Δεύτερο «θερμό» επεισόδιο στο Γιβραλτάρ: Ισπανικό πλοίο παραβίασε βρετανικά ύδατα

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alert από το βρετανικό υπουργείο Άμυνας

Πριν από περίπου 10 ημέρες, ένα ακόμη ισπανικό πλοίο είχε παραβιάσει τα βρετανικά χωρικά ύδατα, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις εκατέρωθεν
Η επικείμενη αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση έχει προκαλέσει μία έκρηξη της έντασης στη διαφιλονικούμενη στρατηγική περιοχή των στενών του Γιβραλτάρ μεταξύ Λονδίνου και Μαδρίτης. Μέσα σε διάστημα 10 ημερών, καταγράφηκε δεύτερο θερμό επεισόδιο μεταξύ Βρετανίας και Ισπανίας, καθώς ισπανικό πολεμικό πλοίο παραβίασε τα βρετανικά ύδατα στην περιοχή, προκαλώντας την αντίδραση του Βασιλικού στόλου.
Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας, ισπανικό πλοίο του πολεμικού ναυτικού εντοπίστηκε να πλέει σε βρετανικά ύδατα δίχως την απαιτούμενη άδεια. Η Βρετανία διαμαρτυρήθηκε στην ισπανική κυβέρνηση και ακολούθησε νέος γύρος διπλωματικών διαβουλεύσεων.
Πριν από περίπου 10 ημέρες, ένα ακόμη ισπανικό πλοίο είχε παραβιάσει τα βρετανικά χωρικά ύδατα. Η Μαδρίτη ωστόσο δεν αναγνώρισε τις κατηγορίες, με συνέπεια να ξεκινήσει μία ανταλλαγή καυστικών δηλώσεων από Ισπανούς υπουργούς, αλλά και την πρωθυπουργό της Βρετανίας, Τερέζα Μέι.
Πρώτο Θέμα

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα