Γαλλία: Αύξηση κρουσμάτων του μεταλλαγμένου ιού

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Την ώρα που τα κρούσματα του μεταλλαγμένου ιού εκτοξεύονται οι γαλλικές αρχές αφήνουν όλα τα ενδεχόμενα για τη λήψη μέτρων ανοιχτά. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν αποκλείει ένα τρίτο και πολύ σκληρότερο λοκντάουν.

    
Frankreich Paris | Weihnachten Eiffel Turm Coronakrise

Η είδηση που παγώνει το αίμα των Γάλλων είναι η κατακόρυφη και ανεξέλεγκτη αύξηση των μεταλλαγμένων στελεχών του κορωνοϊού που εντοπίστηκαν για πρώτη φορά στη Μεγάλη Βρετανία. Υπολογίζεται ότι το 10% των κρουσμάτων στη Γαλλία σχετίζονται με μεταλλαγμένα στελέχη του ιού.

Βάσει μετρήσεων του οργανισμού Δημόσιας Υγείας, στις 8 Ιανουαρίου η μετάλλαξη κάλυπτε μόλις το 3,2%, ενώ δύο εβδομάδες αργότερα, έφτασε στο 9,4%.

Εν αναμονή αποφάσεων από το πρόεδρο Μακρόν

Στο τραπέζι ακόμα και ένα τρίτο λοκντάουνΣτο τραπέζι ακόμα και ένα τρίτο λοκντάουν

Τα στοιχεία επιβεβαίωσε σήμερα το πρωί στο ραδιόφωνο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γκαμπριέλ Αττάλ, που αναφέρθηκε και στο καυτό θέμα ενός τρίτου λοκντάουν που από μέρες συζητείται:

«Η κυβέρνηση θα περιμένει έως το Σάββατο για να κλείσουν 2 εβδομάδες από την εφαρμογή της απαγόρευσης κυκλοφορίας ώστε να αξιολογηθούν τα αποτελέσματα», που όμως ο ίδιος θεώρησε όχι ιδιαίτερα ικανοποιητικά. Δήλωσε ότι «όλα τα σενάρια είναι στο τραπέζι, έως και ένα νέο πολύ σκληρό λοκντάουν.

Έτσι, οι πάντες περιμένουν τις αποφάσεις Μακρόν που κλεισμένος στο Μέγαρο των Ηλυσίων συσκέπτεται σήμερα και αύριο, με υγειονομικούς, με άρχοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης, και με εκπροσώπους της γαλλικής οικονομίας. Οι μεν ζητούν άμεσο «λοκντάουν» οι δε να μην πληγεί ακόμα μια φορά η οικονομία. Η υπερβολική αναμονή ωστόσο φέρνει αγανάκτηση στο πληθυσμό. Καιρός για τον πρόεδρο Μακρόν να αποφασίσει.

Ολυμπία Τσίπηρα, Παρίσι

DW

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα