ΔΕΘ: Ο Κ. Μητσοτάκης μνημόνευσε τον Ελευθέριο Βενιζέλο – Με αυτήν την αναφορά έκλεισε την ομιλία του

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Δύο αναφορές από το παρελθόν επέλεξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να κλείσει την ομιλία του στα εγκαίνια της ΔΕΘ οι οποίες έγιναν στις αρχές του προηγούμενου αιώνα από τον Εθνάρχη Ελευθέριο Βενιζέλο.

Το κοινό μάλιστα υποδέχθηκε τις σχετικές αναφορές με παρατεταμένο χειροκρότημα.

Συγκεκριμένα, στο τέλος της ομιλίας του, ο πρωθυπουργός είπε τα εξής: 

«Αισθάνομαι την ανάγκη να κλείσω αυτή την πρώτη μου ομιλία ως πρωθυπουργός στην Διεθνή Έκθεση με δυο αναφορές που έρχονται από το παρελθόν.
Αλλά  νομίζω ότι κρατούν όλη την ισχύ και την ζωντάνια τους. Η μία έρχεται από τα Χανιά. Και η άλλη από εδώ, απ’ την Θεσσαλονίκη:«Γνωρίζομεν ότι ο αγών μας ούτος, είναι εκτάκτως δυσχερής. Αλλ’ όσον δυσχερής είνε ο αγών, τόσο υψηλά είνε τα έπαθλα του αγώνος τούτου.
Και άλλο τόσον ακατάβλητος οφείλει να είναι -και θα είναι- η εις αυτόν εμμονή μας».
«Με δύο μόνον λέξεις δύναμαι να σας είπω, την στιγμήν αυτήν, ότι αναλαμβάνομεν να αναπτύξωμεν όλους τους κλάδους της εθνικής παραγωγής.
Και να καταστήσωμεν πλέον ανεκτήν την τόσον δύσκολον σήμερον ζωήν του λαού. Θα… σπρώξωμεν την Ελλάδα εις τον δρόμον της προόδου. Και να την καταστήσωμεν αγνώριστον».
Είναι ο ίδιος άνθρωπος. Είναι ο Ελευθέριος Βενιζέλος.
Νεαρός ριζοσπάστης πολιτικός στην Κρήτη, το 1903,  αλλά και ώριμος οραματιστής εθνικός ηγέτης στη Θεσσαλονίκη το 1928.
Με τρόπο λιτό και σαφή, θέτει το σχέδιο της χώρας: αγώνας για πρόοδο και μία Ελλάδα αγνώριστη σε σύγκριση με το κακό παρελθόν της. Για μια καλύτερη ζωή του λαού.
Γι΄ αυτό, δηλαδή, που σήμερα αποτυπώνεται στο σύνθημα Ανάπτυξη για Όλους!
Σε αυτήν τη γραμμή θα κινηθούμε, λοιπόν, με οδηγό τα λόγια- παρακαταθήκες του Βενιζέλου. Ο αγώνας είναι και πάλι «δυσχερής», η εμμονή μας όμως σε αυτόν παραμένει «ακατάβλητη».
Αλλά και τα έπαθλα του αγώνα, όπως και τότε, θα είναι και τώρα «υψηλά»: Ενωμένοι οι Έλληνες θα φέρουμε την πατρίδα μας στο δρόμο της προόδου!

https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/kyvernisi/802548_deth-o-k-mitsotakis-mnimoneyse-ton-eleytherio-venizelo-me-aytin

spot_img

17 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Άνοιξα χθες το βράδυ TV στην ΕΡΤ3 στις 10, για να δω ειδήσεις.

    Η ρεπόρτερ (μια ξανθιά με κάτι γιαλούμπες) μίλησε για παρέμβαση Μητσοτάκη (και όχι ομιλία) και για “κυβέρνησή του” (και όχι για κυβέρνηση όλων των Ελλήνων).

    Αυτό το συριζομάγαζο ποιος θα το κλείσει για πάντα, ήθελα να ‘ξερα.

  2. Θα ηταν προτιμωτερο ο εξαιρετος κατα τα αλλα κ. Κυριακος Μητσοτακης -το ονομα Κυριακος συνδεεται με το επιθετο Βενιζελος-να μη αναφερθει στην Θεσ/νικη κιολας- μονο στον Ελευθεριο Βενιζελο , αλλα να ειχε αναφερθει πρωτιστως στον μονο Ελληνα οραματιστη πολιτικο (εισοδο μας στην Ευρωπη) ,αναμορφωτη της ”μετεμφυλιακης”Ελλαδος και δημοκρατη- δεν εκανε ,ουτε ευνοησε στρατιωτικα κινηματα και αποκατεστησε αναιμακτως την Δημοκρατια στις 24 Ιουλιου 1974 -τον Κων/νο Καραμανλη,τον ιδρυτη του κομματος του οποιου ηγειται .
    Η παραλειψη του αυτη ηταν το ολιγωτερο πολιτικη αγενεια,που ελπιζεται να μη εχει συνεχεια, οσο και αν περιλαμβανεται στην προσπαθεια του να ”συγκινησει” τους πρασινοροζ -εδω και 40 χρονια- συντοπιτες του.
    Αυτοι θα πεσουν σαν ωριμο φρουτο μολις ”δουν λεφτα απο την κυβερνηση του”.
    Δυστυχως απο τις προσφατες εκλογες διεπιστωθη οτι εξελιπεν ο πατριωτισμος τους της πρωτης 10ετιας του 20ου αιωνος -οταν ηλθαν ως ανταρτες στην Μακεδονια και πολεμησαν τους ΤουρκοΒουλγαρους απο το 1904-1908-αφου υπερψηφισαν τον ΤσιπροΣυριζα , παρα την υπογραφη και κυρωση της Συμφωνιας των Πρεσπων,που χαρισε την Μακεδονια ,-για την οποιαν πολεμησαν οι προγονοι τους- στους ΑλβανοΣλαβους.
    Και να ηταν φτωχοι οι ”κουζουλοι”;;;.
    Αλλα ο πλουσιος ζει για το χρημα.
    Τι να πουν οι βορειοελλαδιτες , που μια ζωη ειναι με ”το οπλο στο χερι” για την υπερασπιση της Πατριδος απο τους μονιμως ”εχθροφιλους” βορειους και ανατολικους γειτονες μας και που εχουν ως οδοδεικτη και καμαρι τον αειμνηστο Κων/νο Καραμανλη, που αποτελει το συμβολο της διαχρονικης αξιας του Ελληνισμου της Μακεδονιας ως δημιουργος της Ελλαδος της Ευρωπης.
    Υ.Γ Παρακαλουνται οσοι μπορουν να προωθησουν το σχολιο ενος Ελληνος πολιτου στο γραφειο του κ. πρωθυπουργου να σπευσουν να το κανουν .

    • Τον τελευταίο καιρό, έχεις αρκετές φορές εκφραστεί από υποτιμητικά μέχρι προσβλητικά για τούς κατοίκους τής Κρήτης, την οποία, ως φαίνεται, αγνοείς όλως δι’ όλου. Και ασφαλώς τα λόγια ενός φαφλατά δεν έχουν σημασία, αλλά οφείλω να σού επισημάνω τα εξής:

      α) Σού έχω ξαναγράψει ότι τα παιδιά τού Κ. Μητσοτάκη ουδεμία σχέση έχουν με την Κρήτη. Και ο Κυριάκος στην Αθήνα γεννήθηκε, έζησε κι εκεί πολιτεύεται. Ούτε εμείς, οι Κρητικοί, τον λογαριάζομε σαν συντοπίτη μας.

      β) Γράφεις: “Αυτοι θα πεσουν σαν ωριμο φρουτο μολις ”δουν λεφτα απο την κυβερνηση του””. Δηλαδή, μάς έχεις για τόσο φιλοχρήματους, ρε καραγκιόζη; Με ποιο δικαίωμα τα γράφεις αυτά, προσβάλλοντας 600.000 ανθρώπους, επειδή συμβαίνει για λόγους που εσύ δεν μπορείς να καταλάβεις να ψηφίζουν άλλο κόμμα, απ’ αυτό τής αρεσκείας σου; Και συνεχίζεις, εσύ, που όλο μιξοκλαίγεσαι σαν μωρά παθένος, ότι σε υβρίζουν, προσβάλλουν κλπ. “Δυστυχως απο τις προσφατες εκλογες διεπιστωθη οτι εξελιπεν ο πατριωτισμος τους της πρωτης 10ετιας του 20ου αιωνος “. Τι λες ρε γελοιοδέστατε, ώστε εξέλειπε ο πατριωτισμός μας; Και από πού το καταλαβαίνεις, ρε πατριώτη τού γλυκού νερού; Έλα να το πεις αυτό εδώ, αν έχεις αρχίδια να το πεις.

      Γράφε τις βλακείες σου, αλλά κοντή την γλώσσα σου όταν αναφέρεσαι στην Κρήτη, κατάλαβες, ρε παρτσακλό;

    • Και συνεχίζεις, σκουλήκι: “Και να ηταν φτωχοι οι κουζουλοι”;;;.
      Αλλα ο πλουσιος ζει για το χρημα”. Αν ζούσαν για το χρήμα κι αν τούς έτρεχε από τα μπατζάκια, τότε γιατί η Κρήτη, μετά το 2010, έχει το μεγαλύτερο ποσοστό αυτοκτονιών στην Ελλάδα; Θα βρίσεις τώρα και τούς νεκρούς μας, ρε μάπα; Και θέλεις μετά να σε σέβονται, εσένα που δεν σέβεσαι 600.000 ανθρώπους, αλλά τούς προσβάλλεις κατ’ αυτόν τον πρωτάκουστο τρόπο;

    • Τί τσακωνόσαστε;
      Διαβάστε τήν ἱστορική ὁμιλία τοῦ Κωνσταντίνου Καραμανλῆ γιά τήν εἴσοδο τῆς Ἑλλάδας στήν ΕΟΚ
      https://olympia.gr/2015/05/28/28-μαϊου-1979-η-ιστορική-ομιλία-του-κ-καραμα/
      καί προσέξτε τίς διατυπώσεις.
      Ἀναφέρεται στήν ΄Ευρώπη με το ελληνικό της όνομα ΄, σκεφτεῖτε ὅτι οἱ Ἕλληνες ἔφτιαξαν τό ἑλληνικό ἀλφάβητο.
      Τί ὁρίζει τί; Ὅπως ὁ ἄνδρας ὁρίζει τήν γυναίκα, ἀφοῦ ἄρσεν καί θήλυ, πρῶτα δηλαδή ὑπάρχει ὁ ἄνδρας. Ἐλέγξτε τήν φράση σας ΄ως δημιουργος της Ελλαδος της Ευρωπης΄ γιά τόν πολιτικό πού κι ἐγώ ἐκτιμῶ, μέ τήν φράση του ΄Έχομε την απόφαση να είμαστε όλοι Ευρωπαίοι, όπως θα έλεγε ο Τσώρτσιλ, και όλοι Έλληνες, όπως θα έλεγε ο Σέλλεϋ.΄
      Τά ὁράματα καί οἱ ἰδέες στόν πολιτισμό τῆς Εὐρώπης ἔχουν στίς ρίζες τους τόν Ἑλληνισμό.
      Πολλές συνθῆκες εἶναι ἁπλῶς ἀναγκαῖες δέν εἶναι ὅμως ἀπαραιτήτως καί ἱκανές. Αὐτό ἰσχύει καί γιά τούς πολιτικούς.
      ΄-το ονομα Κυριακος συνδεεται με το επιθετο Βενιζελος΄, τί θά πεῖ συνδέεται μέ τό ἐπίθετο; Κυριάκος Βενιζέλος εἶναι ὁ πατέρας τοῦ Ἐλευθερίου Βενιζέλου.

      • “Τί τσακωνόσαστε;”
        Αποκόμισες την εντύπωση ότι … “τσακωνόμαστε” για τα πολιτικά, Ελένη; Αυτό κατάλαβες;

      • Τον Κούλη τον λένε Κυριάκο, διότι έτσι έλεγαν τον παππού του και όχι επειδή ήταν το όνομα τού πατέρα τού Βενιζέλου. Η προγιαγιά του, η Κατίγκω, γυναίκα του γέρο-Κωστή, ή Γεροκωστή Μητσοτάκη, ήταν αδελφή τού Ελευθερίου Βενιζέλου. Ορίστε, αφού θέλεις να μάθεις και το συγγενολόι.

      • Αγαπητη κυρια Ελενη . Διαπιστωσατε τσακωμο ,αλλα μπορεσατε να διαβασετε ανενοχλητη τις αγοραιες βρισιες του συνομιλητη κυριο Επισκεπτη και δεν του απευθυνατε μια παρακληση -ναι παρακληση- να μη γραφει ο,τι σκεφτεται και εκστομιζει εν θυμω , στον σοβαρο μας ιστοτοπο των ΑΝΙΧΝΕΥΣΕΩΝ.
        Να μη τηρησουμε μια ευγενεια , οντας μαλιστα οι περισσοτεροι ενηλικες και κοινωνικως ”ψημενοι”.
        Να θυμισω σ’εσας και τους λοιπους συνανιχνευτες το σχολιο του κ. Επισκεπτη σε αναλογη για το Σκοπιανο αναρτηση στις 30 Αυγ.2019, για να εξαγαγετε και εσεις καλοπιστα ,η, κακοπιστα συμπερασματα.
        ”Κατα την γνωμη μου το Σκοπιανο μπορει να επηρεασε μερικως το αποτελεσμα των εκλογων μονο στην Μακεδονια. Στην υπολοιπη Ελλαδα επαιξε ελαχιστο ως μηδενικο ρολο στην αποφαση των ψηφοφορων…..Οι εθνικες εκλογες κρινονται απο αλλα πιο καυτα θεματα , με προεξαρχον το ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ”.

        • Δέν διαβάζω ἀνενόχλητη, φρικαρισμένη διαβάζω πολλές φορές.
          Γιά νά ἔχω ἄποψη πρέπει νά γνωρίζω ὅλες τίς διαφορές σας μέ τόν ἄλλο συνομιλητή. Καί δέν τίς γνωρίζω. Αὐτό πού φαίνεται εἶναι ὅτι εἶστε ἀντιβενιζελικός. Ἐγώ πού μπορεῖ νά εἶμαι βενιζελική, ἴσως γιατί ὁ πατέρας μου ἦταν βενιζελικός καί καραμανλικός μετά, θά ἔπρεπε νά θυμώσω μ’ ἐσᾶς ἤ σημαίνει ὅτι ἐσεῖς θά θέλατε νά
          θυμώσετε μέ τόν πατέρα μου; Δέν εἶναι λογική αὐτή καί δέν εἶναι πάντα ἡ λύση ὁ τσακωμός.

          • Ποιες διαφορές, Ελένη; Νόμιζα ότι θα είχες διαβάσει το σχόλιό του (2) και τις απαντήσεις μου σ’ αυτό, (2.1.) και (2.2.)

            Ο περί ου ο λόγος “ευγενέστατος κύριος” δεν το έχει σε τίποτε να τσουβαλιάζει αναίσχυντα όσους δεν συμφωνούν πολιτικά μαζί του και αυτοί δεν είναι λιγότεροι από 600.000 άνθρωποι. Δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνει, δεν ξέρω τι έχει με την Κρήτη και τούς Κρητικούς, αλλά αν εσένα δεν σε πειράζει να σού βρίζουν το σπίτι και την οικογένειά σου, εμένα με πειράζει και μάλιστα πολύ, ακόμη κι αν το κάνει ένας γραφικός.

            Αλλά πίστευα ότι θα είχες διακρίνει με τι σόι τύπο έχεις να κάνεις, που κάθεται τώρα και παριστάνει την αθώα περιστερά.

          • Μονο ”τσακωμο” για πολιτικες αντιθεσεις διαπιστωσατε εσεις κυρια Ελενη;;;.
            Τις βρισιες του κ. Επισκεπτη -και δεν ειναι η πρωτη φορα- τις αντεχετε και αισθητικα ακομη;;;.
            Σας εβρισα εγω ποτε,η, καποιος αλλος συνανιχνευτης και μαλιστα τοσο χυδαια;;;.
            ΤΕΛΟΣ οι ολες διαφορες μας με τον κ.Επισκεπτη ειναι αυτες που διαβαζετε καθε φορα στα σχολια μας και γιαυτο δεν σας ειναι αγνωστες.
            Την συμβολή την δικη σας -μια που παρενεβητε- και όποιου αλλου θελουμε για να ειρηνευσουν τα πραγματα.
            Με στενοχωρει που ξεπερνα ενας συνανθρωπος τα ορια του στην συνομιλια.
            Υ.Γ Αλοιμονον αν τοποθετουμεθα πολιτικως την σημερον ημεραν με τετοια αμεση ενημερωση επι των γεγονοτων και τοσες ιστορικες πηγες απο οικογενειακες καταβολες και ιδεοληψιες (Βενιζελικος , Καραμανλικος,Δεξιος Αριστερος κλπ).Ειμαι αντιβενιζελικος , γιατι αυτος ο Βενιζελος ωδηγησε μονος , χωρις προσυνεννοηση με Αρχηγο του Κρατους και της τοτε συνολης της Αντιπολιτευσεως,-τους ατχηγους της οπιας εξοριζε- και κυριως χωρις εκλογες για ανανεωση της λαικης εντολης στην αποβαση μας στην Μ.Ασια ,χωρις και τη στρατιωτικη υποστηριξη των συμμαχων του Αγγλογαλλων και στο τελος ”βουλωσε τα στοματα” των πολιτικων αντιπαλων του με μια σφαιρα του εκτελεστικου αποσπασματος στο Γουδι το 1922.
            Κατι αναλογο δεν εκανε και ο κ. Τσιπρας με την Συμφωνια των Πρεσπων;;;. Ποιους αληθεια ρωτησε προ της υπογραφης της Συμφωνιας;;;. Μηπως μονο την Κεντρικη Επιτροπη του κομματός του;;;.
            Και με ολα αυτα τα ιστορικα δεδομενα, που τα ζησαμε ολοι , θα χαρακτηριζεται κανεις ως αντιΤσιπρας;;;.

          • προς τον Ἐπισκέπτη
            Εἶμαι ἀπό χωριό φαίνεται καί δέν καταλαβαίνω. Καί προφανῶς δέν διαβάζω ὅλα τά σχόλια. Ἡ ἱστορία δέν γράφεται μέ σχόλια. Δείχνουν ὅμως τρόπο σκέψης. Καί δέν εἶναι μόνο οἱ ἔριδες τό θέμα ἀλλά ἀκόμα καί ἡ ἴδια ἡ ὕπαρξη, ἡ φυσική σειρά βάσει τῆς ὁποίας γράφεται ἡ ἱστορία. Ἄν δέν ὑπάρχει ἡ μάνα δέν ὑπάρχουν καί τά παιδιά. Ἀλλά καί ἀνάποδα, τά παιδιά ἀποδεικνύουν τήν ὕπαρξη τῆς μάνας. Αὐτή ἡ σειρά ἀφορᾶ καί τήν πορεία τοῦ Ἐλληνισμοῦ. Στηρίχθηκε στήν γλώσσα, πού εἶναι καί μία πνευματική γλώσσα, ἒφτιαξε πολιτισμό καί μέ αὐτόν προχώρησε. Ἄν ἀφαιρέσεις τή γλώσσα καί τόν πολιτισμό τί μένει;

          • πρός τόν κ. Σ.Α.Ν.,
            Δέν γνωρίζω τίς ἀπόψεις σας γιά νά ἐκφέρω γνώμη, ἄν νομίζω ὅτι μπορεῖ κάπου νά βοηθήσει. Ὅμως διαβάζοντας τό σχόλιο πού μοῦ ἀπευθύνετε κ. Σ.Α.Ν., λέτε ὄτι εἶστε ἀντιβενιζελικός καί ἀποδίδετε στόν Βενιζέλο τήν δική σας ἀνάγνωση κάποιων ἱστορικῶν γεγονότων. Διαβάζοντας κάποια φιλοβενιζελική ἀφήγηση θά βροῦμε μία ἄλλη ἀνάγνωση καί ἀκόμα και πολλές ἄλλες. Ἐπιλέγετε λοιπόν μία ἀνάγνωση καί βάσει αὐτῆς βγάζετε συμπεράσματα. Ἄν εἶναι λάθος συμπεράσματα, οἱ σκέψεις, κρίσεις, πράξεις θά εἶναι λάθος. Τό περιέγραψε ὁ Ἐλύτης ΄Το κατά λάθος λάθος μπορεί να σε οδηγήσει και σε άλλα επόμενα, δεν σε επαναφέρει όμως στο σωστό ποτέ ΄. Να τσαντισθῶ ὅπως μοῦ συστήνει ὁ ἄλλος συνομιλητής, γιατί βρίζετε τούς Κρητικούς, δέν εἶμαι ὅμως Κρητικιὰ, αὐτό σημαίνει ὅτι μπορεῖ νά θυμώσω καί γιά πολλά ἄλλα θέματα, πού μπορεῖ νά μήν φαντάζεσθε.
            Τά θέματα τά Μακεδονικά ἀφοροῦν κυρίως τό ἔργο τοῦ Μεγάλου Ἀλεξάνδρου γιά τήν διάδοση τοῦ πολιτισμοῦ. Ἀφοῦ οἱ Ἀλεξάνδρειες παραμένουν στά ἀζήτητα στήν ἱστορική ἀνάγνωση πού κάνουμε, ἡ συνέχεια τῆς ἱστορίας παραμένει δυσερμήνευτη.
            Δέν γυρίζουμε στό παρελθόν, οὔτε ἀλλάζουμε τά γεγονότα, γιατί αὐτά ὅλα ἔχουν μιά συνέχεια πού ἀφορᾶ προφανῶς ἀνθρώπους. Γνωρίζετε τή φράση ΄βασιλικότεροι τοῦ βασιλέως΄ . Ἡ θέση βασιλιάς εἶναι μία ὀντολογική μπορῶ νά πῶ θέση. Ὑπάρχει καί βασίλισσα, ὑπάρχει δηλαδή ἄνδρας ὑπάρχει καί γυναίκα. Ὀντολογία, φυσική σειρά. Αὐτό ἰσχύει καί στήν ἱστορία. Δημιουργοῦνται προβλήματα ὅπου ἀνατρέπεται ἡ ὀντολογία.
            Ὁ Ἑλληνικός πολιτισμός χαρακτηρίζεται ἀπό τήν πνευματικότητά του. Ἄν δέν τήν ξαναβροῦμε, δέν θά μποροῦμε οὔτε νά τόν κατανοήσουμε. Ἡ πνευματικότητα συνδέεται μέ τήν φυσική ὕπαρξη στούς Ἕλληνες. Μέ τή φύση, μέ τόν ἄνθρωπο, μέ τόν ἔρωτα. Μᾶς ἔχουν ἀφήσει τά ἴχνη οἱ ἀρχαῖοι μας, ἡ Ἑλληνιστική περίοδος καί το Βυζάντιο.

            ΄Υπάρχουν κάτι βάσανα βαριά σαν την πατρίδα, που μες στην καταιγίδα ζητάν ανασασμό ΄ μία φράση ἀπό τήν μετάφραση τοῦ Σταμάτη Κραουνάκη στίς Ἐκκλησιάζουσες, μία ὄχι μόνο μετάφρασή του, ἀφοῦ γνωρίζει πολύ καλά ἀρχαῖα, ἀλλά μία μεταφορά στό σήμερα σέ μιά ἐμπνευσμένη ἀπόδοση γιά νά γίνει κατανοητή αὐτή ἡ βαριά κληρονομιά.

      • ΕΣΕΙΣ ΕΠΙΜΕΝΕΤΕ ΚΥΡΙΑ ΕΛΕΝΗ -ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΓΩ -ΝΑ ΜΑΣ ΘΥΜΙΖΕΤΕ ΤΟΝ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ,ΤΟΝ ΙΔΡΥΤΗ ΤΗΣ Ν.ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΜΝΗΜΟΝΕΥΣΕ Ο Κ. ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΡΟΧΘΕΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ ΤΟΥ ,ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ.
        ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΕΓΝΩΡΙΖΑ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΤΟ ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ , ΑΛΛΑ ΑΦΗΣΑ ΝΑ ΜΑΣ ΓΡΑΨΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ο ΚΡΗΤΙΚΟΣ Κ. ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ.
        ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΣΤΟ ΖΑΠΠΕΙΟ ΣΤΙΣ 28 ΜΑΙΟΥ ΤΟΥ 1979, ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΑΠΟΥΣΙΑΖΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ,ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΑΝΤΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ -ΧΩΡΙΣ ΝΤΡΟΠΗ- ΤΗΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΥΡΩΠΑΙΣΜΟ .
        ΟΝΤΩΣ ΗΤΑΝ ”ΑΠΑΙΧΤΟΣ” ΩΣ ΕΛΛΗΝ ΕΚ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ .

  3. Συνεχιζω να παρακαλω οποιον συνανιχνευτη μπορει να προωθησει την αναρτηση και τα σχολια στο γραφειο του Κρητος κ. Κυριακου Κων/νου Μητσοτακη , για να ντραπει-σιγουρα- για τα υβριστικα σχολια του συντοπιτη του κ. Επισκεπτη, που δεν μας εξηγει γιατι στις προσφατες Ευροεκλογες , Αυτοδιοικητικες και Βουλευτικες εκλογες υπερισχυσε ο ΤσιπροΣυριζα στην Κρητη και με μεγαλο ποσοστο , παρα την υπογραφη της επονειδιστης Συμφωνιας των Πρεσπων .
    Απο ελλειψη ευαισθησιας για το μεγα αυτο εθνικο θεμα , η, κατι αλλο και ποιο;;;.
    Υ.Γ. Ολοι υποληπτομεθα -εχουμε και αρκετους φιλους Κρητικους -οσους μετειχαν στα συλλαλητηρια για την Μακεδονια και πανω στ’αλογα τους μαλιστα .
    Αυτοι μας εμαθαν την λεξη ”κουζουλος”. Κανενα δεν υβρισαμε ,αλλα και δεν τους χαιδεψαμε, οπως θα προτιμουσαν ως πρασινο νησι για 40 χρονια. Αυτο ειναι αληθεια.
    Τελος και να ηθελα να ζητησω συγγνωμη απο τον ευθικτο κ. Επισκεπτη με σταματα το ακατασχετο υβρεολογιο του , που ελπιζω να το διαγραψει ο κ. Σαββιδης , οπως ανεκοινωσε προ ημερων.

  4. Προς την κα Ελενη.
    Λαμβανω σοβαρα υπ’ψιν μου τις σκεψεις σας στην επιδιωκομενη απο εμενα απαντηση σας , χωρις φυσικα και τωρα να ”καταδικασετε” τις κυριολεκτικως υβρεις οθενθηποτε προερχομενες , που στην περιπτωση μας εχουν αποστολεα.
    Επιπλεον ουσα αυτης της καταδηλης μορφωσεως και συλλογιστικης θεωρειτε οτι δεν ειναι ιστορικως επιβεβαιωμενα τα γεγονοτα που απαριθμησα για τον αειμνηστο Ελευθεριο Βενιζελο και αν ειναι λαθος ποια τα εντοπισμενα απο εσας λαθη ,για τα οποια αναφερατε και την ρηση του νομπελιστα Ελυτη;;;.
    Θεωρω επισης μικροελλαδικη και ”εκσυγχρονιστικη” ιστορικη αποδοχη οτι το ”Μακεδονικο” αφορα μονο στην Αλεξανδρινη περιοδο ,για την οποιαν επαιρονται οι κ.κ. Τσιπρας και Κοτζιας οτι την εξασφαλισαν με την Συμφωνια των Πρεσπων -λετε και υπαρχει μορφωμενος ανθρωπος στον κοσμο ,με τοσες κινηματογραφικες ταινιες και ντοκυμανταιρ να αμφιβαλλει οτι ο Μ.Αλεξανδρος ειναι Ελλην και οχι Σλαβος.
    Και εκεινες οι περιοδοι του Βυζαντινου Βουλγαροκτονου και των Μακεδονικου αγωνος με το ”ιερον εθνικον σφαγιον” τον Παυλον Μελα θα ξεχασθουν , επειδη το συνεφωνησαν οι υπογραψαντες και κυρωσαντες την Συμφωνια των Πρεσπων;;;.
    Ολα τα δικα μου ΑΝΤΙ ,αγαπητη κυρια ,δεν αφορουν σε πολιτικα προσωπα , αλλα στις πολιτικες πραξεις τους τους ,που κατεγραψε η Ιστορια .
    Το ιδιο ΑΝΤΙ θα ημουν με τους πολιτικους (Καποδιστρια, Χαριλαου Τρικουπη , Μεταξα, Γερου Παπανδρεου και Καραμανλη) αν εκαναν τα πολιτικα λαθη , που εκαναν για την Πατριδα ο Ελευθεριος Βενιζελος , -που εθαψε οριστικως την Μεγαλη Ιδεα- και ο κ. Τσιπρας , που χαρισε ονομα και τις ανυπαρκτες εθνοτητα και γλωσσα της μονης-με ελληνικο ονομα- Μακεδονιας μας στους ΑλβανοΣλαβους των Σκοπιων .
    Λυπουμαι αλλα αμφιβαλλω για την ενδοψυχη φιλοπατρια του εξαιρετου τραγουδοποιου κ. Σταματη Κραουνακη , να μας δωσει με μια ελευθερη μεταφραση στις Εκκλησιαζουσες το μότο της πορειας των Ελληνων και της Ελλαδος.
    ”Ου παντος πλείν ες Κορινθον”
    θα τελειωσω με την φραση του αειμνηστου Κων/νου Τσατσου στην (Λογοδοσια μιας ζωης)” Η Ιστορια δεν θεσμοθετειται . Ειναι η φωνη της αληθειας , που καμια τεχνητη ληθη δεν μπορει να καταπνιξει”
    Υ.Γ Δεν ανεφερα και τον κινηματια Ιωαννιδη , που με το πραξικοπημα κατα του Μακαριου τον Ιουλιο του 1974 εδωσε αφορμη στους Τουρκους να επεμβουν στην Κυπρο, γιατι τοτε δεν ειχαμε πολυκομματικη Δημοκρατια.

  5. Μακεδονικό εἶναι οἱ Ἀλεξάνδρειες, ἡ πορεία τοῦ Μεγάλου Ἀλεξάνδρου ἀπό τήν Μακεδονία πρός τήν Ἀνατολή. Δέν ἀμφισβήτησε ὁ Μέγας Ἀλέξανδρος τήν καταγωγή του.

    Ὁ Σταμάτης Κραουνάκης στό ἔργο του αὐτό, προσπάθησε νά προσεγγίσει τό Ἑλληνικό πνεῦμα, ὅπως ἔκανε ὁ Ἐλύτης μέ τήν ποίησή του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα