Γερμανία: Έχει κλείσει το θέμα των πολεμικών επανορθώσεων

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

 

Η Γερμανία θεωρεί «λήξαν» το θέμα των πολεμικών επανορθώσεων για τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, μία ημέρα αφού η Ελλάδα κατέθεσε αίτημα για την έναρξη διαπραγματεύσεων για το ζήτημα που αφορά ποσό ύψους εκατοντάδων δισεκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα με την ελληνική πλευρά.

«Περισσότερα από 70 χρόνια μετά το τέλος του πολέμου και περισσότερα από 25 χρόνια μετά την συνθήκη 4+2 (για την εθνική κυριαρχία της επανενωμένης Γερμανίας), το ζήτημα των επανορθώσεων θεωρείται λήξαν τόσο από νομικής όσο και από πολιτικής απόψεως», δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών.

slpress.gr

spot_img

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πολυ βιαστικη η Γερμανικη κυβερνηση . Εκοψε τον ”βηχα” της Ελληνικης κυβερνησεως , που τους εστειλε ρηματικη διακοινωση ”εις τας δυσμας του βιου της”, για να συγκρατησει τους αντιγερμανους εαμογενεις αριστερους με τις ιδεοληψιες τους και για να φανει οτι δεν λογαριαζει την φιλια του κ. Τσιπρα προς την φραου Μερκελ , μπροστα στο εθνικο συμφερον ,που περιλαμβανεται στο νεο προεκλογικο αφηγημα του ΤσιπροΣυριζα.
    Με τετοιες ομως επιπολαιες και βιαστικες προεκλογικες κινησεις η κυβερνηση εκθετει την Ελλαδα , που την θελουμε σοβαρη και με Αριστοτελικη λογικη .

  2. To ότι η Γερμανία λέει ό,τι θέλει, δεν σημαίνει ότι κι έτσι είναι.

    α) Τα χρέη πολεμικών επανορθώσεων και αποζημιώσεων δεν παραγράφονται ποτέ, αλλά πρέπει υπολογισθούν, πράγμα καθόλου εύκολο, ειδικά οι αποζημιώσεις, που αφορούν σε ιδιώτες.

    β) Γιατί δεν αρχίζει η Ελλάδα από το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο, το οποίο είναι αποδεδειγμένο και μη διαπραγματεύσιμο, αφού βασίζεται πάνω σε έγγραφα με βούλες και υπογραφές; Εκδικάζεται από οποιοδήποτε τακτικό δικαστήριο στον κόσμο, έστω και γερμανικό. Η Ελλάδα θα το κερδίσει άνευ άλλου. Άλλωστε, υπάρχει και το προηγούμενο τής εξοφλήσεως (ή μερικής διευθετήσεως, με παροχές μεγάλων ατόκων και μακροπροθέσμων δανείων) στην (πρώην) Γουγκοσλαβία (σήμερα αντιπροσωπευομένη για το θέμα αυτό μόνον από την Σερβία) και την Πολωνία. Αυτές είναι δύο άλλες χώρες, από τις οποίες η Γερμανία έλαβε παρόμοιο δάνειο. Επίσης ενισχυτικό τής θέσεώς μας, αν και δεν χρειάζεται, είναι ότι η Ιταλία εξόφλησε το δικό της μέρος κι έδωσε κάποιες πολεμικές επανορθώσεις/αποζημιώσεις ήδη από την δεκαετία τού ’60.

    Αλλά όποιος δεν θέλει να ζυμώσει, δέκα μέρες κοσκινίζει, όπως λέει η λαϊκή παροιμία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα