Γαλλία: Λαϊκή οργή για τα εμβόλια

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Γενική κατακραυγή και πανικός για τα εμβόλια. Με μόλις 516 εμβολιασμούς μέσα σε μια εβδομάδα η Γαλλία είναι τελευταία της λίστας στην Ευρώπη.

Ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν δηλώνει ότι ξέρει τι κάνει και «αναλαμβάνει την ευθύνη», ο πρόεδρος Μακρόν όμως δεν έκρυψε χθες το θυμό του για τη βραδύτητα και κάλεσε νέο συμβούλιο για το απόγευμα. Έτσι κανείς δεν καταλαβαίνει την κυβερνητική στρατηγική.

Μετά το φιάσκο με τις μάσκες και την κακή οργάνωση με τα τεστ, προστίθεται η ακατανόητη καθυστέρηση στους εμβολιασμούς, προκαλώντας έναν γενικό αναβρασμό και αντιδράσεις.

Με μόλις 516 εμβολιασμούς μέσα σε μια εβδομάδα η Γαλλία είναι τελευταία της λίστας στην ΕυρώπηΜε μόλις 516 εμβολιασμούς μέσα σε μια εβδομάδα η Γαλλία είναι τελευταία της λίστας στην Ευρώπη

«Πρόκειται για ένα σκάνδαλο του κράτους», δήλωσε ξεκάθαρα σήμερα το πρωί ο Ζαν Ρότνερ, πρόεδρος της μεγάλης ανατολικής περιφέρειας, όπου εφαρμόζεται και η απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα. Εξήγησε ότι μαζί με άλλους περιφερειάρχες είναι πανέτοιμοι να οργανώσουν εμβολιασμούς, αλλά πως περιμένουν ακόμα απάντηση από το αρμόδιο υπουργείο.

Πολλοί Γάλλοι δεν καταλαβαίνουν γιατί δεν προχωρά η κυβέρνηση στον εμβολιασμό όσων το επιθυμούν και επιμένει στην χρονοβόρα, προφορική και γραπτή συγκατάθεση των ηλικιωμένων στα γηροκομεία, δίνοντας λαβή στην αντιπολίτευση να φωνάζει «καταντήσαμε ο περίγελος της Ευρώπης».

Ολυμπία Τσίπηρα (Παρίσι)

DW

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα