Δήλωση για το άνοιγμα προξενείου από τη Ρωσία στα κατεχόμενα.

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
Ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Aleksandr Grushko ανακοίνωσε ότι βρίσκονται σε συνομιλίες με την πλευρά της ΤΔΒΚ για να ανοίξει ένα προξενείο για τους Ρώσους που ζουν στην Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου (ΤΔΒΚ).
Ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Aleksandr Grushko μίλησε σε δημοσιογράφους στο περιθώριο του Ευρασιατικού Οικονομικού Φόρουμ της Βερόνας που πραγματοποιήθηκε στο Μπακού, την πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν.
Ο Γκρούσκο δήλωσε ότι έχουν ξεκινήσει συνομιλίες με εκπροσώπους της ΤΔΒΚ για να ανοίξουν προξενείο για Ρώσους που ζουν στην ΤΔΒΚ και είναι σίγουροι ότι θα καταλήξουν σε ένα αποτέλεσμα.
Ο Γκρούσκο είπε, «Είμαστε σε διαβούλευση με τους Κύπριους συναδέλφους μας για μεγάλο χρονικό διάστημα και το έχουμε δηλώσει επισήμως ως αποτέλεσμα των διαβουλεύσεών μας με την πλευρά της Βόρειας Κύπρου ότι πρέπει να παρέχουμε όλες τις απαραίτητες προξενικές υπηρεσίες για τους Ρώσους που ζουν στο βόρειο τμήμα του νησιού.
Αυτή η διαδικασία συνεχίζεται. Είμαι βέβαιος ότι θα συμφωνήσουμε με τις κυπριακές αρχές για αυτό το θέμα», είπε.
Hurriyet
Η κυπριακή δημοκρατία έχει δηλώσει στο παρελθόν πως δεν θα πρόκειται για προξενείο αλλά για γραφείο το οποίο θα διευκολύνει τις συναλλαγές των 10.000 περίπου ρώσων που διαμένουν στα κατεχόμενα. Ανάλογα γραφεία λειτουργούν οι ΗΠΑ, η Βρετανία και η Γερμανία.
spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα