Δεν βρίσκει Υπουργό Πολιτικής Προστασίας στην Ελλάδα ο Μητσοτάκης και τον βρήκε στην Κύπρο; Ο Κύπριος πολιτικός Χρήστος Στυλιανίδης, πρώην Επίτροπος στην Ε.Ε, είναι ο επικρατέστερος για τη θέση, που έμεινε ‘ορφανή’ μετά την άρνηση Αποστολάκη!

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Το europost.gr έγραφε πριν από λίγο καιρό ότι υπάρχει μεγάλη δυσαρέσκεια στις τάξεις των παραδοσιακών στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, γιατί ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δεν δείχνει να εμπιστεύεται περισσότερα παραταξιακά μέλη και στελέχη και φροντίζει να αξιοποιεί σε υψηλές κυβερνητικές και Κρατικές θέσεις πρόσωπα, που προέρχονται είτε από το ΠΑΣΟΚ του Κώστα Σημίτη και του Γιωργάκη Παπανδρέου, είτε από το ΛΑΟΣ του Γιώργου Καρατζαφέρη, είτε από την ΚΝΕ του Χαρίλαου Φλωράκη και του Γρηγόρη Φαράκου, είτε από το ΠΟΤΑΜΙ του Σταύρου Θεοδωράκη! Πράγματι, αν το αναλύσει κανείς προσεκτικά, ακόμη και στο στενό επιτελείου του Πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου πλειοψηφούν κατά πολύ πρόσωπα, τα οποία στο παρελθόν ουδεμία σχέση είχαν με την Νέα Δημοκρατία!

Εσχάτως, προέκυψαν και τα χειρότερα: Ο κ. Μητσοτάκης, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η παράταξή του δεν έχει στελέχη κατάλληλα, πήγε να πάρει υπουργό από το πολιτικό ‘πανέρι’ του Αλέξη Τσίπρα. Την συνέχεια την ξέρουμε όλοι, αφού ο Ναύαρχος Αποστολάκης έκλεισε την πόρτα με πάταγο στον Πρωθυπουργό, μετατρέποντας τον ανασχηματισμό από ισχυρό χαρτί τακτικών κινήσεων, σε ένα ολοκληρωτικό φιάσκο!

Οι επιλογές Μητσοτάκη ξεφεύγουν και από τα Ελλαδικά σύνορα!

Σύμφωνα με αντικειμενικούς πολιτικούς παρατηρητές, με μακρά πείρα, με τους οποίους συνομιλούν τακτικά μέλη της συντακτικής ομάδος του europost.gr ο Πρωθυπουργός εξακολουθεί να εμμένει στην άποψή του ότι η δεξαμενή στελεχών της Νέας Δημοκρατίας δεν έχει ικανούς και κατάλληλους για τη θέση του Υπουργού Πολιτικής Προστασίας. Γι’ αυτό και σκέπτεται να τοποθετήσει στη θέση αυτή τον Χρήστο Στυλιανίδη (μην μπερδεύεστε δεν είναι ο Ευριπίδης Στυλιανίδης από την Νέα Δημοκρατία), ο οποίος είναι Κύπριος πολιτικός και έχει διατελέσει Επίτροπος της Ε.Ε για τις Φυσικές Καταστροφές και την Κλιματική Αλλαγή. Ενώ στο παρελθόν υπήρξε και βουλευτής του κόμματος «Δημοκρατικός Συναγερμός» στην Περιφέρεια της Λευκωσίας.

Τώρα, αν τελικά τα πράγματα γίνουν έτσι, γεννώνται τα εύλογα ερωτήματα: πόσο ξέρει ο Ελληνοκύπριος κος Στυλιανίδης την γεωμορφολογία και τις περιβαλλοντικές, καιρικές, πληθυσμιακές και άλλες ιδιαιτερότητες της Ελλάδος; Πόσο ξέρει, επίσης, ο κος Στυλιανίδης τον τρόπο λειτουργίας της Ελληνικής Δημόσιας Διοίκησης, ο οποίος δεν έχει καμία σχέση με την Δημοσία Διοίκηση των συμπατριωτών μας και συν-Ελλήνων Κυπρίων, οι οποίοι ακολουθούν περισσότερο το Αγγλικό σύστημα;

Όπως αντιλαμβάνεστε όλα αυτά τα ερωτήματα μένει να απαντηθούν στην πράξη…

https://europost.gr/vriskei-ypoyrgo-politikis-prostasias-stin-ellada-o-mitsotakis-ton-vrike/

spot_img

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Δηλαδή, ο Κύπριος δεν είναι Έλληνας; “Ελληνοκύπριος” σε αντίθεση με το “Τουρκοκύπριος”; Είχα ακούσει για “Τουρκοκρήτες”, ποτέ όμως για … “Ελληνοκρήτες”. Μόνοι μας διώξαμε την Κύπρο από κοντά μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα