Για παραίτηση του Φαγέζ Αλ Σάρατζ γράφει το Bloomberg.
Επικαλούμενο αξιωματούχους , αναφέρει πως ο επικεφαλής του GNA, έχει συζητήσει τα σχέδιά του να παραιτηθεί με Λίβυους και ξένους πολιτικούς και ενδέχεται να κάνει τη σχετική ανακοίνωση στο τέλος της εβδομάδας.
Αν συμβεί αυτό, τότε την εξουσία φέρεται να αναλαμβάνει υπηρεσιακά ο πρωθυπουργός μέχρι τις συνομιλίες στη Γενεύη που έχουν προγραμματιστεί για τον επόμενο μήνα.

Μάλιστα, η είδηση από το Bloomberg, έρχεται ύστερα από μαζικές συγκεντρώσεις στην Τρίπολη και σε άλλες πόλεις που ελέγχονται από την Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας, φέτος τον Αύγουστο.

Οι διαδηλωτές ζητούσαν καλύτερες συνθήκες διαβίωσης και την παραίτηση της κυβέρνησης, ενώ δεν έλειψαν και οι συγκρούσεις κατά τη διάρκεια των διαμαρτυριών μεταξύ αστυνομικών και πολιτών.
Ο εμφύλιος
Στη Λιβύη μάχονται για την εξουσία δύο αντίπαλες κυβερνήσεις: η Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (GNA) που έχει αναγνωριστεί από τον ΟΗΕ και εδρεύει στην Τρίπολη και εκείνη που στηρίζει τον στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ, ο οποίος ελέγχει τις ανατολικές επαρχίες και ένα μέρος του νότου της χώρας. Από το 2014 η χώρα έχει δύο κυβερνήσεις και δύο κοινοβούλια.

https://www.militaire.gr/gia-paraitisi-toy-fagez-al-saratz-grafei-to-bloomberg/