Γερμανία: Υποψήφιος του SPD για την Καγκελαρία ο Μάρτιν Σουλτς μετά από ομόφωνη πρόταση του κόμματος

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
REUTERS

Η ηγεσία του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) της Γερμανίας αποφάσισε ομόφωνα σήμερα ότι ο πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς θα είναι ο υποψήφιος του κόμματος για την καγκελαρία απέναντι στην Άγκελα Μέρκελ στις βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν τον Σεπτέμβριο, δήλωσαν πηγές μέσα από το κόμμα των Σοσιαλδημοκρατών στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Η ανακοίνωση αναμένεται να επισημοποιηθεί σε ειδικό συνέδριο του κόμματος που θα διεξαχθεί στις 19 Μαρτίου.

Το πρακτορείο Reuters μάλιστα δημοσίευσε και μία φωτογραφία από το σημερινό συνέδριο των Σοσιαλδημοκρατών, τη στιγμή που ο πρώην αρχηγός του κόμματος, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ συγχαίρει τον Μάρτιν Σουλτς για την υποψηφιότητά του.

Πρώτες δηλώσεις Σουλτς

Ο υποψήφιος του SPD για την Καγκελαρία δήλωσε σήμερα ότι θα αγωνιστεί για μεγαλύτερη ισότητα και για την υπέρβαση «των βαθιών διαιρέσεων» στη Γερμανία.

Ο Σουλτς δήλωσε ενώπιον ενός πλήθους άνω των 1.000 ανθρώπων στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στο Βερολίνο πως θα αγωνιστεί για δικαιότερους φορολογικούς κανόνες και για να διασφαλίσει ότι οι κάτοικοι στις αγροτικές περιοχές θα απολαμβάνουν τα ίδια οφέλη όπως και στις μεγάλες πόλεις.

Κάλεσε επίσης για μεγαλύτερη αλληλεγγύη στην Ευρώπη στο ζήτημα της μετανάστευσης και χαρακτήρισε τις ενέργειες του Ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπάν «ύβρη» στην ευρωπαϊκή ενότητα.

Ο Σουλτς επέκρινε επίσης έντονα τις ενέργειες και τα σχόλια του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων χαρακτηρίζοντάς τις «απαράδεκτες».

“Καθημερινή”

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα