Γκρούεφσκι: ‘Δεν μπορεί να γίνει επίσημη γλώσσα η αλβανική’

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

gruevsk

 

 

 

 

 

 

 

«Γκρούεφσκι : Δεν μπορεί να εφαρμοσθεί διγλωσσία στη Ψευδομακεδονία»

 

Δεν μπορεί να υπάρξει διγλωσσία (σλαβικά και αλβανικά) στη χώρα. Στις τελευταίες εκλογές το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα –SDSM,  προέβη σε  μια προσφορά  στους Αλβανούς ότι θα βελτιώσει τη ζωή τους, αλλά αυτό ακούγεται δελεαστικό με την πρώτη ματιά, ειδικά όταν κάποιος άλλος λέει σε

αυτό ‘όχι’, είπε ο πρώην πρωθυπουργός των Σκοπίων και αρχηγός του VMRO-DPMNE, Νίκολα Γκρούεφσκι σε συνέντευξή του, σύμφωνα με το βουλγαρικό πρακτορείο Bgnes.

Πρόσθεσε ακόμη, ότι δεν υπάρχει στο νοτιο σλαβικό κράτος των Σκοπίων, πληθυσμιακή ισότητα μεταξύ των Σλάβων και των Αλβανών, αλλά υπάρχει μια μεγάλη διαφορά: Οι Σλάβοι αντιστοιχούν με το 65 τοις εκατό του πληθυσμού και οι Αλβανοί με το 25 τοις εκατό, 10 τοις εκατό  είναι οι άλλες κοινότητες.

Τόνισε ότι ο αλβανικός πληθυσμός δεν είναι κατανεμημένος σε όλη την επικράτεια, δηλαδή σε μεγάλες πόλεις και  μεγάλα χωριά, όπως για παράδειγμα στο Ντέλτσεβο, Γευγελή, Στρούμιτσα, Καβαντάρτσι που ζούνε Σλάβοι. «Πως μπορεί εκεί να υπάρξει διγλωσσία;» είπε.

Ερωτηθείς τι τον φοβίζει περισσότερο από την καντονοποίηση της χώρας (διαίρεση σε Καντόνια) ο Γκρούεφσκι δήλωσε ότι αυτό θα οδηγούσε στην κατάρρευση του κράτους.

«Ένα καντόνι είναι σαν ένα κράτος και δεν αποκλείεται  να αποκτήσει το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης, μέχρι την απόσχιση από τη επικράτεια», είπε χαρακτηριστικά.

http://www.echedoros-a.gr

 

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα