Για την ΕΡΤ3

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
του Μιχάλη Αλεξανδρίδη
Μιας και ξεκίνησα με μαύρα, ας συνεχίσω έτσι. Καζάνι που βράζει θυμίζει αυτή την περίοδο η ΕΡΤ3, με τις αποφάσεις της γενικής διεύθυνσης, κατ’ εντολήν των Αθηνών, να προκαλούν πλέον οργή στο σύνολο του προσωπικού της. Και μην νομίσει κανείς ότι αυτός ο αναβρασμός αφορά σε ανθρώπους απογοητευμένους ή παραγκωνισμένους από την παρούσα διοίκηση. Μιλάμε για τα ίδια τα στελέχη που τοποθετήθηκαν επί σημερινής κυβέρνησης στις καίριες θέσεις, αλλά βλέπουν, μέρα με τη μέρα, το κανάλι τους να γίνεται παρακολούθημα της ΕΡΤ1 και αντιδρούν στην «χωριατοποίηση».
Όσοι μπορούν να αποκρυπτογραφήσουν το κλίμα στη Λεωφόρο Στρατού, βάζουν στοίχημα ότι επίκεινται εντυπωσιακές εξελίξεις που θα φέρουν σε πολύ δύσκολη θέση την εν Αθήναις διοίκηση της ΕΡΤ και τους εν Θεσσαλονίκη πειθήνιους εντολοδόχους της.
Τα είχαμε γράψει από πέρσι, όταν καυτηριάζαμε την επιλογή του ΔΣ της ΕΡΤ για κατάργηση κάθε αυτονομίας της ΕΡΤ3 και την επιλογή της «αποκλειστικής περιφερειακότητάς» της, που κατέληξε σε μια βλαχομπαρόκ αντίληψη προγράμματος.
Δύο καθημερινές παραγωγές όλες κι όλες, η μία προκλητικά ακριβή που καταφέρνει να γράφει το καταπληκτικό 1,2% στην τηλεθέαση και ένα κεντρικό δελτίο, που από την περηφάνια αυτού του καναλιού στο παρελθόν, σήμερα στο 0-1%. Το υπόλοιπο, μισθωμένο φυσικά, πρόγραμμα, ειδικά στην prime time, με το ζόρι πάνω απ το μηδέν.
Πέρα από την παταγώδη αποτυχία, αυτό που εξοργίζει τον κάθε καλόπιστο είναι το «μάλιστα» που ακούγεται σε κάθε πρωτοφανή – παράλογη απαίτηση των Αθηνών. «Αλλάξτε το πρόγραμμά σας γιατί θα μεταδώσετε το Roland Garros» – «Μάλιστα». «Τώρα ξαναβάλτε πίσω το πρόγραμμά σας γιατί ημιτελικό και τελικό θα μεταδώσει η Αθήνα» – «Μάλιστα». «Ετοιμάστε το τάδε και το δείνα ρεπορτάζ και στείλτε τα, γιατί δεν γεμίζει το δελτίο της ΕΡΤ1» – «Μάλιστα». «Τι δουλειά έχει η ΕΡΤ3 να μεταδίδει την ομιλία του πρωθυπουργού και του επικεφαλής της αντιπολίτευσης; Διακόψτε το» – «Μάλιστα».
Υπογραμμίζω ότι δεν δόθηκε το δικαίωμα σ’ αυτό το κανάλι ούτε για μία, έστω εβδομαδιαία, σοβαρή πολιτική εκπομπή. Γιατί, βέβαια, για τα σοβαρά υπάρχει η Αθήνα. Οι πληβείοι της περιφέρειας πρέπει να ασχολούνται μόνο με την ασφαλτόστρωση των δρόμων, την αγροτική παραγωγή, τα βουνά και τα λαγκάδια. Εντάξει… και με τον κορονοϊό.
«Δώσε θάρρος στον Αθηναίο να σ ανέβει στο κρεβάτι» κι έτσι μαθαίνω, ότι για την επόμενη σεζόν, ακόμη και παραγωγές θα ετοιμάζονται στην ΕΡΤ1 και θα στέλνονται για μετάδοση στην ΕΡΤ3. (Τα ρουσφέτια δηλαδή που θα είναι χαμηλού επιπέδου ή περισσευούμενα, θα φορτώνονται στους…επαρχιώτες). Τι προσβολή…
Το πιο… νόστιμο των τελευταίων ημερών είναι η παρατήρηση που δέχθηκαν οι επικεφαλής δημοσιογράφοι της Λεωφόρου Στρατού από …τοποτηρητή, επειδή διέκοψαν το πρόγραμμα για να μεταδώσουν έκτακτο δελτίο για την πυρκαγιά στο Σέιχ Σου. Αντί να τους πουν ένα μπράβο…
Η ΕΡΤ3 ήταν ανέκαθεν το αποκούμπι του τηλεθεατή για μια διαφορετική ματιά στην επικαιρότητα, ειδικά στην περιφέρεια. Η μετατροπή της σε ανταποκριτικό γραφείο της ΕΡΤ Αθηνών, είναι εσφαλμένη για την δημόσια ραδιοτηλεόραση κι εξευτελιστική για την Θεσσαλονίκη και τους βορειοελλαδίτες.
* Δημοσιεύτηκε στη “ΜτΚ” στις 18.07.2021
spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα