Δείτε φωτο από την πολυτελέστατη θαλαμηγό του βουλευτή Χαλκιδικής της Ν.Δ Βαγιωνά, που ναυάγησε έξω από την Μήλο – Άγνωστα τα αίτια του ναυαγίου – Ευτυχώς σώθηκαν η κόρη του, ο γαμπρός και τα εγγόνια του, καθώς και το επταμελές πλήρωμα του 30μετρου κότερου

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Στον βουλευτή Χαλκιδικής της Ν.Δ Γιώργο Βαγιωνά ανήκε η πολυτελής θαλαμηγός, που ναυάγησε σήμερα στα θαλάσσια ύδατα έξω από τη Μήλο. Στην τεράστια αυτή θαλαμηγό (30 μέτρα μήκος) επέβαιναν, μεταξύ των άλλων, η κόρη και ο γαμπρός του γνωστού βουλευτή και τα εγγόνια του, μαζί με φίλους τους. Ευτυχώς όλοι διασώθηκαν, παρόλο που τη στιγμή εκείνη έπνεαν σφοδροί άνεμοι στην περιοχή και η θάλασσα είχε υψηλό κυματισμό.

Μέχρι αυτή τη στιγμή, ούτε οι ιδιοκτήτες του σκάφους, αλλά ούτε και το επταμελές πλήρωμα, είναι σε θέση να εξηγήσουν πως και γιατί ένα τόσο μεγάλο, σύγχρονο και πανάκριβο κότερο ναυάγησε μέσα σε δέκα λεπτά, δημιουργώντας άμεσο κίνδυνο για τη ζωή των επιβατών και του πληρώματος, που τελικά διασώθηκαν από διερχόμενα σκάφη.

       

Πιο αναλυτικά το σχετικό ρεπορτάζ έχει ως εξής:

Από θαύμα σώθηκαν το πρωί της Πέμπτης 18 επιβαίνοντες μίας θαλαμηγού η οποία βυθίστηκε στα ανοιχτά της Λήμνου έχοντας πορεία προς τις Σπέτσες ενώ η θαλαμηγός είχε μήκος 28 μέτρα και αγγλική σημαία.

Η επιχείρηση περισυλλογής των ανθρώπων που βρίσκονταν στο σκάφος ξεκίνησε άμεσα με το επιβατηγό πλοίο Sea Jet 2 και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, ενώ όλοι είναι σώοι και καλά στην υγεία τους.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Ναυτιλίας, οι επιβαίνοντες του σκάφους εξέπεμψαν σήμα και ζήτησαν βοήθεια. Η ανταπόκριση από τις αρμόδιες αρχές ήταν άμεση, με αποτέλεσμα να στηθεί πολύ γρήγορα η επιχείρηση διάσωσης των 18 ναυαγών.

Πώς έγινε η διάσωση των 18 επιβατών

Όπως φαίνεται και στα βίντεο οι άνεμοι που έπνεαν στο σημείο ήταν αρκετά ισχυροί.

Η επιχείρηση διάσωσης των ανθρώπων που βρίσκονταν στο σκάφος ξεκίνησε άμεσα με το επιβατηγό πλοίο Sea Jet 2 και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, ενώ όλοι είναι σώοι και καλά στην υγεία τους. Μόνο ένας άντρας, 58 ετών, φέρει θλαστικό επιφανειακό τραύμα στο κεφάλι.

Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Μήλου όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και υποβάλλεται σε περαιτέρω εξετάσεις. Η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει ανησυχία. Στο Κέντρο Υγείας Μήλου μετέβησαν για προληπτικό έλεγχο και οι υπόλοιποι 17 ναυαγοί.

«Όταν πήγα εγώ αντίκρυσα, ας πούμε ήταν μία σχεδία στην οποία ήταν μέσα καμιά 8 με 10 άτομα στην σχεδία και οι άλλοι όλοι ήταν γύρω γύρω διάσπαρτοι δηλαδή ήταν δύο από εδώ ένας από εκεί οπότε καταλαβαίνετε ότι έπρεπε κιόλας να γυρίζω και γύρω-γύρω να περισυλλέγω τους ανθρώπους», αναφέρει ο καπετάνιος του Sea Jet 2, Μιχάλης Μακρής.

«Την ώρα που έφτασα εγώ στην περιοχή εκεί πέρα, την ώρα που έφτασα στην περιοχή το σκάφος ήταν πλέον ημιβυθισμένο δηλαδή ήταν η πλώρη του γύρω στα δύο μέτρα έξω από το νερό. Το άλλο όλο το σκάφος ήταν κάτω. Μιλάμε για ένα σκάφος από ότι έμαθα και εγώ γιατί δεν ξέρω δεν πρόλαβα να το δω, από ό,τι έμαθα είναι γύρω στα 30 μέτρα λέει…», προσθέτει ο καπετάνιος και συνεχίζει λέγοντας ότι «ήμασταν σχετικά κοντά τους μπορώ να πω δηλαδή ήμουνα 20 λεπτά, 20 λεπτά μακριά τους οπότε σε 20 λεπτά ήμουνα δίπλα τους. Δηλαδή από την στιγμή που έγινε το περιστατικό σε 20 λεπτά ήμουνα δίπλα τους. Απλώς, κράτησε λίγο παραπάνω η όλη περισυλλογή γιατί υπήρχαν αυτές οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες και μας δυσκόλεψαν».

Σε δήλωσή του ο υπουργός Ναυτιλίας Γ. Πλακιωτάκης έδωσε «συγχαρητήρια στα στελέχη του Λιμενικού Σώματος για την έγκαιρη και αποτελεσματική επιχείρηση διάσωσης, αλλά και στο πλήρωμα του Sea Jet 2 την εταιρείας SEAJETS που έσπευσε να βοηθήσει».

https://europost.gr/deite-foto-tin-polytelestati-thalamigo-voyleyti-chalkidikis-tis-n-d/

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα