη διαχείριση της κρίσης από πλευράς του ενοίκου του Λευκού Οίκου βρισκόταν στο 46% τον Απρίλιο ενώ αντίθετα το 51% τον αποδοκίμαζε.

Το 50% εγκρίνει το πώς χειρίζεται ο Ντόναλντ Τραμπ την αμερικανική οικονομία ενώ το 47% αποδοκιμάζει την πολιτική του. Τα ποσοστά αυτά ήταν 51% και 44% αντίστοιχα τον Απρίλιο.

Η έρευνα του πανεπιστημίου Κουίνιπιακ έγινε σε δείγμα 1.323 εγγεγραμμένων ψηφοφόρων, με τη μέθοδο των τηλεφωνικών συνεντεύξεων, από τη 14η ως τη 18η Μαΐου. Το περιθώριο στατιστικού σφάλματος της δημοσκόπησης αυτής είναι ∓ 2,7%.

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα