Γιατί δεν έκανε διάβημα διαμαρτυρίας η Ελλάδα για τη βρετανική αθλιότητα απέναντι στην Κύπρο;

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Το Λονδίνο δημοσίευσε χάρτη της Κύπρου, διαμελισμένης, μόνο με τα σημερινά εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας και δίχως τα κατεχόμενα και τις περιοχές των βρετανικών βάσεων. Η Αθήνα, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, δεν προέβη σε διάβημα διαμαρτυρίας προς τη βρετανική πρεσβεία

Ερωτήματα γεννά η απάντηση του εκπροσώπου του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με την αθλιότητα της βρετανικής πλευράς έναντι της Κύπρου, και εάν η Ελλάδα αντέδρασε η όχι σε αυτήν.

Ειδικότερα, κατά τη σημερινή τακτική ενημέρωση των Μέσων Ενημέρωσης, υπεβλήθη η εξής ερώτηση στον εκπρόσωπο του υπουργείου, Αλέξανδρο Παπαϊωάννου: «Την προηγούμενη Παρασκευή, ανήμερα της επετείου (σ.σ. 25ης Μαρτίου) το βρετανικό υπουργείο Άμυνας κυκλοφόρησε ένα βίντεο που παρουσίαζε τις χώρες που έχουν αντιταχθεί ας πούμε στην απαράδεκτη ρωσική εισβολή. Παρουσίαζε τα περιγράμματα των χωρών.

Το εντελώς περίεργο και επικίνδυνο ήταν με την Κυπριακή Δημοκρατία που την παρουσίασε χωρίς τα κατεχόμενα, ακόμα και χωρίς τις βρετανικές βάσεις. Δηλαδή η Βρετανία τύπου δεν αναγνωρίζει ας πούμε κυπριακή κυριαρχία επί της νήσου. Υπήρξε κάποια αντίδραση από ελληνικής πλευράς, σκέφτεστε να κάνετε κάτι; Γιατί οπωσδήποτε είναι κάπως χοντρό, έτσι;»

Από τη μεριά του, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών περιορίστηκε να πει: «Το έχω δει σε δημοσίευμα αυτό, όντως, και το βρετανικό υπουργείο Άμυνας αφενός διόρθωσε αμέσως τον χάρτη και, αφετέρου, ζήτησε συγνώμη για αυτό το τεράστιο λάθος. Έχει υπάρξει σχετική ανακοίνωση του βρετανικού υπουργείου Άμυνας».
https://www.antinews.gr/action.read/politiki/giati-den-ekane-diabima-diamarturias-i-ellada-gia-ti-bretaniki-athliotita-apenanti-stin-kupro-/2.157418

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα