«Δεν επιδιώκουμε τσαμπουδάκες αλλά καουμπουλίκια δεν περνάνε στην Ελλάδα» λέει ο Καμμένος

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Η Ελλάδα επιθυμεί την γαλήνη και την ειρήνη ανάμεσα στα κράτη της περιοχής. Δεν επιδιώκουμε τσαμπουκάδες, ούτε φασαρίες. Πρέπει όμως να καταλάβουν ότι καουμπουλίκια ανατολικού τύπου δεν περνάνε στην Ελλάδα». Αυτό κατέστησε σαφές ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, μιλώντας στον ΑΝΤ1, με αφορμή το σημερινό μπαράζ παραβιάσεων του εθνικού εναερίου χώρου από 6 τουρκικά αεροσκάφη.

 
 «Δεν επιδιώκουμε τσαμπουδάκες αλλά καουμπουλίκια δεν περνάνε στην Ελλάδα» λέει ο Καμμένος

Οι παραβιάσεις ακολούθησαν την απόδοση τιμών από τον ίδιο και τον αρχηγό ΓΕΑ, προς τους τρεις ήρωες αξιωματικούς του πολεμικού ναυτικού – τον Παναγιώτη Βλαχάκο, τον Χριστόδουλο Καραθανάση, και τον Έκτορα Γιαλοψό – που έπεσαν κατά την εκτέλεση του καθήκοντος στα Ίμια.

Ο κ. Καμμένος διαβεβαίωσε ότι οι ένοπλες δυνάμεις είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε πρόκληση. Τα στελέχη δεν επηρεάζονται από τις οικονομικές κρίσεις, παρά τις τεράστιες ζημιές που έχουν υποστεί στο εισόδημα τους. Το αξιόμαχο των ενόπλων δυνάμεων είναι σε πάρα πολύ υψηλό επίπεδο. Οι Έλληνες προασπίζονται την πατρίδα. Από την άλλη πλευρά, «να ανησυχούν λόγω της κατάστασης στο τουρκικό στρατό μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα. Οι Έλληνες δεν έχουν να φοβηθούν τίποτε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά στη σημερινή επίσκεψή του στα Ίμια, ο υπουργός ανέφερε ότι πρόκειται για συνήθη επίσκεψη. Οι επισκέψεις θα συνεχιστούν, είτε κατά την περίοδο απόδοσης τιμών προς τους τρεις αξιωματικούς, είτε στο πλαίσιο κάποιας άλλης επίσκεψης σε ελληνικά νησιά.«Είναι υποχρέωση κάθε υπουργού Εθνικής Άμυνας να είναι εκεί. Δεν θα ρωτήσω κανένα», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Για τις δηλώσεις Τούρκου βουλευτή, ο οποίος φέρεται να απείλησε την Ελλάδα με πόλεμο, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας σχολίασε ότι από τη γείτονα «έχουμε ακούσει απίστευτα πράγματα» και συμπλήρωσε λέγοντας πως «δεν πρόκειται να ασχοληθώ με φωνές Τούρκου βουλευτή στην τουρκική εθνοσυνέλευση». Κάλεσε δε, εκ νέου την Τουρκία να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο και τις διεθνείς συνθήκες.

Οι Ευρωπαίοι εταίροι και το ΝΑΤΟ που βρίσκονται στο Αιγαίο, ξέρουν πλέον, ότι αυτός που παραβιάζει το διεθνές δίκαιο, αυτός που παρενοχλεί ΝΑΤΟϊκά πλοία, δεν είναι η Ελλάδα είναι η Τουρκία – σημείωσε ο κ. Καμμένος.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας παρατήρησε ότι «εάν κάποιοι – οι ίδιοι που το 1996 έλεγαν να πάρει τις σημαίες ο αέρας – νομίζουν ότι αυτή η κυβέρνηση θα έχει τη μοίρα της κυβέρνησης Σημίτη και Πάγκαλου κάνουν λάθος».

«Οι σημαίες θα υποστέλλονται μόνο όταν φθαρούν για να αντικατασταθούν. Οι σημαίες θα είναι όρθιες για να προβάλλουν την εθνική κυριαρχία και επικαλέσθηκε μάλιστα τη σχετική δήλωση του διοικητή της μονάδας στο Καστελόριζο προς τον ίδιο. Δεν είναι θέμα πολιτικής αντιπαράθεσης, είναι θέμα εθνικής στάσης και υποχρέωσης όλων» επανέλαβε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Όσον αφορά την απειλή του Τούρκου προέδρου σχετικά με τη συμφωνία για το προσφυγικό, ο κ. Καμμένος παρατήρησε ότι η Τουρκία έχει υπογράψει τρεις συμφωνίες: Η μία είναι με την Ελλάδα, η δεύτερη με την Ε.Ε. από την οποία παίρνει «χαρτζηλίκι 3 δισ. ευρώ» για την κατασκευή υποδομών για τους πρόσφυγες και η τρίτη με το ΝΑΤΟ που ελήφθη ομόφωνα και προβλέπει την επανεισδοχή στην Τουρκία, όσων εντοπίζονται εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων.

«Οι απειλές δεν είναι προς την Ελλάδα. Αν τολμά, ας τις απευθύνει στην κα Μέρκελ», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Όσον αφορά στην αξιολόγηση, ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας παρατήρησε ότι οι διαπραγματεύσεις έπρεπε να είχαν λήξει εδώ και δύο μήνες, ωστόσο κάποιοι στην Ευρώπη για εσωτερικούς πολιτικούς λόγους, όπως η Γερμανία, θέλουν να τραβήξουν μακριά το κλείσιμο.

Παράλληλα σχολίασε ότι το μη κλείσιμο της αξιολόγησης οφείλεται σε πολιτική σύγκρουση ανάμεσα στο ΔΝΤ και την ΕΕ. «Είναι σαν να έχουμε ένα ασθενή και δύο διαφορετικούς γιατρούς που προτείνουν δύο διαφορετικά φάρμακα. Αυτό δεν γίνεται» σχολίασε.

Ο κ. Καμμένος εκτίμησε από τις επαφές που είχε πρόσφατα στις ΗΠΑ, ότι η νέα διοίκηση των ΗΠΑ – που επηρεάζει, όπως είπε, και το ΔΝΤ – θεωρεί την γεωπολιτική θέση της Ελλάδας και την ενίσχυσή της, κλειδί για την επίλυση σοβαρών θεμάτων όπως η τρομοκρατία και ο ισλαμικός φονταμενταλισμός.

«Εμείς τα έχουμε κάνει όλα όσα έχουμε υπογράψει» τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, και κάλεσε την άλλη πλευρά να τηρήσει τα συμπεφωνημένα. «Δεν μπορούμε να πάρουμε μέτρα εναντίον της κοινωνίας, εναντίον εξαθλιωμένων πολιτών εναντίον των Ελλήνων», κατέληξε.

Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ, τα 6 τουρκικά αεροσκάφη – ένα ζεύγος και 4 μεμονωμένα – που εισήλθαν σήμερα στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσουν σχέδια πτήσεως, προχώρησαν σε 24 παραβάσεις των κανόνων εναερίας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών που εξελίχθηκαν σε 138 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου.

Τις 126 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου έκανε το ζευγάρι των τουρκικών αεροσκαφών από τις 7:43 έως τις 8:41 το πρωί και σ’ αυτές περιλαμβάνονται οι 8 πτήσεις πάνω από τα Ίμια και την Καλόλιμνο.

Οι 12 έγιναν από τα μεμονωμένα αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένων των 2 νέων πτήσεων πάνω από τα Ίμια. Όλα τα τουρκικά αεροσκάφη ήταν οπλισμένα και σε όλες τις περιπτώσεις αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα