Γινόταν της υποκλοπής  το… κάγκελο επί Τσίπρα-Ρουμπάτη

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

iapopsi.gr

«Το παραδέχθηκε ο Παππάς στον Μιωνή, ενώ ο επιχειρηματίας ισχυρίστηκε στη συνομιλία πως παρακολουθήσεις έκανε και ο Καμμένος», καταγγέλλει το ΚΙΝΑΛ που ανεβάζει το θέμα

Από την πρώτη ημέρα που δημοσιοποιήθηκε η συνομιλία του Νίκου Παππά με τον Σάμπυ Μιωνή, όλοι ασχολήθηκαν με τα όσα ακούστηκαν για την ατζέντα του Παπαγγελόπουλου, για το ότι είναι μαγαζί η κυβέρνηση, όπως και η απαίτηση του πρώην Νο2 της κυβέρνησης Τσίπρα για να καταθέσει ο Παπασταύρου κατά της Μαρέβα Μητσοτάκη.

Πολλοί λίγοι ασχολήθηκαν με ένα μέρος της συνομιλίας κατά την οποία ο Παπάς αποθεώνει τον Γιάννη  Ρουμπάτη, πρώην διοικητή της ΕΥΠ, ότι είναι πολύ αποδοτικός στη δουλειά του. Και καρφώνει στον Μιωνή ότι ο Ρουμπάτης κάνει τις καλύτερες υποκλοπές. Επίσης ο Μιωνή αποκαλύπτει ότι είχε επαφές και με τον διοικητή της ΕΥΠ και όχι μόνο με υπουργούς.  Αυτό το θέμα των πιθανών υποκλοπών με πρωταγωνιστή τον τότε διοικητή της ΕΥΠ Γιάννη Ρουμπάτη αναμένεται να φέρει στη Βουλή το Κίνημα Αλλαγής. Στη Χαριλάου Τρικούπη άκουσαν πολλές φορές τη μαγνητοφωνημένη συνομιλία και εκτιμούν ότι πρέπει να δώσουν ιδιαίτερη σημασία σε αυτό το σημείο.

Σύμφωνα με τα όσα ακούγονται, ο Σάμπυ Μιωνή υποστηρίζει ότι ο Ρουμπάτης τον είχε προειδοποιήσει πως ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος είναι αντισημίτης και ότι δεν θέλει τη βελτίωση των σχέσεων της Ελλάδας με το Ισραήλ. Αναμφίβολα αποτελεί ένα σοκ να συνομιλεί με έναν επιχειρηματία ο διοικητής της ΕΥΠ και να καρφώνει έναν υπουργό. Και ταυτόχρονα ο επιχειρηματίας να μεταφέρει σε άλλον υπουργό τι του είπε ο διοικητής της ΕΥΠ. Το πιο μεγάλο σοκ είναι ότι ο υπουργός Παππάς δεν αντιδρά, αλλά το επιβεβαιώνει και παραδέχεται ότι ο διοικητής της ΕΥΠ κάνει υποκλοπές, τις οποίες τις γνωρίζει το Μαξίμου.

Ο κ. Παππάς αναφερόμενος στον Γιάννη Ρουμπάτη τον αποκαλεί «δολοφόνο με αγγελικό πρόσωπο» και ρίχνει τη βόμβα: «Δεν ξέρεις τι μας έχει δώσει». Και αναφέρεται προφανώς σε παρακολουθήσεις των πολιτικών αντιπάλων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αφού λίγο νωρίτερα έχει εξηγήσει ότι έκαναν καλή επιλογή και δεν έβαλαν απλώς «έναν κατσαπλιά για να καλωδιώσει τους αντιπάλους».

Αυτό, όμως, που ξεπερνά ακόμη και την πιο νοσηρή φαντασία είναι αυτό που είπε ο Μιωνή στον Παππά, ότι «ο Γιάννης προειδοποίησε τον Γιώργο να μην μιλάει μαζί μου στο τηλέφωνο γιατί μπορεί να μας παρακολουθεί ο Παπαγγελόπουλος». Και όταν ο Νίκος Παππάς διατυπώνει την ένσταση ότι δεν μπορεί να κάνει παρακολουθήσεις ο Παπαγγελόπουλος, ο Σάμπυ Μιωνή τον διακόπτει και του λέει: «Μπορεί όμως ο Καμμένος». Και ω του θαύματος, ακολούθησε η απόλυτη σιωπή από τον Παππά.  Και πολύ λογικά αναρωτιούνται στη Χαριλάου Τρικούπη: «Τελικά υπήρχε κάποιος που να μην έκανε υποκλοπές στην κυβέρνηση Τσίπρα;»

Τα ζητήματα που προκύπτουν

Από τη μαγνητοφωνημένη συνομιλία προκύπτουν τεράστια ερωτηματικά. Αφενός μεν ποιος είναι ο Γιώργος, ο οποίος ακούγεται πολύ συχνά στη συνομιλία των δύο. Οι περισσότεροι εικάζουν ότι είναι ο Γιώργος Τσίπρας, εξάδελφος του πρώην πρωθυπουργού που την εποχή εκείνη ήταν γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του υπουργείου Εξωτερικών. Άρα, το ενδεχόμενο να μη γνώριζε τίποτα ο Αλέξης Τσίπρας για τα ραντεβού και τις συνομιλίες ΠαππάΜιωνή πάει περίπατο. Διότι φανταστείτε τι πρωθυπουργός είναι κάποιος που ένας υπουργός του (Παππάς), ο διοικητής της ΕΥΠ (Ρουμπάτης) κι ένας γενικός γραμματέας υπουργείου (και εξάδελφός του μάλιστα) έχουν νταραβέρια με έναν αμφιλεγόμενο επιχειρηματία (όπως τον χαρακτήριζαν τον Μιωνή οι ΣΥΡΙΖΑίοι) και όλα γίνονται κάτω από τη μύτη του. Διότι, όπως λένε και κάποιες παλιές καραβάνες της πολιτικής, «τον απατεώνα πρωθυπουργό τον αντιμετωπίζεις, όμως ο βλάκας που δεν ξέρει τι του γίνεται είναι πιο επικίνδυνος».

Επίσης προκύπτει τεράστιο ζήτημα και με τις παρακολουθήσεις. Διότι δεν στεκόμαστε μόνο στο τι είπε ο Νίκος Παππάς στον Μιωνή για τις παρακολουθήσεις. Και αυτό διότι πολλοί από τον ΣΥΡΙΖΑ θα υποστηρίξουν ότι απλά ο Παππάς είναι λίγο σαλιάρης και πούλαγε μούρη στον Μιωνή. Ίσως επειδή είχε πιστέψει τον Γιάννη Φιλιππάκη (εκδότης της «Δημοκρατίας») που του είχε πει ότι «παραμύθια διασυνδέσεις έχει ο Μιωνή». Εξάλλου, έχουν πολλαπλασιαστεί στον ΣΥΡΙΖΑ αυτοί που χαρακτηρίζουν ως «σαλιάρη και παπατρέχα τον Παππά», προφανώς για να αποδομήσουν τις συνομιλίες. Δηλαδή ότι έχουν μηδαμινή αξία επειδή έγιναν με ένα πρόσωπο που του αρέσουν τα παραμύθια και οι ψευτομαγκιές. Το εάν είναι «σαλιάρης» ή όχι ο κ. Παππάς, δεν μας πέφτει λόγος. Προφανώς πιθανόν να ενοχλούνται όσοι κάνουν παρέα μαζί του. Όμως πώς ένας αρχηγός κόμματος χρησιμοποιεί για δεξί του χέρι έναν «σαλιάρη»;

Αναμνήσεις

Στο ΚΙΝΑΛ, πάντως θυμήθηκαν ότι επί ημερών Ρουμπάτη στην ΕΥΠ είχαν αποκαλυφθεί υποκλοπές σε τηλεφωνικές επικοινωνίες των απεσταλμένων του ΔΝΤ κατά την εποχή που κατοικοέδρευαν –ως «θεσμοί»– στο ξενοδοχείο Χίλτον. Σύμφωνα με την Tagesspiegel, ο διευθυντής του ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν, απευθυνόμενος στην επικεφαλής του κλιμακίου του Ταμείου στην Αθήνα, Ντέλια Βελκουλέσκου, τάσσεται ανοιχτά υπέρ της καθυστέρησης των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα. Η απόδοση του ονόματος «Velculescu» ως «Velkouleskou», όπως έγραψε η εφημερίδα, είναι ενδεικτικό ότι «παρεμβλήθηκε ελληνικό χέρι». Μάλιστα, κατεγράφησαν συνομιλίες του Δανού αξιωματούχου και με την τότε υπεύθυνη της τεχνικής ομάδας του Ταμείου, Ίβα Πέτροβα. Στηριζόμενος στη συγκεκριμένη διαρροή, ο Αλέξης Τσίπρας έστειλε τότε επιστολή στη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ εκφράζοντας τον προβληματισμό του για τις αποκαλύψεις.

Από την πλευρά του τότε ο Γιάννης Ρουμπάτης κάλυψε τα νώτα του δηλώνοντας πως «αποστολή της ΕΥΠ είναι η προστασία της Εθνικής μας Ασφάλειας και της Εθνικής μας Κυριαρχίας. Η ΕΥΠ  λειτουργεί με βάση την ελληνική νομοθεσία, η οποία απαιτεί πάντα Εισαγγελική Παραγγελία για την αντιμετώπιση εγκληματικών δράσεων ή άλλων απειλών».  Επί της ουσίας, κάλυψε μόνο τον εαυτό του ο κ. Ρουμπάτης και σε καμία των περιπτώσεων δεν διέψευσε την υποκλοπή.

Την εποχή εκείνη το ΚΚΕ κατήγγειλε συνακροάσεις, ενώ στην καταγγελία του Περισσού συνηγόρησε και το Ποτάμι. Μάλιστα, υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του Δημήτρη Κουτσούμπα με τον Σταύρο Θεοδωράκη. Στην ανακοίνωση του Ποταμιού είχε επισημανθεί: «Από το ΚΚΕ υπήρξε ενημέρωση στο Ποτάμι για περίεργες συνακροάσεις τις τελευταίες μέρες με τα τηλεφωνικά κέντρα του Κομμουνιστικού Κόμματος, του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ και του Ποταμιού. Το Ποτάμι καλεί την κυβέρνηση να διερευνήσει την υπόθεση ώστε να αποκαλυφθεί τι συμβαίνει. Παρακρατικές πρακτικές που θυμίζουν σκοτεινές εποχές δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές στην Ελλάδα του 2016».

Ρουμπάτης, Τόμπρας

Ο Γιάννης Ρουμπάτης ήταν δίπλα στον Ανδρέα Παπανδρέου το 1981, όπου έγινε ειδικός σύμβουλος του πρωθυπουργού για θέματα Διεθνών ΜΜΕ. Διοικητικά, ο Ρουμπάτης ανήκε στο Διπλωματικό Γραφείο του πρωθυπουργού. Το καλοκαίρι του 1983 απομακρύνθηκε από το πρωθυπουργικό γραφείο και σύμφωνα με αφήγηση του αείμνηστου Γιάννη Καψή, τον έδιωξε ο Μένιος Κουτσόγιωργας. Ωστόσο, το 1986 επέστρεψε στο πλευρό του Ανδρέα Παπανδρέου και ορίστηκε διευθυντής του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού. Τον Μάρτιο του 1987 τοποθετήθηκε στη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου, παραμένοντας μέχρι τον Ιούνιο του 1988, οπότε ο Ανδρέας Παπανδρέου αποφάσισε να επαναφέρει στη θέση αυτή τον Δημήτρη Μαρούδα. Όμως παρέμεινε στην κλειστή ομάδα του Ανδρέα Παπανδρέου. Μία από τις υποχρεώσεις του κ. Ρουμπάτη ήταν να δικαιολογεί τον διοικητή του ΟΤΕ, Θεοφάνη Τόμπρα, ο οποίος είχε κατηγορηθεί για υποκλοπές. Τότε οι κασέτες Τόμπρα κυκλοφορούσαν στην Ομόνοια. Κι όπως παραδέχονται όλοι ο Τόμπρας υπήρξε το μάτι και κυρίως το αυτί του Παπανδρέου μέσω της μαζικής παρακολούθησης τηλεφώνων, δημιουργώντας μία ομάδα τεχνικών με βαθύτατη γνώση των υποκλοπών, μεταξύ των οποίων ξεχώριζε ο Χρήστος Μαυρίκης, ο οποίος πρωταγωνίστησε στη συνέχεια σε παρακολουθήσεις στελεχών του ΠΑΣΟΚ με εντολή του στρατηγού Νίκου Γρυλλάκη, στενού συνεργάτη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

iapopsi.gr

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. ‘Πολιτικό και ηθικόν συμπέρασμα” .Κανένα τέτοιο φαινόμενο επί πρωθυπουργιών των Κεντροδειών Κων/νου και Κώστα Καραμανλή στις 6ετίες περρίπου 1974-1980 και 2004-2009. ΤΥΧΑΙΑ ;;.
    Όλα αυτά δεν είναι μηχανορραφίες για πολιτική εκτροπή και πολιτική αστάθεια στα οποία η καλούμενη Δημοκρατική Παράταξη μας είχε συνηθίσει στην 20ετία 1915-1935 και στην 10ετία 1980 με αποκορύφωμα τα μπλέ και τα λευκά ψηφοδέλτια του 1985 για τον κ.Σαρτζετάκη , μετά την εξαπάτηση του αειμνήστου Καραμανλή;;;
    Άκου”τύπισσα” την εισαγγελέα διαφθοράς εφέτη κυρία Τουλουπάκη,που τους ”ξελάσπωνε΄΄-ίσως γιαυτό – με την ”φάμπρικα” Νοβάρτις” που έστησαν και για τον κ.Πικραμένο ακόμη ;;.
    ΟΛΩΛΕ Η ΑΙΔΩΣ ,όπως θα έγραφε και ο εξαίρετος δημοσιογράφος της πάλαι ποτέ Βραδυνής Βεντήρης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα