Γυρίζει σε αρνητικό το κλίμα για την κυβέρνηση λόγω των μέτρων κατά του κορωνοϊού: Τα αποτελέσματα νέας δημοσκόπησης

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Επίσης ένα 51% θεωρεί ότι το κράτος, δηλαδή η κυβέρνηση, ευθύνεται για την διασπορά του ιού. Εν ολίγοις οι πολίτες έχουν αρχίσει να αντιδρούν, ιδιαίτερα τώρα που έχουν ξεκινήσει οι δηλώσεις των «ειδικών» για κλείσιμο των πάντων και επιβολή νέου «lockdown»

Οι πολίτες βλέπουν πως το οικονομικό, κοινωνικό και ψυχολογικό τίμημα είναι ιδιαίτερα μεγάλο και σίγουρα δυσανάλογο.

Πέρα όμως από τα αρνητικά για την κυβέρνηση νούμερα αυτό που εντυπωσιάζει είναι η μεταβολή από τις μετρήσεις της προηγούμενης δημοσκόπησης του Μαΐου όταν οι πολίτες πίστευαν ότι τους έλεγαν κυβέρνηση και λοιμωξιολόγοι.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Prorata, με θέμα «Στάσεις και Αντιλήψεις απέναντι στη διαχείριση του Covid – 19 και των συνεπειών του», το 52% την αξιολογεί αρνητικά και το 47% θετικά την κυβέρνηση για την διαχείριση της κρίσης του κορωνοϊού.

Στα τέλη Μαΐου η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών (71%) αξιολογούσε θετικά την κυβέρνηση.

Μεταβολή υπάρχει και σε σχέση με την απόδοση ευθυνών για τη διασπορά του κορωνοϊού στη χώρα μας, καθώς το 51% των πολιτών πιστεύει ότι το αποκλειστικό ή μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης φέρει το κράτος, άποψη την οποία κατά τη μέτρηση του Μαΐου συμμερίζονταν μόλις το 29%.

Το 60% αξιολογεί αρνητικά τον τρόπο με τον οποίο επέλεξε η κυβέρνηση να ανοίξει ο τουρισμός και το 66% αξιολογεί επίσης αρνητικά τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν τα ΜΜΜ. Τέλος, το 55% αξιολογεί αρνητικά τον τρόπο ανοίγματος και λειτουργίας των σχολείων, ενώ το 53% αξιολογεί με θετικό πρόσημο τις επιλογές της κυβέρνησης σε σχέση με τη λειτουργία των επιχειρήσεων.

Το 64% των πολιτών διατηρούν την άποψη ότι το ΕΣΥ είναι λίγο ή καθόλου προετοιμασμένο για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ποσοστό το οποίο αυξήθηκε 11% σε σχέση με την αντίστοιχη μέτρηση του Απριλίου. Επίσης, η πλειοψηφία των πολιτών (68%) συμφωνεί με την υποχρεωτικότητα στη χρήση μάσκας στα σχολεία, ενώ το 49% των πολιτών πιστεύουν ότι ο αριθμός των κρουσμάτων Covid – 19 θα πρέπει να γνωστοποιείται στις αντίστοιχες δημοτικές αρχές, χωρίς να δημοσιοποιείται ωστόσο στο ευρύ κοινό.

Το 38% των πολιτών πιστεύει ότι τη μεγαλύτερη ευθύνη «σε περίπτωση που υπάρξει μια περίοδος λιτότητας το επόμενο διάστημα» θα φέρει «η κυβέρνηση της ΝΔ», ποσοστό το οποίο αυξήθηκε κατά 17% σε σχέση με την μέτρηση στις αρχές του Απριλίου και κατά 7% σε σχέση με την αντίστοιχη μέτρηση του Μαΐου. Παράλληλα, η απάντηση πως «καμία νυν η προηγούμενη ελληνική κυβέρνηση δεν θα φέρει ευθύνη, καθώς η πανδημία αποτελεί μια ασύμμετρη απειλή» υποχωρεί ελαφρώς σε σχέση με τις προηγούμενες μετρήσεις, αποτελώντας τη δεύτερη σε συχνότητα απάντηση, συγκεντρώνοντας το 35% των απαντήσεω

https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/dimoskopiseis/915616_dimoskopisi-meionetai-i-ikanopoiisi-ton-politon-gia-ti

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,400ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα