Δηλώσεις του Υπουργού Άμυνας της Τουρκίας, Hulusi Akar για τη Λιβύη.

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Δημοσίευμα της ιστοσελίδας eanlibya, το οποίο επικαλείται το τουρκικό πρακτορείο Anadolu, αναφέρει ότι ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας, Hulusi Akar κατά τη χθεσινή, συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας, Abdelhamid Dabaiba είπε ότι «η παρουσία των τουρκικών στρατιωτικών δυνάμεων στη Λιβύη δεν αποτελεί ξένη δύναμη».

Τόνισε ότι οι σχέσεις Τουρκίας-Λιβύης βασίζονται σε ριζωμένα ιστορικά και πολιτιστικά θεμέλια που ανάγονται σε 500 χρόνια και ότι η ενότητα, η εδαφική ακεραιότητα, η ανεξαρτησία και η σταθερότητα στη Λιβύη, αποτελεί σημαντική υπόθεση για την Τουρκία.

Καλωσόρισε τη διαμόρφωση της σημερινής φάσης στη Λιβύη, ειδικότερα μετά τον τερματισμό των διενέξεων και την έναρξη της πολιτικής διαδικασίας με ειρηνικά μέσα.

Τόνισε τη σπουδαιότητα του μνημονίου που υπογράφηκε το 2019, μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης, επισημαίνοντας ότι οι συμφωνίες αυτές εδραιώνουν τη φιλία, την αδελφοσύνη και τις κοινές αξίες μεταξύ των δύο χωρών.

Επεσήμανε ότι οι στρατιωτικές δυνάμεις της χώρας του που βρίσκονται στη Λιβύη, δεν είναι ξένη δύναμη, αλλά στρατιωτικό προσωπικό μιας φίλης και αδελφής χώρας της Λιβύης και ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις συνεχίζουν τη στρατιωτική εκπαίδευση [ των λιβυκών δυνάμεων] σε πέντε (5) εκπαιδευτικά κέντρα στη Λιβύη, επισημαίνοντας ότι η στρατιωτική εκπαίδευση αποτελεί επένδυση στην ασφάλεια των Λίβυων για το μέλλον.

Επεσήμανε ότι η Τουρκία αποδίδει σημασία στην ενότητα και σταθερότητα στη Λιβύη, με το σκεπτικό ότι «η Λιβύη ανήκει στους Λίβυους» και ότι η Άγκυρα είναι πρόθυμη να κάνει ό,τι χρειαστεί για την αποτροπή επανάληψης διενέξεων και αιματοχυσίας.

Ανέφερε ότι η Τουρκία είναι η μόνη χώρα που κατέβαλε καλοπροαίρετες προσπάθειες για να επιτευχθεί η αυτάρκεια της Λιβύης, χωρίς να έχει οποιαδήποτε ατζέντα.

Τέλος, επεσήμανε ότι η ασφάλεια αποτελεί ουσιαστικό ζήτημα στη Λιβύη όπως αυτό ισχύει σε όλες τις χώρες, υπογραμμίζοντας την ανάγκη ίδρυσης τακτικού στρατού που θα μπορεί να εξασφαλίζει την ασφάλεια στη χώρα και να αφομοιώνει τις ένοπλες ομάδες.

eanlibya.com

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα