Δεύτερη πρόκληση Ζάεφ, τώρα έναντι της νοημοσύνης των Ελλήνων: Κάποτε γίνονται λάθη εκ παραδρομής…

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ αναφέρθηκε την ανάρτησή του στο Twitter, η οποία προκάλεσε την έντονη αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης καθώς και το το «πάγωμα» της κατάθεσης στη Βουλή των Συμβάσεων και Μνημονίων για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

«Κάποιες φορές, γίνονται και λάθη στην ακριβή τήρηση της Συμφωνίας. Είμαι σχεδόν 47 χρονών. Μπορεί να συμβεί, όταν έχεις συνηθίσει, επί 47 χρόνια, να λες κάτι με έναν συγκεκριμένο τρόπο, να το αναφέρεις, και εκ παραδρομής ακόμα, λάθος», είπε.

Υπενθυμίζεται ότι στην εν λόγω ανάρτηση, ο Ζάεφ ανέφερε:

«Σήμερα βρίσκομαι στο στάδιο του Άμστερνταμ και δίνω την ισχυρή μου υποστήριξη στην εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Μακεδονίας», αναφερόμενος στη χώρα του ως «Μακεδονία», χωρίς το «Βόρεια».

«Είναι αλήθεια ότι υπάρχουν Μακεδόνες παίκτες, Αλβανοί παίκτες, Βόσνιοι κλπ. Υπάρχουν Μακεδόνες, υπάρχει και η εκπροσώπησή τους από την Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας. Και αυτό επετεύχθη μέσα από τη Συμφωνία των Πρεσπών», δήλωσε ο Ζάεφ, μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ των Σκοπίων.

«Αυτός δεν είναι λόγος να καθυστερήσουν οι Συμφωνίες και τα Μνημόνια στο ελληνικό κοινοβούλιο. Περιμέναμε δύο χρόνια για την κατάθεσή τους, μπορούμε να περιμένουμε τρεις μήνες ακόμα. Οι λαοί μας, όμως – Μακεδόνες και Έλληνες – περιμένουν να προχωρήσει η Συμφωνία», σημείωσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Συμφωνία «αποτελεί μέτρο οικονομικής συνεργασίας, μέτρο κάλυψης του εναέριου χώρου μας από την ελληνική αεροπορία -σύμφωνα με τα πρότυπα του ΝΑΤΟ-, αλλά και προϋπόθεση για την ολοκλήρωση της εισόδου της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

«Η Ελλάδα πραγματικά υποστηρίζει την είσοδο της Βόρειας Μακεδονίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Και ουσιαστικά, οι Έλληνες παλεύουν για τους γείτονές τους στη Βόρεια Μακεδονία και την Αλβανία. Φυσικά, τα μηνύματα που ανταλλάσσουμε (με την ελληνική πλευρά) είναι σε φιλικό κλίμα. Πιστεύω στη Συμφωνία των Πρεσπων, στην οποία κατέληξα με τον καλό μου φίλο Αλέξη Τσίπρα. Από αυτήν επωφελούνται και οι δύο πλευρές, και οι δύο χώρες, και οι δύο λαοί. Φυσικά, είμαι ο πρώτος που τηρεί τους όρους της Συμφωνίας των Πρεσπών», ανέφερε ο ίδιος.

Ο Ζόραν Ζάεφ προχώρησε σε αυτή τη δήλωση στο περιθώριο του 1ου Οικονομικού Φόρουμ των Σκοπίων, το οποίο διοργανώνεται από το Φόρουμ των Δελφών.

Πηγή: kathimerini.gr/ΑΠΕ – ΜΠΕ ου ανταποκριτή N. Φραγκόπουλου
Σκόπια, Βόρεια Μακεδονία

Δεύτερη πρόκληση Ζάεφ, τώρα έναντι της νοημοσύνης των Ελλήνων: Κάποτε γίνονται λάθη εκ παραδρομής…

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα