ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΝΟΙΚΤΟ, ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.-ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΠΡΥΤΑΝΗ ΤΟΥ ΑΠΘ

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΝΟΙΚΤΟ, ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.-ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΠΡΥΤΑΝΗ ΤΟΥ ΑΠΘ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 11.01.22
Ο Σύλλογος Αποφοίτων Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης συμπαραστέκεται στον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Καθηγητή Νικόλαο Παπαϊωάννου στην προσπάθειά του να επαναφέρει τις δημοκρατικές αξίες , τον διάλογο και την ισονομία που τα τελευταία, αρκετά χρόνια, «ταλαιπωρήθηκαν» από μικρές αντικοινωνικές και αντιδημοκρατικές ομάδες.
Το Πανεπιστήμιο ως χώρος εκπαίδευσης, έρευνας και δημιουργίας πρέπει να λειτουργεί με σεβασμό προς όλους και, κυρίως, στον δημοκρατικό διάλογο, την αξία της ζωής και της προσωπικότητας όλων των μελών του.
Ο Σύλλογος Αποφοίτων ΑΠΘ θεωρεί δείγμα ακραίας πνευματικής και δημοκρατικής παρακμής τις απειλές που δέχθηκε ο Πρύτανης.
Ενώνουμε τις δυνάμεις μας με το σύνολο της Πανεπιστημιακής κοινότητας, δημόσιων και κοινωνικών φορέων για ένα πανεπιστήμιο ανοικτό, δημοκρατικό, υψηλού επιπέδου και προσβάσιμο σε όλους.
Για ένα πανεπιστήμιο που θα ικανοποιεί τις ανάγκες της κοινωνίας.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ως μέλος του Συλλόγου συντάσσομαι απολύτως με την ανακοίνωση συμπαραστάσεως στον πρύτανη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου κ.Παπαιωάννου .
    Ως πολίτης τον συγχαίρω για την τόλμη του να καλέσει τις Αρχές της Πολιτείας να επιβάλουν τα νόμιμα στους” κληρονομικώ δικαιώματι”από το 1988 αγνώστους καταληψίες και να ”συλλυπηθώ” όλους τους προκατόχους του από το 1988 , για την ατολμία τους να καλέσουν τις Αρχές της Πολιτείας και να καταγράψουν και ”επικοινωνήσουν” τις αρνήσεις τους -αν υπήρξαν-για επιβολή των νομίμων, όπως τώρα.
    Όχι μόνο οι Θεσασαλονικείς ,αλλά νομίζω πως όλοι οι Έλληνες εξεπλάγησαν για την επί 34 χρόνια κατάληψη χώρου του Πανεπιστημίου.
    Πως να υπολήπτεσαι αυτήν την ατολμία και ραθυμία των κατά τα άλλα σπουδαίων καθηγητών ,οι οποίοι τώρα-ιδιαίτερα οι Θεσσαλονικείς-έπρεπε να υποστηρίζουν την προσπάθεια για επαναφορά της ”κανονικότητας” στα Πανεπιστήμια ύστερα από 40(1982) χρόνια της σημερινής Υπουργού Παιδείας ,κόρης του αειμνήστου και εξαιρέτου συναδέλφου τους Κων/νου Κεραμέως;;;.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα