Γιατί το Μαξίμου αποφάσισε να υπουργοποιήσει τον Α.Συρίγο για να τον «κάψει»

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Προ ολίγών ημερών ο υφυπουργός Παιδείας αρμόδιος για θέματα Ανώτατης Εκπαίδευσης Άγγελος Συρίγος ένιωσε «στο πετσί» του το βάρος της νέας του θέσης, καθώς «κάηκε» μετά από μία δήλωση για τη Χούντα την οποία τα αριστερά μέσα απομόνωσαν και τον έκαναν να φαίνεται ως φιλοχουντικός. Μάλιστα έγινε και πρωτοσέλιδο στην Εφ.Συν. 

Γιατί όμως το Μαξίμου επέλεξε να δώσει τώρα στον κ.Συρίγο μία τόσο «καυτή πατάτα» όπως η Ανώτατη Εκπαίδευση;

Ο Άγγελος Συρίγος είναι ομολογουμένως ένας βαθύς γνώστης της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής και ειδικά των ελληνοτουρκικών με σημαντική βιβλιογραφία και θέσεις για την Τουρκία που είναι πολύ πιο κοντά στην «σκληρή» καραμανλική γραμμή από ότι στην σημιτική, την οποία υιοθετούν οι πλειοψηφία των καθηγητών που βγαίνουν στα τηλεπαράθυρα, αλλά και η ηγεσία της ΝΔ και κυρίως ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Με τις διερευνητικές κι ενδεχόμενες συμφωνίες-παράδοσης με την Τουρκία προ των πυλών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήθελε να έχει το κεφάλι του ήσυχο, καθώς ο κ.Συρίγος είναι από τους κατεξοχήν γνώστες των ελληνοτουρκικών μέσα στο κόμμα και θα μπορούσε εύκολα να αποδομήσει το αφήγημα της κυβέρνησης, αν αποφάσιζε να κάνει αντιπολίτευση.

Όχι βέβαια πως μέχρι τώρα ο υφυπουργός της ΝΔ έκανε αντιπολίτευση ή διαφωνούσε δημόσια με την κυβέρνηση, σε καμία περίπτωση, αλλά όπως και να το κάνουμε, στην πολιτική το προλαμβάνειν είναι καλύτερο του θεραπεύειν.

Έτσι ο πρωθυπουργός αποφάσισε να τον υποβαθμίσει δια αναβαθμίσεως δίνοντας του μία «καρέκλα» που θυμίζει περισσότερο ηλεκτρική παρά υπουργική, καθώς η πιθανότητες για πολιτικό «κάψιμο» όποιου κάθεται σε αυτή είναι ιδιαίτερα υψηλή. Η θέση του υφυπουργού Παιδείας υπεύθυνου για θέματα Ανώτατης Εκπαίδευσης είναι αυτή τη στιγμή ίσως η χειρότερη υπουργική καρέκλα μετά το υπουργείο Μετανάστευσης και το υπουργείο Υγείας.

Να γίνεις υφυπουργός την ώρα που περνάει το πιο συγκρουσιακό νομοσχέδιο για τα πανεπιστήμια των τελευταίων δεκαετιών (στο οποίο μάλιστα δεν είχες καμία συμμετοχή όταν γράφονταν) με όλη την αριστερά «στα κάγκελα» και στους δρόμους δεν το λες και αναβάθμιση.

Έτσι αντί ο κ. Συρίγος να σχολιάζει στα κανάλια τις διερευνητικές με την Τουρκία, πλέον σχολιάζει κι ασχολείται με τη ΔΑΠ, την ΠΑΣΠ, την ΚΝΕ, τα αναρχικά στέκια της ΑΣΟΕ και τους μπαχαλάκηδες, με το Μαξίμου να «ξεφυσάει» με ανακούφιση.

Ταυτόχρονα βγάζοντας μπροστά τον κ. Συρίγο για να συγκεντρώσει τα πυρά της αντιπολίτευσης, ο πρωθυπουργός «αλάφρυνε» τη θέση της στενής του συνεργάτιδας και προσωπικής του επιλογής κ.Κεραμέως, η οποία πλέον εμφανίζεται μόνο για να μας πληροφορήσει για το… άνοιγμα των σχολείων.

Έτσι αν και όταν έρθει η στιγμή της συγκυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Συρίγος θα αποτελεί μία εύκολη «θυσία» για τον Κ.Μητσοτάκη στην θέση της κ.Κεραμέως ώστε να δείξει στην Κουμουνδούρου πως κάνει βήματα συνεννόησης και διώχνει «τους σκληρούς».

https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/provocateur/958872_kapsimo-dia-ypoyrgopoiisis-toy-asyrigoy-apo-ti-nd

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,400ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα