Γιατί το Κίεβο διαμαρτύρεται για το κασκόλ που φορούσε ο Όρμπαν

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Καλείται ο πρέσβης της Ουγγαρίας στην Ουκρανία να δώσει εξηγήσεις στην ουκρανική κυβέρνηση

Την έντονη διαμαρτυρία της Ουκρανίας αλλά και της Ρουμανίας προκάλεσε κασκόλ που φορούσε ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν στον φιλικό αγώνα ποδοσφαίρου της εθνικής Ουγγαρίας με την εθνική Ελλάδας την περασμένη Κυριακή, καθώς έφερε χάρτη της λεγόμενης Μεγάλης Ουγγαρίας που περιλάμβανε περιοχές της Ουκρανίας και της Ρουμανίας, μεταξύ άλλων.

Την Τρίτη το ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι η Ουκρανία θα καλέσει τον Ούγγρο πρεσβευτή για να διαμαρτυρηθεί σχετικά, σε μια πολύ ευαίσθητη εποχή για την ουκρανική επικράτεια. Είχε προηγηθεί σχετική διαμαρτυρία και της ρουμανικής κυβέρνησης.

«Η προώθηση των ιδεών του αναθεωρητισμού στην Ουγγαρία δεν συμβάλλει στην ανάπτυξη των ουκρανο-ουγγρικών σχέσεων και δεν συμμορφώνεται με τις αρχές της ευρωπαϊκής πολιτικής», έγραψε στο Facebook ο εκπρόσωπος του υπουργείου Όλεγκ Νικολένκο.

Ο κ. Νικολένκο είπε ότι η Ουκρανία ήθελε μια συγγνώμη και μια αντίκρουση οποιωνδήποτε ουγγρικών αξιώσεων σε ουκρανικό έδαφος.

Ουκρανικά μέσα ενημέρωσης έδειξαν εικόνες του Όρμπαν να συναντά έναν Ούγγρο ποδοσφαιριστή φορώντας ένα κασκόλ, το οποίο απεικόνιζε χάρτη της «Μεγάλης Ουγγαρίας» συμπεριλαμβανομένου του εδάφους που είναι τώρα μέρος των γειτονικών κρατών της Αυστρίας, της Σλοβακίας, της Ρουμανίας, της Κροατίας, της Σερβίας και της Ουκρανίας.

Πηγή: Reuters

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα