Δεν αφήνουν ούτε μισό ευρώ! Δαπάνη 310 € (+ 840 €) ενέκρινε ο Χατζηδάκης για να παραστεί την 28η Οκτωβρίου στην πόλη του, το Ρέθυμνο

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Οι υποθέσεις Μαραβέγια και Πάτση, οι «λίστες Πέτσα», οι δεκάδες απευθείας αναθέσεις έργων του δημοσίου, η τοποθέτηση «μητσοτακόπαιδων» σε δεκάδες κομβικές κρατικές θέσεις, οι χιλιάδες μετακλητοί των 2.000 – 2.500 ευρώ τον μήνα, στα μάτια ενός μεγάλου τμήματος της κοινής γνώμης αποτελούν, μεταξύ άλλων, γεγονότα τα οποία ενισχύουν την άποψη ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη, τα στελέχη της και ένας μεγάλος αριθμός βουλευτών της ΝΔ του Κυριάκου, αν και δηλώνουν «αντί – κρατιστές», αγαπούν τόσο τον «κρατικό κορβανά» που δεν αφήνουν να πέσει έξω από τις τσέπες τους ούτε μισό ευρώ.

Στη γραμμή αυτή φαίνεται ότι κινείται και ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης. Ο κ. Χατζηδάκης δε δίστασε να «κόψει» στον εαυτό του δαπάνη… 310 ευρώ για να παραστεί στο Ρέθυμνο (στον τόπο που γεννήθηκε) ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης για τους εορτασμούς της 28ης Οκτωβρίου και να περάσει ένα ωραίο τριήμερο!!

«Μα, είναι νόμιμο», θα πουν σίγουρα οι «μητσοτακαίοι» και όχι μόνο. «Ναι, φυσικά και είναι νόμιμο», είναι η απάντηση. Καταδεικνύει όμως ως γεγονός με τη σειρά του, μετά από όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας τον τελευταίο καιρό, ότι τα στελέχη της κυβέρνησης Μητσοτάκη «αρμέγουν» ό,τι μπορούν και δε διστάζουν να λάβουν ακόμη και τις τυπικές δαπάνες μετακίνησης για να παραβρεθούν ακόμη και στους… τόπους γέννησης και καταγωγής τους, που -σε πολλές περιπτώσεις- διαθέτουν δικές τους οικίες (τα πατρικά τους).

Στην προκειμένη, σίγουρα δε θα είχε πρόβλημα σε σχέση με το «πώς» θα βγάλει τον μήνα ο κύριος Υπουργός, εάν μετέβαινε στον τόπο γέννησης του με δικά του έξοδα για να παραστεί στις εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου. Έτσι και αλλιώς, δεδομένης και της προεκλογικής περιόδου που ήδη έχει ξεκινήσει αλλά και του τριημέρου, στο Ρέθυμνο θα πήγαινε κατά πάσα πιθανότητα.

Θα μπορούσε, λοιπόν, να δείξει πιο… «large» και να μη ζητήσει να του δοθεί δαπάνη μετακίνησης για να περάσει λίγες ώρες στις εκδηλώσεις της πόλης που έχει δικό του σπίτι και για να περάσει ένα όμορφο Σαββατοκύριακο. Όμως, αυτό προφανώς ούτε πέρασε από τον νου του.

Η απόφαση και ο «λογαριασμός» των 1.1150 ευρώ για ένα τριήμερο

Έτσι, μόλις προχθές, Τρίτη 25 Οκτωβρίου, από την αρμόδια διεύθυνση του υπουργείου του οποίου προΐσταται πολιτικά ο κ. Χατζηδάκης, εγκρίθηκε «δέσμευση πίστωσης ύψους ΤΡΙΑΚΟΣΙΑ ΔΕΚΑ ΕΥΡΩ (310,00) Ευρώ σε βάρος της πίστωσης του προϋπολογισμού εξόδων του Υπουργείου Εργασία και Κοινωνικών Υποθέσεων, ειδικός φορέας 1033-501-0000000, ΑΛΕ 2420401001, οικ. έτους 2022 για τη μετακίνηση του Υπουργού κ. Κωνσταντίνου Χατζηδάκη στο Ρέθυμνο για το χρονικό διάστημα 27-31/10/2022 προκειμένου να παραστεί ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης στις εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου».

Α, η μετακίνηση του υπουργού προς το Ρέθυμνο, την πόλη στην οποία γεννήθηκε, περιλαμβάνει φυσικά και την απόφαση έγκρισης της δαπάνης μετακίνησης για τους αστυνομικούς της ασφάλειας του. Προσθέστε, λοιπόν, επιπλέον 840 ευρώ για να φτάσει ο «λογαριασμός» του τριήμερου στα 1.150 ευρώ. Αν και το ποσό αυτό στον υπουργό Εργασίας μπορεί να φαίνεται μικρό, να του υπενθυμίσουμε ότι τα 2/3 των μισθωτών λαμβάνουν πολύ χαμηλότερα μηνιάτικα.

Να ευχηθούμε, λοιπόν, στον κ. Χατζηδάκη να περάσει ένα καλό τριήμερο στην πόλη του, με οικονομική «αβάντα» των φορολογουμένων. Άλλωστε, δεν είναι ο μόνος που θα το πράξει. Φέτος το καλοκαίρι αλλά και πέρυσι, ουκ ολίγα κυβερνητικά στελέχη αλλά και διορισμένοι επικεφαλής κρατικών φορέων φρόντισαν να συνδυάσουν μπάνια και ξεγνοιασιά με… «επισκέψεις εργασίας» σε διάφορα μέρη της χώρας, καλύπτοντας μέρος των δαπανών τους από τα κρατικά κονδύλια, βάσει των όσων δικαιούνταν για τις μετακινήσεις τους.

antinews.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα