Γερμανία: Με απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη χώρα απειλεί ο πρέσβης των ΗΠΑ

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Με συνέπειες -ενδεχομένως και την απόσυρση αμερικανικών στρατευμάτων από την Γερμανία- απειλεί το Βερολίνο ο πρέσβης των ΗΠΑ στη χώρα Ρίτσαρντ Γκρενέλ, εκφράζοντας τη δυσαρέσκεια της κυβέρνησής του για τις ανεπαρκείς, όπως λέει, αμυντικές δαπάνες των Γερμανών.
“Είναι πραγματικά προσβλητικό να περιμένει κανείς ότι ο αμερικανός φορολογούμενος θα εξακολουθήσει να πληρώνει για περισσότερους από 50.000 στρατιώτες στη Γερμανία, αλλά οι Γερμανοί να χρησιμοποιούν το εμπορικό τους πλεόνασμα για εσωτερικούς σκοπούς”, δήλωσε ο κ. Γκρενέλ σε συνέντευξή του στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa) και, σχολιάζοντας δήλωση της αμερικανίδας πρεσβευτού στην Βαρσοβία Τζορτζέτ Μποσμπέικερ, ότι η Πολωνία, “η οποία εκπληρώνει την υποχρέωσή της προς το ΝΑΤΟ για αμυντικές δαπάνες ύψους 2% του ΑΕΠ, ενώ η Γερμανία όχι, θα καλωσόριζε με χαρά στρατιωτικούς των ΗΠΑ οι οποίοι σήμερα σταθμεύουν στην Γερμανία”, δήλωσε:

“Ο Πρόεδρος Τραμπ έχει δίκιο και η Τζορτζέτ Μοσμπέικερ έχει δίκιο. Πολλοί Πρόεδροι έχουν παρακαλέσει την μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης να πληρώσει για την ίδια της την άμυνα. Πρόκειται για μια παράκληση η οποία τραβάει εδώ και πολλά χρόνια και πολλές κυβερνήσεις. Τώρα φτάσαμε στο σημείο όπου οι Αμερικανοί και ο αμερικανός Πρόεδρος πρέπει να αντιδράσουν”.

Οι γερμανικές αμυντικές δαπάνες βρίσκονται στο επίκεντρο της κριτικής του Ντόναλντ Τραμπ από την αρχή της θητείας του. Πρόσφατα μάλιστα, κατά την επίσκεψη του πολωνού Προέδρου Αντρέι Ντούντα στην Ουάσιγκτον, ο Πρόεδρος Τραμπ είχε και πάλι κάνει λόγο για το ενδεχόμενο μεταφοράς στρατευμάτων από την Γερμανία στην Πολωνία, ενώ οι σχέσεις των δύο χωρών επιβαρύνθηκαν εκ νέου μετά την άρνηση του Βερολίνου να συμμετάσχει στην αποστολή των ΗΠΑ στο Στενό του Χορμούζ.
Στη Γερμανία σταθμεύουν σήμερα περισσότεροι από 35.000 αμερικανοί στρατιώτες, οι περισσότεροι από οπουδήποτε αλλού στην Ευρώπη. Στη Στουτγάρδη βρίσκεται το αρχηγείο των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ για την Ευρώπη και την Αφρική, στο Ράμστάιν η σημαντικότερη αεροπορική βάση τους, ενώ στο Γκράφενβερ της Βαυαρίας βρίσκεται το μεγαλύτερο πεδίο άσκησης των ΗΠΑ στην Ευρώπη. Εκτός από τους στρατιώτες, στις βάσεις απασχολούνται 17.000 αμερικανοί πολίτες και 12.000 γερμανοί, με δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας να συνδέονται άμεσα ή έμμεσα με τα αμερικανικά στρατεύματα.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Κάπιταλ/infognomon.gr
spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα