Γαλλία: Ενοπλη επίθεση σε Ελληνορθόδοξη εκκλησία στη Λυών -Τραυματισμένος ιερέας

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -


Η εκκλησία στην οποία έγινε η επίθεση

Επίθεση πραγματοποιήθηκε προ ολίγου σε Ελληνορθόδοξη εκκλησία στη Λυών της Γαλλίας.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, υπάρχει ένας σοβαρά τραυματισμένος. Πρόκειται για τον ιερέα της εκκλησίας, ελληνικής ιθαγένειας, που μόλις έκλεινε τον ναό.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πηγές του iefimerida.gr, πρόκειται για τον π. Νικόλαο Κακαβελάκη, ηλικίας 52 ετών, πατέρα δύο παιδιών.


Όπως μεταδίδει το BFMTV, επικαλούμενο αστυνομικές πηγές, ο δράστης ήταν μόνος του, πλησίασε τον ιερέα την ώρα που έκλεινε την εκκλησία στην οδό Saint Lazare και τον πυροβόλησε δύο φορές με κυνηγετικό όπλο.

Ο ιερέας φέρεται ότι έχει πυροβοληθεί δύο φορές με πριονωμένο κυνηγετικό όπλο στον θώρακα και είναι σε σοβαρή κατάσταση, ενώ ο δράστης διαφεύγει της σύλληψης. Μέχρι στιγμής, οι γαλλικές Αρχές δεν αντιμετωπίζουν την επίθεση ως περιστατικό τρομοκρατίας.

Σύμφωνα με την Le Figaro, η οποία επικαλείται πηγές εξοικειωμένες με το θέμα, ερευνάται ακόμη το ενδεχόμενο να μην πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση, αλλά για προσωπικές διαφορές καθώς ο συγκεκριμένος ιερέας είχε δεχθεί επίθεση στο παρελθόν από έναν πολίτη.

Η εκκλησία όπου σημειώθηκε το περιστατικό/Φωτογραφία: Google Street View


Το υπουργείο Εσωτερικών σε Tweet του αναφέρει πως το περιστατικό σημειώθηκε στον τομέα Jean-Mare στο 7ο διαμέρισμα στη Λυών και πως στο σημείο έχουν σπεύσει δυνάμεις ασφαλείας και διάσωσης.

 

Πηγή: iefimerida.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα