Γερμανικό RND: Ο Erdogan γίνεται απειλή για το ΝΑΤΟ

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

«Δεν περνάει μέρα χωρίς νέες απειλές από την Τουρκία προς τον εταίρο του ΝΑΤΟ, την Ελλάδα. Ο αυταρχικός αρχηγός του κράτους Ταγίπ Ερντογάν (Recep Tayyip Erdogan) δεν διεκδικεί μόνο φυσικούς πόρους στα νησιά της ανατολικής Μεσογείου και του ελληνικού Αιγαίου, αλλά επιπλέον „παίζει“ δημόσια με την ιδέα της εκτόξευσης πυραύλων ενάντια στην ελληνική πρωτεύουσα, την Αθήνα».
Τα παραπάνω τονίζει σε ιδιαίτερο σχόλιό του ο Gerd Höhler στο Δίκτυο Συντακτών Γερμανίας RND , προσθέτοντας ότι ενδεχομένως να αποτελεί επικοινωνιακό τέχνασμα εσωτερικής κατανάλωσης ενόψει των τουρκικών προεδρικών εκλογών, προκειμένου να αποσπάσει την προσοχή των συμπολιτών του από την οικονομική εξαθλίωση.
Όμως ίσως και να είναι πραγματικά διατεθειμένος να ξεκινήσει πόλεμο με την Ελλάδα, προκειμένου να παραμείνει στην εξουσία. Κανείς δεν μπορεί να ξέρει στα σίγουρα, τονίζει ο ανταποκριτής.
Προσθέτει –υπό τον ενδιάμεσο τίτλο «Η Τουρκία παρακάμπτει συστηματικά τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας»– ότι το μόνο σίγουρο παρόλα αυτά είναι ότι ο Τούρκος πρόεδρος δεν συνιστά απειλή μόνο για την Ελλάδα, αλλά γίνεται μια ολοένα μεγαλύτερη απειλή για το ΝΑΤΟ.
Η Τουρκία υπονομεύει συστηματικά τις δυτικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας, συνάπτει αμφισβητούμενες συμφωνίες όπλων με τη Μόσχα και μπλοκάρει τη βόρεια επέκταση του ΝΑΤΟ εδώ και μήνες, κάτι που προφανώς χαροποιεί τον «φίλο του Erdogan, Βλαντιμίρ Πούτιν (Vladimir Putin)».
Ενώ κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, η Τουρκία θεωρούνταν σημαντικό προγεφύρωμα για τη δυτική συμμαχία στο Σιδηρούν Παραπέτασμα, σήμερα τίθεται πλέον εν αμφιβόλω κατά πόσο θα μπορέσει να ανταπεξέλθει στις δεσμεύσεις της απέναντι στη Βορειοατλαντική Συμμαχία.
Τέλος, υπό τον ενδιάμεσο τίτλο «Πρέπει όντως η Γερμανία να παραδώσει υποβρύχια στην Τουρκία;», ο Gerd Höhler σημειώνει:
«Αντί να επικεντρωθεί στις υποχρεώσεις απέναντι στο ΝΑΤΟ, ο Erdogan διεξάγει πολέμους στη Συρία και στο βόρειο Ιράκ που παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο, στέλνοντας μισθοφόρους στη Λιβύη και ενδεχομένως στη συνέχεια κατακτώντας ελληνικά νησιά διακοπών όπως η Ρόδος, η Κως και η Λέσβος.
Στην περίπτωση που συνέβαινε κάτι τέτοιο, το ΝΑΤΟ θα υποβαλλόταν στην πιο σοβαρή δοκιμασία στην ιστορία του. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση προσπαθεί παρασκηνιακά να επιδιορθώσει τις συνομιλίες μεταξύ Άγκυρας και Αθήνας, τις οποίες διέκοψε αιφνιδιαστικά ο Erdogan. Αυτό είναι καλό, αλλά δεν είναι αρκετό.
Το Βερολίνο πρέπει τώρα να εξετάσει σοβαρά εάν, ενόψει των συνεχών απειλών από την Άγκυρα, η παράδοση γερμανικών υποβρυχίων στην Τουρκία, η οποία εγκρίθηκε το 2009, εξακολουθεί να είναι δικαιολογημένη».
Τίτλος: «Ο Erdogan γίνεται απειλή για το ΝΑΤΟ»Υπότιτλος: «Ο Τούρκος Πρόεδρος απειλεί απροκάλυπτα την Ελλάδα, ακόμη και με πυραυλική επίθεση κατά της Αθήνας. Για αυτό η Τουρκία υπονομεύει συστηματικά τις δυτικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας. Ο Erdogan γίνεται όλο και πιο επικίνδυνος για το ΝΑΤΟ.»
ΠΗΓΗ: Δίκτυο Συντακτών Γερμανίας RND απόδοση hellasjournal.com

Πηγή: i-epikaira.blogspot.com

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα