Γ. Κουμουτσάκος: Το Κολέγιο των Επιτρόπων πρότεινε την ενεργοποίηση του Μηχανισμού Έκτακτης Υποστήριξης για την Ελλάδα

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Την ενεργοποίηση του Μηχανισμού Έκτακτης Υποστήριξης (Emergency Support Instrument) για τον κορονοϊό στην Ελλάδα αποφάσισε – σήμερα – να προτείνει το Κολέγιο των Επιτρόπων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο, όπως αποκάλυψε ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργος Κουμουτσάκος, σε τηλεοπτική συνέντευξη απόψε στην ΕΡΤ.

Όπως είπε ο κ. Κουμουτσάκος, πρόκειται για ένα «πρόσθετο εργαλείο ταχείας εκταμίευσης χρημάτων». Το εργαλείο αυτό είχε ενεργοποιηθεί ξανά το 2016 από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για τρία χρόνια για να αντιμετωπιστεί η προσφυγική και μεταναστευτική κρίση στην Ελλάδα. Το Κολέγιο προτείνει το ποσό των τεσσάρων δισεκατομμυρίων ευρώ και η πρότασή του βασίζεται στη λογική ότι «η Ελλάδα αντιμετωπίζει ένα συνδυασμό δύο προκλήσεων ταυτόχρονα, του μεταναστευτικού μαζί με τον κορονοϊό» όπως εξήγησε ο αναπληρωτής υπουργός.

Στις 27 Μαρτίου η ελληνική κυβέρνηση υπέβαλε επιστολή με αίτημα να κινητοποιηθεί ο μηχανισμός αυτός «με μια αρχικη εκτίμηση», όπως ειπε ο κ. Κουμουτσάκος, ζητούσε υποστήριξη ύψους 200 εκατομμυρίων ευρώ, προκειμένου να διατεθούν σε δράσεις, όπως η προμήθεια ιατρικών υλικών και η ταχεία δημιουργία νοσοκομειακών μονάδων. Ο κ. Κουμουτσάκος εξέφρασε απόψε τη βεβαιότητα ότι και οι άλλοι δύο θεσμοί θα συμφωνήσουν στην ενεργοποίηση του μηχανισμού.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα