Γιατί «άκουγαν» τον Διακόπουλο – Ο ρόλος του Δ. Μητρόπουλου

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Στο Παρίσι ο Αλ. Διακόπουλος εμφανίζεται με τον Δ. Μητρόπουλο. Στην πορεία εκδιώχνονται και οι δυο σύμβουλοι από το Μαξίμου ενώ οι συμβάσεις με τα γαλλικά όπλα υλοποιούνται υπό πλήρη μυστικότητα

Τι κοινό είχαν οι τρεις στρατιωτικοί, πέραν των δυο αρχηγών, (ναύαρχοι Διακόπουλος και Αλεξόπουλος καθώς και ο πτέραρχος Λάγιος) που επαρακολουθούντο από την ΕΥΠ, όπως προκύπτει από την λίστα που παρέδωσε η ΑΔΑΕ στον Αλέξη Τσίπρα;

Είχαν εμπλακεί και οι τρεις στα εξοπλιστικά πρόγραμμα με τους Γάλλους. Το 2019 με το που η ΝΔ γίνεται κυβέρνηση και ο Αλέξανδρος Διακόπουλος αναλαμβάνει σύμβουλος ασφαλείας ένα απο τα πρώτα πρότζεκτ που καλείται να «τρέξει» ήταν τα γαλλικά μαχητικά Rafale και πολεμικά πλοία Belharra.

Στο Παρίσι ο Αλ. Διακόπουλος εμφανίζεται με τον Δ. Μητρόπουλο. Στην πορεία εκδιώχνονται και οι δυο σύμβουλοι από το Μαξίμου ενώ οι συμβάσεις με τα γαλλικά όπλα υλοποιούνται υπό πλήρη μυστικότητα. Με το που υπογράφει την σύμβαση με τα Rafale o διευθυντής εξοπλισμών πτέραρχος Θ.Λάγιος απομακρύνεται από την Γενική Διεύθυνση Εξοπλισμών και τοποθετείται σε θέση εξωτερικού.

Με τους Γάλλους καταπιάνεται και ο νυν Γενικός Διευθυντής Εξοπλισμών Αρης Αλεξόπουλος μόνο που αυτός είναι η αλήθεια ότι πιέζει τους Γάλλους να φέρουν «επιστροφές» στην εγχώρια βιομηχανία (ΑΩ) για τις πωλήσεις που κάνουν στην Ελλάδα.

Δ.Β.

https://www.ieidiseis.gr/parapolitika/182233/parakolouthiseis-gia-ta-opla-me-galliko-aroma

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα