Γάλλοι πεζοναύτες πραγματοποίησαν ρεσάλτο σε τουρκικό πλοίο έξω από την Λιβύη – Ο Ερντογάν έδωσε εντολή αποσιώπησης

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Στις 4 Απριλίου το τουρκικό φορτηγό πλοίο «Medkon Izmir» με σημαία Παναμά δέχθηκε επιδρομή από Γάλλους κομάντος στη Μεσόγειο. Όπως αποκαλύπτει η τουρκική εφημερίδα Sözcü τονίζοντας ότι δεν έγινε καμία αναφορά σε άλλα ΜΜΕ παρά ότι στις 6 Απριλίου η Γαλλία επιβεβαίωσε το περιστατικό.

Το γεγονός όμως δεν προβλήθηκε από άλλα τουρκικά ΜΜΕ, διότι θα χαλούσε το αφήγημα Ερντογάν που θέλει την επιχείρηση Ειρήνη να μην τολμάει να πλησιάσει πλέον τα τουρκικά πλοία μάλλον.

Ή μάλλον ισχύει μερικώς, διότι όντως οι Γερμανοί μετά τα τελευταία γεγονότα υπέκυψαν στους τσαμπουκάδες του Ερντογάν και προτιμούν τις νηοψίες σε άλλα πλοία, ειδικά ρωσικών συμφερόντων!

Το τουρκικό πλοίο με σημαία Παναμά

Η δράση των Γάλλων δυνάμεων έχει προκαλέσει τεράστια προβλήματα στους τούρκους, οι οποίοι πλέον το όποιο στρατιωτικό υλικό αναγκάζονται και το στέλνουν με απανωτές πτήσεις μεταγωγικών προς το αεροδρόμιο της Μισράτα.

Σύμφωνα με ευρωπαϊκή πηγή, από το γαλλικό πολεμικό πλοίο PM L’Her(κορβέτα τύπου aviso σαν όμοιες με αυτές που διαθέτει και το τουρκικό ναυτικό), με φουσκωτό σκάφος, Γάλλοι πεζοναύτες μεταπήδησαν στο τούρκικο φορτηγό και προέβησαν σε έλεγχο. Δεν ανακοινώθηκαν ευρήματα.

 

 

24 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης συνεργάζονται για να σταματήσουν το λαθρεμπόριο όπλων στη Λιβύη, σύμφωνα με τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Ουσιαστικά πλέον μόνο οι Γάλλοι δεν αφήνουν πλοίο τουρκικών συμφερόντων να περάσει χωρίς έλεγχο.

Ίσως δεν ήταν τόσο τυχαία η άσκηση καταπολέμησης της πειρατείας και της τρομοκρατίας που πραγματοποίησε το γαλλικό Ναυτικό στη Μεσόγειο στις 20 Μαρτίου.

Η άσκηση με ελληνικό όνομα «Ρέα», είχε διεξαχθεί νότια της Κρήτης και μετείχε μια γαλλική φρεγάτα FREMM και το σκάφος αμφίβιων επιχειρήσεων Mistral (L9013).

Παράλληλα στην άσκηση μετείχαν και δύο Rafale της γαλλικής Αεροπορίας και ελικόπτερα ειδικών επιχειρήσεων.

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/diethnis-asfaleia/977577_galloi-pezonaytes-pragmatopoiisan-resalto-se-toyrkiko-ploio
spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα