Η απαράδεκτη απάντηση που έδωσε η ελληνική κυβέρνηση στην Κομισιόν που ζήτησε εξηγήσεις για τις υποκλοπές, εξόργισε τους Ευρωπαίους. Με δυο λόγια η κυβέρνηση υποστήριξε ότι για όλα φταίνε ποιοι άλλοι οι δημοσιογράφοι…

Σύμφωνα με το ieidiseis.gr:

Το Politico αποκαλύπτει σε σημερινό του δημοσίευμα σημεία από την απαντητική – στις 2 Αυγούστου – επιστολή της Αθήνας, με την οποία ουσιαστικά κάλεσε τις Βρυξέλλες (με σκληρό μάλιστα τρόπο) να μην ασχολούνται με το ζήτημα, υποστηρίζοντας ότι το όλο θέμα έχει ανακύψει από ΜΜΕ που δεν διακρίνονται για την ακρίβεια και την αντικειμενικότητά τους.

Σύμφωνα με το έγκυρο πάντα Politico στην επιστολή αναφέρεται: «Λαμβάνοντας υπόψη ότι η εθνική ασφάλεια θα πρέπει να αντιμετωπίζεται με τη μεγαλύτερη ευαισθησία, θα το θεωρούσαμε σώφρον στο μέλλον να αποφύγετε να ενστερνιστείτε βιαστικά συγκεκριμένες δημοσιεύσεις που προέρχονται από πολιτικά ΜΜΕ που δεν χαρακτηρίζονται πάντα για την ακρίβεια και αντικειμενικότητά τους».

Και συνεχίζει αναφέροντας: «Πιστεύουμε πραγματικά ότι ένα τέτοιο πρώτο βήμα θα ήταν πιο εποικοδομητικό από το να μπούμε σε διαδικασία αλληλογραφίας βασισμένη σε αναφορές στα ΜΜΕ που μένει να αποδειχθούν εάν είναι τεκμηριωμένες.

Η απαντητική επιστολή της Αθήνας έχει ημερομηνία 2 Αυγούστου, δηλαδή 3 μέρες πριν υποβάλλουν την παραίτησή τους, υπό το βάρος της «σκιάς» των αποκαλύψεων, οι Γρηγόρης Δημητριάδης και Παναγιώτης Κοντολέων.

Θα μπορούσε κάποιος να πει ότι η επιστολή δεν είναι τίποτα άλλο από μια προσπάθεια κουκουλώματος… Όχι;

https://www.militaire.gr/gia-ola-ftaine-oi-dimosiografoi-i-apantisi-tis-kyvernisis-stin-komision-gia-tis-ypoklopes/