Δήμαρχος Ορεστιάδας Μαυρίδης: “Ο Μηταράκης μου είπε ότι οι αλλοδαποί θα κυκλοφορούν ελεύθερα”

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

“Θησαυρός” αποδεικνύεται τελικά το ΒΙΝΤΕΟ με όλη την τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 4 Ιανουαρίου και συγκάλεσε ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης, με την συμμετοχή των βουλευτών, Περιφερειάρχη ΑΜΘ, δημάρχων και Μητροπολιτών.

Το έδωσε στην δημοσιότητα ο κ.Μαυρίδης, με καθυστέρηση 25 ημερών και αφού υπόσχονταν πολλές φορές έως τώρα ότι θα το κάνει. Σε αυτό μπορεί να δει κανείς όλες τις τοποθετήσεις των συμμετεχόντων, όπως ακριβώς έγιναν. Όχι… κομμένα μερικά δευτερόλεπτα, όπως αυτό που διέρρευσε… κουτοπόνηρα (ποιος άραγε που είχε το ΒΙΝΤΕΟ όλης της τηλεδιάσκεψης εκτός του δημάρχου Ορεστιάδας;) στον υπάλληλο του δήμου στην Δημοτική Τηλεόραση Ορεστιάδας Γιάννη Τομαδάκη, αλλά ολόκληρες τις τοποθετήσεις όλων όσων πήραν μέρος.

Σε αυτό το ΒΙΝΤΕΟ λοιπόν, ο Βασίλης Μαυρίδης στην αρχική του τοποθέτηση αναφέρεται στην επικοινωνία που είχε με τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη το Σάββατο 2 Ιανουαρίου μέσω τηλεδιάσκεψης και αφού προηγήθηκε φυσικά η δημοσίευση της Πρόσκληση ενδιαφέροντος στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ στις 29 Δεκεμβρίου. Εκεί λοιπόν ο κ.Μηταράκης του ανέφερε κάτι ΣΟΚαριστικό: Ότι δηλαδή οι λαθρομετανάστες που θα φιλοξενούνται στο ΚΥΤ Φυλακίου θα έχουν ταυτότητα εισόδου-εξόδου, θα μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα στην περιοχή και θα μπαίνουν μέσα σε αυτή στις 8 το βράδυ. Καμιά σχέση δηλαδή με κλειστή δομή, που διακηρύσσει τόσο σε συνεντεύξεις του, όσο και στις τηλεδιασκέψεις που έχει πραγματοποιήσει όλο αυτό τον καιρό.

Όμως, αυτό τον ισχυρισμό του αρμόδιου υπουργού, ο οποίος αποτελεί ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ για τους Εβρίτες που αντιδρούν έντονα στην επέκταση του ΚΥΤ Φυλακίου ή την δημιουργία νέας δομής και τον γνώριζε από τις 2 Ιανουαρίου ο δήμαρχος Ορεστιάδας, δεν τον ήξερε άλλος κανείς. Γιατί 27 ημέρες τώρα, ο κ.Μαυρίδης ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΕΦΕΡΕ ΠΟΥΘΕΝΑ. Ούτε τον χρησιμοποίησε στις τηλεδιασκέψεις που ακολούθησαν για να τον… αποστομώσει. Ούτε στις συνεντεύξεις που έδωσε ανέφερε ποτέ ότι στις 2 Ιανουαρίου ο κ.Μηταράκης του ανέφερε κάτι τέτοιο. Απλά το ακούσαμε ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ σήμερα, παρακολουθώντας ολόκληρο το ΒΙΝΤΕΟ της τηλεδιάσκεψης Μαυρίδη-θεσμικών του νομού Έβρου.

Όπως λέει ο δήμαρχος Ορεστιάδας: “Του ανέφερα ότι γράφει η προκήρυξη κύριε υπουργέ: Διασφαλίζοντας την ελεγχόμενη είσοδο και έξοδο αυτών. Μου ανέφερε και εδώ είναι πολύ σημαντικό, θα υπάρχει ένας έλεγχος αυτοί που δικαιούνται. Στο ΠΡΟΚΕΚΑ δεν δικαιούται κανένας γιατί πρέπει μέχρι 30 ημέρες να είναι μέσα μέχρι να γίνει ταυτοποίηση των στοιχείων, θα είναι με ταυτότητα εισόδου-εξόδου και θα επιστρέφουν 8 η ώρα το βράδυ. Η έκπληξη μου ήταν τεράστια και του είπα: Εδώ κύριε υπουργέ εμείς δεν αποδεχόμαστε επ’ ουδενί την επέκταση του Φυλακίου και σεις πέρα από την επέκταση μιλάτε και για ανοιχτή δομή”;

ΙΔΟΥ ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ

 

Κι αντί αυτό το στοιχείο ΝΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΕΙ από τις 2 Ιανουαρίου ο Βασίλης Μαυρίδης και να γίνει “ΣΗΜΑΙΑ” των αντιδράσεων τόσο του ίδιου όσο και όλων των Εβριτών, το πληροφορηθήκαμε σήμερα από το ΒΙΝΤΕΟ. Ότι δηλαδή ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου λέει πως οι λαθρομετανάστες θα μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα ως τις 8 το βράδυ στο Φυλάκιο, το Σπήλαιο, την Ελιά και τα άλλα χωριά της περιοχής, αλλά και στην Ορεστιάδα, γιατί όχι και στο Διδυμότειχο και όπου αλλού θέλουν.

ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΣΙΩΠΗΣΕ επί 27 ημέρες ένα τόσο σοβαρό στοιχείο τεκμηρίωσης των αντιδράσεων του κόσμου ο κ.Μαυρίδης;
Τι άλλο μπορεί να συζήτησε στις τηλεδιασκέψεις ή άλλες επικοινωνίες που λέει ότι είχε με το Νότη Μηταράκη, τον Γραμματέα του υπουργείου κ.Κωνσταντίνου ή άλλα υπηρεσιακά στελέχη με τα οποία επίσης παραδέχεται στο ΒΙΝΤΕΟ ότι μιλούσε συχνά από τον Σεπτέμβριο;
Μήπως υπάρχει… ΚΡΥΦΗ ΑΤΖΕΝΤΑ από τον δήμαρχο Ορεστιάδας, που είναι φυσικό να μην την γνωρίζει κανείς, αφού όπως του καταλόγισε δημόσια ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος συζητούσε μόνος του επί μήνες και τώρα που τα… θαλάσσωσε του φταίνε οι άλλοι και τους ζητάει να… βγάλουν τα κάστανα από την φωτιά;
Θα έλεγε κάποιος και γιατί δεν το χρησιμοποίησαν ως επιχείρημα οι υπόλοιποι που συμμετείχαν στην σύσκεψη-τηλεδιάσκεψη και άκουσαν τον κ.Μαυρίδη να το λέει; Αρχικά πάνω στην κουβέντα αυτή και όπως έγινε από απόσταση, κάποιοι μπορεί να μην το άκουσαν ή να το πρόσεξαν καν. Κι ύστερα, δεν γνώριζαν πως ο δήμαρχος Ορεστιάδας κατέγραφε την τηλεδιάσκεψη και αν το επικαλούνταν απέναντι στον υπουργό ή στις δημόσιες τοποθετήσεις τους, θα υπήρχε και το ανάλογο ΒΙΝΤΕΟ-ντοκουμέντο της ομολογίας του δημάρχου.

evros-news.gr  29/1/2021

Δήμαρχος Ορεστιάδας Μαυρίδης: “Ο Μηταράκης μου είπε ότι οι αλλοδαποί θα κυκλοφορούν ελεύθερα”

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα