Γιατί ο Ερντογάν θέλει απεγνωσμένα κι άλλους S-400; Η αποκάλυψη από Ρώσο εμπειρογνώμονα

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

«Η πρόθεση της Άγκυρας να αγοράσει το δεύτερο σύνταγμα S-400 εξηγείται από την επιθυμία να δείξει την ανεξαρτησία της στις σχέσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες και την πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική», δήλωσε ο στρατιωτικός εμπειρογνώμονας Σεργκέι Ντενισέντσεφ στην εφημερίδα VZGLYAD.

Ο Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν επιβεβαίωσε τα σχέδια της Τουρκίας να αγοράσει ένα δεύτερο σύνταγμα αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων S-400 από τη Ρωσία.

«Με τη δήλωσή του, ο Ερντογάν επιδεικνύει πολιτικό πείσμα: Όχι μόνο δεν σταματά τη συνεργασία για τους S-400, όπως του ζήτησαν οι ΗΠΑ, αλλά και την ενισχύει», δήλωσε ο στρατιωτικός εμπειρογνώμονας Σεργκέι Ντενισέντσεφ.

Τα σχέδια της Άγκυρας για την αγορά του δεύτερου συντάγματος S-400 επηρεάστηκαν από έναν συνδυασμό παραγόντων.

«Πρώτον, ο Ερντογάν επιδιώκει να αποδείξει την πολυδιάστατη φύση της Τουρκίας και να επικεντρωθεί σε περισσότερους από έναν εταίρους απέναντι στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Δεύτερον, η Τουρκία έχει την ευκαιρία να μελετήσει και να εργαστεί με νέες στρατιωτικές τεχνολογίες», εξήγησε η πηγή.

«Επιπλέον, εκτός από το θέμα της τεχνολογίας και την επιθυμία να επιδείξει ανεξαρτησία, ο παράγοντας της τιμής έπαιξε επίσης ρόλο. Η αγορά του S-400 είναι φθηνότερη για τον τουρκικό προϋπολογισμό από ό, τι θα κοστίσει παρόμοια συνεργασία με τους Αμερικανούς», πρόσθεσε ο ειδικός.

«Ωστόσο, δύο συντάγματα S-400 δεν είναι τόσα πολλά για μια χώρα που βρίσκεται σε τόσο δύσκολη γεωπολιτική κατάσταση. Δεν μπορεί να ειπωθεί ότι η αγορά ενός δεύτερου συντάγματος θα αλλάξει ριζικά τις στρατιωτικές δυνατότητες της Άγκυρας. Οχι. Είναι περισσότερο πολιτικό ζήτημα », συμπλήρωσε ο Ντενισέτσεφ.

https://europost.gr/o-erntogan-thelei-apegnosmena-ki-alloys-s-400-apokalypsi-roso/

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα