Γιάννης Οικονόμου: Ο γεωπόνος από το φυτώριο της ΟΝΝΕΔ που έγινε κυβερνητικός εκπρόσωπος

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

ΜΠΕ/ΒΑΪΟΣ ΧΑΣΙΑΛΗΣ

O μέχρι πρότινος υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιάννης Οικονόμου είναι ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος, μετά τον μίνι ανασχηματισμό που ανακοινώθηκε το πρωί από το Μαξίμου. 

Ο Γιάννης Οικονόμου γεννήθηκε στην Λαμία τον Σεπτέμβριο του 1973, σπούδασε στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και πήρε το πτυχίο του Γεωπόνου από το τμήμα Φυτικής Παραγωγής. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στη Παγκόσμια Πολιτική Οικονομία, στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Τις περιόδους 1995-1998 και 1998-2001 διετέλεσε Γραμματέας της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ αντίστοιχα.

Από το Νοέμβριο του 2006 έως το 2009 ήταν Γενικός Γραμματέας Καταναλωτή.

Από το 2013 ήταν επικεφαλής της εταιρείας οδικών συγκοινωνιών της Αθήνας (ΟΣΥ Α.Ε.) θέση από την οποία παραιτήθηκε προκειμένου να συμμετάσχει, σε τιμητική θέση, στο ψηφοδέλτιο Β’ Αθηνών της ΝΔ στις εκλογές του Σεπτεμβρίου.

Από το 2001 εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα ως Γεωπόνος σε εμπορικές επιχειρήσεις και μελετητικές εταιρείες.

Εξελέγη Βουλευτής Φθιώτιδας στις εκλογές του Ιουλίου 2019, μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς.

File Photo: O υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Οικονόμου συμμετέχει σε πάνελ, κατά την 6η ημέρα του 6oυ Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, στο Μέγαρο του Ζαππείου, Σάββατο 15 Μαΐου 2021. Στο φετινό Φόρουμ συμμετέχουν 800 υψηλοί καλεσμένοι ομιλητές από 42 χώρες. Το φετινό πρόγραμμα έχει μεγάλη διάρκεια επειδή περιλαμβάνει αρκετές και σημαντικές ενότητες αφιερωμένες στην Ελληνική Επανάσταση του 1821. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα