Για 47 νεκρούς κάνει λόγο εφημερίδα της Αιγύπτου

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Καταδίκη της επίθεσης από ΝΔ και Ένωση Κεντρώων

Για 47 νεκρούς κάνει λόγο εφημερίδα της Αιγύπτου
 Η μεγαλύτερη εφημερίδα της Αίγυπτου και του αραβικού κόσμου Αλ Αχράμ μιλάει για 47 πλέον νεκρούς: 29 στην Τάντα και 18 στην Αλεξάνδρεια (σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Υγείας της Αιγύπτου). Οι τραυματίες είναι περίπου 150.

Την απερίφραστη καταδίκη του για τις δύο τρομοκρατικές επιθέσεις σε χριστιανικούς ναούς στην Αλεξάνδρεια και την Τάντα και τα θερμά συλλυπητήρια στους οικείους των θυμάτων, εκφράζει ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος.

Επίσης, εκφράζει τη «στέρεη συμπαράστασή μας στο φίλο αιγυπτιακό λαό, καθώς και την πεποίθησή μας ότι τα ανίερα σχέδια όσων επιβουλεύονται την ενότητά του θα αποτύχουν».

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Κουμουτσάκος σημειώνει ότι σε μια ταραγμένη εποχή και περιοχή η Ελλάδα οφείλει να ανακτήσει τάχιστα την ισχύ της για να παίξει αποφασιστικά το σταθεροποιητικό ρόλο που της αναλογεί, και υπογραμμίζει ότι αυτό μπορεί να γίνει μόνο με την οικονομική και κοινωνική της ανάπτυξη.

Την οργή και τον αποτροπιασμό της για τις δύο πολύνεκρες τρομοκρατικές επιθέσεις σε κοπτικές εκκλησίες της Αιγύπτου, εκφράζει η Ένωση Κεντρώων, δηλώνοντας ότι η τρομοκρατική επίθεση «επιβεβαιώνει την κοσμοαντίληψη τυφλής βίας και παραφροσύνης του Ισλαμικού Κράτους».

«Το ειδεχθές έγκλημα κατά αθώων χριστιανών δεν θα κατορθώσει να δυναμιτίσει την ειρηνική συνύπαρξη διαφορετικών θρησκειών στην Αίγυπτο» υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Κεντρώων και εκφράζει τη θλίψη της για τα αδικοχαμένα θύματα και τη στήριξη προς την Αίγυπτο στη μάχη κατά της τρομοκρατίας.

newsbeast.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα