Γεωργία και Κλιματική Αλλαγή.

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
Όπως γνωρίζουν οι φίλοι που παρακολουθούν τακτικώς την εκπομπή ΦΥΣΙΚΑ, εδώ και δεκαετίες βρίσκεται σε εξέλιξη μεταβολή του παγκοσμίου κλίματος. Εκτός από τα φυσικά αίτια αυτή επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό και από ανθρώπινες δραστηριότητες. Σημαντικότερες είναι αυτές που απελευθερώνουν αέρια τα οποία επιτείνουν το -φυσικό κατά τα άλλα- φαινόμενο του θερμοκηπίου της γήινης ατμόσφαιρας.
Με τον όρο Κλιματική αλλαγή αναφερόμαστε στις σε εξέλιξη μεταβολές της κατάστασης του παγκοσμίου κλίματος οι οποίες χαρακτηρίζονται από επιμένουσα μεταβλητότητα των μετεωρολογικών παραμέτρων. Μια από τις ανθρώπινες δραστηριότητες που επηρεάζουν το κλίμα του πλανήτη είναι και η Γεωργία. Με ποιο όμως τρόπο γίνεται αυτό και ποια είναι η συμμετοχή της γεωργίας στην κλιματική αλλαγή; Και αντιστρόφως, ποιες είναι οι τρέχουσες και αναμενόμενες επιδράσεις της κλιματικής αλλαγής στη γεωργία και πιο συγκεκριμένα στη φυτική παραγωγή; Ποιες είναι οι εκτιμώμενες και ποιες οι μετρήσιμες επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στην απόδοση και την ποιότητα των καλλιεργειών;
Ποιες δράσεις είναι αναγκαίο να αναληφθούν ώστε να ανασχέσουμε σε πρώτη φάση την κλιματική αλλαγή, αντιμετωπίζοντας τις άμεσες επιπτώσεις αυτής στη γεωργία, να μετριάσουμε τις επιπτώσεις των γεωργικών δραστηριοτήτων στην περαιτέρω επιδείνωση των παραμέτρων της κλιματικής αλλαγής, και να λάβουμε μέτρα προσαρμογής της γεωργίας στις νέες καταστάσεις; Τα παραπάνω και πολλά ακόμη θα παρουσιασθούν και θα συζητηθούν κατά τη διάρκεια της εκπομπής των ΦΥΣΙΚΩΝ της Παρασκευής 14 Μαΐου 2021, στις 9 μμ, ανάμεσα στο Φυσικό Σπύρο Α. Κάνουρα και τον Ομότιμο καθηγητή Γεωπονίας του ΑΠΘ Ηλία Ελευθεροχωρινό.
spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα