Γιατί κάνει τεμενάδες η Βουλγαρία στην Τουρκία;

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Μάρτιος 3, 2020. 08:37

Σόφια.

«Είμαστε τόσο φοβισμένοι που τουλάχιστον μια φορά να μην μπορούμε να πούμε την αλήθεια; Για παράδειγμα, ο Ερντογάν φορτώνει χιλιάδες μετανάστες στα λεωφορεία και τους στέλνει στα ελληνικά σύνορα για να δημιουργήσει χάος και πανικό εκεί. Οι μετανάστες έχουν εξαπατηθεί από τις τουρκικές αρχές ότι θα πάνε στη Δυτική Ευρώπη», γράφει το βουλγαρικό κείμενο.

Το δημοσίευμα συνεχίζει:

Ο Μπορίσοφ και η κυβέρνηση του είναι περήφανοι για τα θερμά τους συναισθήματα και τους δεσμούς τους με την Τουρκία και τον Ερντογάν.

Φυσικά, πρέπει να είμαστε εντάξει με τις γειτονικές χώρες. Αλλά ποια είναι η τιμή για αυτό; Και σε βάρος ποιανού;

Γιατί, για παράδειγμα, ο Μπορίσοφ δεν καυχιέται για τις σχέσεις μας με την Αθήνα και την ΕΕ, αλλά πάντα κοιτάζει προς την Ανατολία;

Ο Μπορίσοφ επισημαίνει επανειλημμένα ότι είναι φίλος με τον Ερντογάν.

Στην πραγματικότητα, γι ‘αυτό η ΕΕ τον χρησιμοποιεί για να στέλνει μηνύματα στον Τούρκο πρόεδρο. Και αντίστροφα. Στις Βρυξέλλες, ο πρωθυπουργός μας γίνεται αντιληπτός ως μεσάζων του προέδρου της Τουρκίας.

Η πέμπτη φάλαγγα

Η Ρωσία που μέχρι πρόσφατα ισχυρίζονταν ότι η Τουρκία είναι άριστος σύμμαχος, βρίσκεται τώρα σε πόλεμο με τον Ερντογάν, εξαιτίας των επιθετικών ενεργειών του τουρκικού στρατού στη Συρία.

Σε όλη την Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο, έχουν ήδη συνειδητοποιήσει τις παράλογες φιλοδοξίες του Ερντογάν να αναδημιουργήσει την Οθωμανική Αυτοκρατορία.

Ο Ερντογάν είναι ήσυχος για τη Βουλγαρία επειδή υπάρχει μια πέμπτη φάλαγγα στη χώρα μας (οι Τούρκοι της Βουλγαρίας)  και οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες δρουν ατιμώρητα εδώ και χρόνια.

Τα τουρκικά σήριαλ  έχουν κατακτήσει την τηλεόραση μας, τα τουρκοτράγουδα ακούγονται σε όλη τη χώρα,  τα τουρκικά θεάματα έχουν κατακτήσει τα δύο τρίτα των Βουλγάρων, οι πολιτικοί μας κάνουν τεμενάδες (εξυπηρετούν) στην Άγκυρα όπως ποτέ άλλοτε.

Η διπλωματία είναι ένα λεπτό πράγμα. Ορισμένες φορές απαιτούνται συμβιβασμοί που δεν μπορούν να ανακοινωθούν δημόσια.

Αλλά, η διπλωματία πρέπει να είναι προς το συμφέρον της βουλγαρικής κοινωνίας και των πολιτών.

Θα μας πουν: Η Τουρκία είναι μεγάλη χώρα, με ισχυρή οικονομία και τεράστιο στρατό!

ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΝ;

Ούτε η Ελλάδα, ούτε η Κύπρος, ούτε καμία από τις γειτονικές μας χώρες δεν γονατίζουν και δεν βλάπτουν την εθνική αυτοεκτίμηση των πολιτών τους, καταλήγει το βουλγαρικό δημοσίευμα του Frog News.

echedoros-a.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα