Δεν ανοίγουν την στρόφιγγα του πετρελαίου: Σαουδική Αραβία και ΗΑΕ «έκλεισαν το τηλέφωνο» στον Μπάιντεν

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

«Υπήρξε κάποια προσδοκία για ένα τηλεφώνημα, αλλά δεν συνέβη», σχολίασε ένας Αμερικανός αξιωματούχος στην Wall Street Journal.

Οι ηγέτες της Σαουδικής Αραβίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ) αρνήθηκαν να επικοινωνήσουν με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ενόσω ο πόλεμος στην Ουκρανία εντείνεται δήλωσαν αξιωματούχοι της Μέσης Ανατολής και των ΗΠΑ στη Wall Street Journal.

«Υπήρξε κάποια προσδοκία για ένα τηλεφώνημα, αλλά δεν συνέβη», σχολίασε ένας Αμερικανός αξιωματούχος στην εφημερίδα σχετικά με τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του Μπάιντεν και του Σαουδάραβα διαδόχου πρίγκιπα Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν. «Ήταν μέρος της ενεργοποίησης της στρόφιγγας του πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας» πρόσθεσε.

Ο ηγέτης των ΗΑΕ, Σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Ζάιντ, απέρριψε επίσης επικοινωνία από τον Μπάιντεν, σύμφωνα με τους αξιωματούχους.

Αξιωματούχοι είπαν στην αμερικανική εφημερίδα ότι οι σχέσεις των ΗΠΑ με τις δύο χώρες του Κόλπου έχουν επιδεινωθεί λόγω της έλλειψης υποστήριξης της κυβέρνησης Μπάιντεν στον πόλεμο στην Υεμένη και τις νέες διαπραγματεύσεις σχετικά με την πυρηνική συμφωνία του Ιράν.

Η Σαουδική Αραβία πιέζει επίσης για νομική ασυλία στις ΗΠΑ για τον πρίγκιπα διάδοχο του θρόνου Μοχάμαντ μπιν Σαλμάν, ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι το 2018. Ένας αμερικανός αξιωματούχος σχολίασε ότι «έχουν εργαστεί με τις δύο χώρες για να ενισχύσουν την άμυνά τους εν μέσω ανησυχιών για το Ιράν, σύμφωνα με την εφημερίδα».

Οι ΗΠΑ συγκεντρώνουν διεθνή υποστήριξη για την Ουκρανία, καθώς ορισμένες χώρες έχουν παραμείνει ουδέτερες όσον αφορά τη ρωσική εισβολή.

Η Ουάσιγκτον εξετάζει πιθανώς το Ιράν, τη Σαουδική Αραβία ακόμα και τη Βενεζουέλα για συνομιλίες για το πετρέλαιο, καθώς διακόπτει τις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου.

Τόσο η Σαουδική Αραβία όσο και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα διεμήνυσαν ότι δεν θα παράγουν περισσότερο πετρέλαιο από αυτό που συμφωνήθηκε από τον ΟΠΕΚ, σημείωσε η Journal.
Πηγή: skai.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα