Δήλωση-‘βόμβα’ από την ΠτΔ Κ. Σακελλαροπούλου για το Δημογραφικό: «Λύση» η ενσωμάτωση των μεταναστών! Αναγκαία η ανανέωση του πληθυσμιακού δυναμικού της χώρας!

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Δήλωση-‘βόμβα’ από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία μιλώντας για το Δημογραφικό πρότεινε ως λύση την… αντικατάσταση των Ελλήνων από τους μετανάστες που έρχονται από την Ασία και την Αφρική!

Μιλώντας σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Eurobank με σκοπό να παρουσιάσει την πραγματικά αξιόλογη προσπάθεια που αρχίζει για το Δημογραφικό, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας μάς πληροφόρησε ότι είναι «αναγκαίο να δούμε το θέμα της ενσωμάτωσης των μεταναστών, ιδιαίτερα αυτών που προσπαθούν να ενταχθούν στην ελληνική κοινωνία. Η ομαλή ένταξή τους δεν συμβάλλει μόνο στην οικονομική ανάπτυξη, αλλά βοηθά και στην τόσο αναγκαία ανανέωση του πληθυσμιακού δυναμικού της χώρας μας».

Την ίδια στιγμή, λοιπόν, που η συγκεκριμένη τράπεζα παρουσίαζε δράσεις με τις οποίες θα μπορέσει να ανατραπεί η εικόνα του αναπόφευκτου δημογραφικού μαρασμού που υπάρχει σήμερα, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου υιοθέτησε την ατζέντα αυτών που προσπαθούν να μας πείσουν ότι τα κύματα της παράνομης μετανάστευσης θα… λύσουν το δημογραφικό πρόβλημά μας.

Δεν αποτέλεσε έκπληξη το γεγονός ότι στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Ευρωπαίος επίτροπος Μαργαρίτης Σχοινάς, ο οποίος επίσης έδειξε ως μέρος της λύσης του δημογραφικού προβλήματος την ένταξη των μεταναστών. Υπογράμμισε, μάλιστα, ότι πρέπει να εξασφαλίσουμε πως αυτό το «νέο κύμα μεταναστών», οι οποίοι θα βρίσκονται νόμιμα τα επόμενα χρόνια υπό την προστασία της Ε.Ε., θα έχει πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας και παιδείας.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για τις εκτρώσεις
Ευτυχώς, εντελώς διαφορετική ήταν η προσέγγιση στο ζήτημα του επίσης παρόντος στην εκδήλωση Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου. Έκανε μια πολύ μεστή προσέγγιση του θέματος, αποσυνδέοντάς το από τον οικονομικίστικο τρόπο σκέψης, ενώ αναφέρθηκε τόσο στο αξιακό ζήτημα όσο και στον ρόλο των ΜΜΕ και των προτύπων που αυτά προβάλλουν.

Ο Αρχιεπίσκοπος χαρακτήρισε το Δημογραφικό ως το νούμερο ένα εθνικό πρόβλημα, ενώ στόχευσε και την Πολιτεία, κάνοντας λόγο για άστοχα νομοθετήματα, συμβαλλούσης και της Ε.Ε., που υπονομεύουν σταθερά τα θεμέλια του οικογενειακού βίου. Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο μείζον ζήτημα των εκτρώσεων, υπενθυμίζοντας την ανάγκη προστασίας του αγέννητου παιδιού.

Ανεξαρτήτως, πάντως, των δηλώσεων των πολιτικών προσώπων, η πρωτοβουλία της Eurobank, που θα επικεντρωθεί στα ανατολικά σύνορα της χώρας μας, από τον Έβρο έως το Καστελόριζο, με τίτλο «Πρωτοβουλία για το Δημογραφικό: Μπροστά για την οικογένεια», αποδεικνύει ότι η έννοια της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης μπορεί να προσφέρει. Και όπως τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, Φωκίων Καραβίας, «η λύση του Δημογραφικού δεν μπορεί παρά να έρθει και μέσα από τη στήριξη της οικογένειας».

https://europost.gr/dilosi-vomva-tin-ptd-k-sakellaropoyloy-to-dimografiko-lysi-ensomatosi/

spot_img

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Δεν είναι η πρώτη φορά που ακούγεται κάτι τέτοιο από επίσημα χείλη… Τσίπρας για μετανάστες: Να τους ενσωματώσουμε για να λυθεί το δημογραφικό

    Καταβάλλονται φιλότιμες προσπάθειες για την πληθυσμιακή αλλοίωση της χώρας, ή, για να γίνω σαφέστερος, για την εξάλειψη τού ελληνικού έθνους. Η εξάλειψη των εθνών γενικώς δεν είναι ο στόχος τής ΝΤΠ;

  2. Πριν από τους δυο αυτούς”εκσυγχρονιστές”, υπήρξε ο Σημίτης!

    Ο Κ. Σημίτης εξέφρασε για πρώτη φορά στην Ελλάδα την πεποίθηση του Ιερατείου των Βρυξελλών για τη λύση του δημογραφικού προβλήματος με την ενσωμάτωση των μεταναστών. Την εποχή όμως εκείνη δεν δίναμε σημασία στην προπαγάνδα που ισοπέδωνε Ανατολή και Δύση ωραιοποιώντας τους μουσουλμάνους και ειδικότερα τους Άραβες.

    Αξίζει να μνημονεύουμε τον Γάλλο καθηγητή μεσαιωνικής ιστορίας, Συλβαίν Γκουγκενέμ που τόλμησε να αμφισβητήσει τον ιδεολογικό μύθο περί εξόδου της Ευρώπης από τον Μεσαίωνα χάρη στις αραβικές μεταφράσεις του Αριστοτέλη, με το βιβλίο του Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΣΤΟ ΜΟΝ-ΣΑΙΝ-ΜΙΣΕΛ.

    • Selon Aurélien Robert, que l’Occident n’a aucunement eu besoin de la médiation arabe, mais aussi que les Arabes n’étaient pas capables, faute d’outils linguistiques et conceptuels appropriés, d’assimiler ce savoir grec

  3. Με μία διαφορά. Από τα παλιά χρόνια που είχαμε εδώ κάποιους Βαυαρούς, Αρβανίτες-Αλβανούς, Βλάχους, Σλαβομακεδόνες, Εβραίους, Τούρκους και κυρίως Ρομά(Αθίγγανους) μία μόνο λύση επέλεξε το ελληνικό κράτος. Όχι την ευγενικά διατυπωμένη από την κα υπουργό “ενσωμάτωση”, αλλά την αφομοίωση.
    Γιά τους αλλοεθνείς, ακόμα και τους ετερόδοξους χριστιανούς και τους Εβραίους που κατοικούσαν μεταξύ μας είχε επιλεγεί η διαδικασία της αφομοίωσης. Κι αυτό επιτεύχθηκε με τη χρησιμοποίηση ακόμα και με μεθόδους επιβολής, της διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας σε όλα ανεξαίρετα τα παιδιά. Κάθε άλλη μέθοδος που αναφέρεται σε δίγλωσση ή ακόμα και τρίγλωσση εκπαίδευση είναι δυστυχώς καταδικασμένη σε αποτυχία όπως μας δείχνει το παράδειγμα της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης.
    Κι εγώ πιστεύω ότι δε γεννιέσαι Έλληνας, αλλά ΓΙΝΕΣΑΙ, αλλά αυτό είναι αποτέλεσμα μιάς στιβαρής εκπαιδευτικής πολιτικής από το ελληνικό κράτος που έκανε όλους τους παραπάνω αλλόγλωσσους συγκατοίκους μας να θυσιάζονται γιά την πατρίδα. Τέτοια παραδείγματα είναι ο ταγματάρχης Μαρδοχαίος Φριζής, ο μακεδονομάχος Κώττας, οι μουσουλμάνοι της Θράκης και οι Σλαβομακεδόνες της Δυτικής Μακεδονίας που συμπολέμησαν μαζί μας εναντίον των Ιταλών, των Γερμανών και των Βουλγάρων, οι Αρβανίτες και οι Ρομά που πολέμησαν μαζί μας σε όλους τους αγώνες της Ελλάδας ως ορθόδοξοι χριστιανοί.
    Η ενσωμάτωση είναι ένα μεγάλο ΨΕΜΑ.

    • “Η ενσωμάτωση είναι ένα μεγάλο ΨΕΜΑ” και η αφομοίωση το ίδιο. Ποιοι Αθίγγανοι πολέμησαν πού; Κοντά 6 αιώνες βρίσκονται στον ελληνικό χώρο και ούτε αφομοιώθηκαν, ούτε ενσωματώθηκαν, ούτε καν εντάχθηκαν κοινωνικά. Εξακολουθούν (πλην ίσως πολύ μικρής μειονότητας) να παραμένουν κοινωνικά ανένταχτοι, ένα ξένο κι επιπλέον επικίνδυνο αγκάθι στα πλευρά τής κοινωνίας, με δική τους μαφία και μεγάλη ροπή προς το βαρύ έγκλημα, στενότατα συνεργαζόμεμοι με τους Αλβανούς. Το πολιτικώς ορθό “ρομά” καλό θα είναι να το αφήσουμε κατά μέρος, αφού ούτε οι ίδιοι το χρησιμοποιούν για τους εαυτούς των.

  4. Να μην ξεχνάμε δηλαδή ότι η μετωπική επίθεση κατά της ΔΙΑ-ΚΡΙΣΗΣ (επίπεδο ψυχικής-ελληνικής ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ) γίνεται στο όνομα της “διαφοράς” (επίπεδο ψυχικής-ανατολίτικης δουλείας).
    Συνεπώς, ότι το κατηγορητήριο περί ομοφοβίας και ξενοφοβίας περιλαμβάνει εμφατικά την ισλαμοφοβία (που αναγνωρίστηκε επισήμως σε Διεθνές Φόρουμ το 2001).
    Με άλλα λόγια, απαγορεύεται να γίνεται καν λόγος για το πώς γίνεται ο Άνθρωπος.

    ΥΓ
    Το “βαρ-βαρ” των βαρβάρων δείχνει έλλειμμα Νοημάτων στο επίπεδο του ΌΝΤΟΣ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα