Γεγονότα στο Καπιτώλιο και σύνδεση με Τουρκία

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

του Ισαάκ Κωφίδη**

Τα γεγονότα στο Καπιτώλιο έδειξαν με τον πλέον εμφανή τρόπο ποσό εύθραυστη είναι η Δημοκρατία και συνεπώς ποσό πιστά και με όλες μας τις δυνάμεις πρέπει να την περιφρουρούμε όσοι την πιστεύουμε σαν το μοναδικό πολίτευμα που αρμόζει στην ανθρώπινη ύπαρξη. Επίσης έδειξε πόσο σημαντική είναι η ψήφος μας. Η ψήφος είναι σαν την σφαίρα, όταν πυροβολήσεις πρέπει να ξέρεις που στοχεύεις γιατί δεν θα γυρίσει πίσω και θα υποστείς τις συνέπειες της πράξης σου.

Η εκλογή του Προέδρου Trump σε κάποιους φάνταζε σαν χτύπημα στο σύστημα και στον καθωσπρεπισμό, σε άλλους που βλέπουν την ζωή με λογική και ρεαλισμό έμοιαζε σαν την απόλυτη επιβεβαίωση της φράσης “Elect a clown, expect a circus”. Η αλλαγή Προέδρου, θα δούμε αν ο νέος Πρόεδρος είναι άξιος της θέσης που αναλαμβάνει μην πανηγυρίζουμε πρόωρα, του έβγαλε την χειρότερη μορφή του clown όπως εκείνος έχει εμφανιστεί στη ομώνυμη ταινία θρίλερ. Όταν το πράγμα έφτασε στο μη παρέκει για τον Trump μετά από τρεις μήνες με αμφισβητήσεις των αποτελεσμάτων και εμπρηστικές δηλώσεις, ο Πρόεδρος οδηγήθηκε στην εργαλειοποίηση του όχλου (το έχουμε δει και στην Ελλάδα πολλές φορές, όχι όμως σε αυτό το σημείο) γιατί είχε ένα σημαντικό μειονέκτημα που λέγεται βαθύ σκληρό και καλά ριζωμένο State Department που δεν τον άφησε να κάνει χρήση και άλλων μέσων, ο νοών νοείτω.

Αυτό όμως δεν υπάρχει στην Τουρκία η οποία έχει μπροστά της εκλογές που διαφαίνονται αμφίρροπες. Ο Πρόεδρος Ερντογάν ελέγχει ό,τι είναι συστημικό, φοβάται όμως πάρα πολύ ό,τι δεν είναι.

Συμπέρασμα λοιπόν, ίσως οι S400 και η ανοχή από τον Πρόεδρο Trump να μην είναι για προστασία από τους εχθρούς εκτός των τειχών αλλά εντός. Αυτό γίνεται ξεκάθαρο αν δούμε τις θέσεις που έχουν τοποθετηθεί (από όσο μπορούμε να γνωρίζουμε) και το ανάγλυφο της επιφάνειας τόσο προς την μεριά της εμβέλειας που περιλαμβάνει Ελληνική Επικράτεια όσο όμως και Τουρκική. Τα ραντάρ του συστήματος είναι σχεδόν άχρηστα προς τη μεριά μας μα καθόλα χρήσιμα προς τη μεριά της Άγκυρας.[*]

Αν θυμηθούμε και την επίθεση μαχητικού κατά τη διενέργεια του πραξικοπήματος το σκεπτικό έρχεται και δένει και κάνει τους S400 τον πιο πιστό και ισχυρό φύλακα του καθεστώτος του. Ίσως η Τουρκία να είναι και ένα ασφαλές καταφύγιο Plan B για το φίλο Trump. Το μέλλον θα δείξει, αλλά ας είναι όλοι έτοιμοι για ενδεχόμενη μεγάλη αποσταθεροποίηση στην Τουρκία όταν και όποτε γίνουν οι εκλογές. Το κύμα θα είναι τόσο μεγάλο που υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να επηρεάσει σαν τσουνάμι και την Χώρα μας σε μια σειρά από μέτωπα όπως το μεταναστευτικό, το αμυντικό, το “μειονοτικό” αλλά και το οικονομικό.

[*]ΟΙ ΤΟΥΡΚΙΚΟΙ S-400 ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΟΠΛΟ: ΑΝΑΛΥΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ & ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΣΗ ΠΡΟΣΒΟΛΗΣ ΤΟΥ

**Ο Ισαάκ Κωφίδης είναι Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Υπολογιστών και εργάζεται ως Business Analyst για Ελληνικό Βιομηχανικό Όμιλο.

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα