«Βόμβες» από την καθηγήτρια Αθηνά Λινού: «Δεν υπάρχει ελπίδα για μείωση κρουσμάτων!» – Τι είπε για λιανεμπόριο, εστίαση και lockdown;

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Τη στιγμή που η χώρα οδεύει προς την 3η εβδομάδα του 2ου πανεθνικού lockdown, η πορεία της πανδημίας συνεχίζει να καταγράφει μεγάλη διασπορά παρά το γεγονός ότι καταστήματα, υπηρεσίες, εστίαση και πολιτισμός παραμένουν κλειστά.

Η ασυνεννοησία και η σπασμωδικότητα των κινήσεων της κυβέρνησης η οποία εξακολουθεί να αποδεικνύει ότι δεν υπάρχει σχέδιο αλλά ούτε και συνεννόηση μεταξύ των στελεχών της. Από τη μία αφήνουν τον λαό να ελπίζει ότι το lockdown θα αρθεί για να πάρει μια ανάσα η αγορά στις γιορτές των Χριστουγέννων, από την άλλη τα «γυρίζουν», υποστηρίζοντας ότι δεν μίλησαν ποτέ για συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Η χώρα χθες κατέγραψε 3.227 νέα κρούσματα και νέο ρεκόρ διασωληνωμένων, γεγονός που αποδεικνύει ότι είναι δύσκολο να φτάσουμε τα 1.000 κρούσματα ημερησίως ο οποίος ήταν βασικός στόχος για να γίνει επανεκκίνηση της οικονομίας.

«Δεν υπάρχει ελπίδα για μείωση»
Η καθηγήτρια επιδημιολογίας Αθηνά Λινού προειδοποίησε μιλώντας στην εκπομπή «καλημέρα Ελλάδα» ότι δεν υπάρχει ελπίδα για μείωση κρουσμάτων και ότι αυτή την στιγμή ο στόχος είναι να παραμείνουμε στα ίδια επίπεδα: «Εύχομαι να βγω ψεύτρα, αλλά φοβάμαι ότι ο στόχος μας αυτή τη στιγμή είναι να κρατήσουμε τα 3.200 κρούσματα. Αυτός είναι ο στόχος να σταθεροποιηθούμε τις επόμενες δύο με τρεις εβδομάδες. Δεν υπάρχει ελπίδα για μείωση, φοβάμαι» τόνισε

Καμία συζήτηση για την εστίαση
Επιπλέον, η κ. Λινού διευκρίνισε ότι η άρση του lockdown πριν τα Χριστούγεννα είναι αδύνατη: «Να μην υπάρξει καμία συζήτηση να ανοίξουν τα εστιατόρια πριν από τα Χριστούγεννα. Αν ανοίξουμε παραμονές και έχουμε δημόσια ρεβεγιόν και γιορτές θα είναι δύσκολα, το λιανεμπόριο μπορεί να ελεγχθεί. Το 80% των κρουσμάτων είναι σε δημόσιους κλειστούς χώρους όπως εστιατόρια, μπαρ σύμφωνα με μελέτες» σημείωσε.

Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό καταρρέουν
Τέλος, η καθηγήτρια επιδημιολογίας αναφέρθηκε στην ψυχολογική κατάρρευση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού που δίνει υπεράνθρωπη μάχη για το ΕΣΥ χωρίς καμία στήριξη: «δεν γίνεται αυτή τη στιγμή καμία προσπάθεια να στηρίξουμε τους λειτουργούς υγείας ψυχολογικά. Θα έχουμε κατάρρευση από επαγγελματική εξουθένωση και όπως δεν βρίσκουμε τώρα κλίνες, δεν θα βρίσκουμε γιατρούς», προειδοποιήσε.

https://europost.gr/vomves-tin-kathigitria-athina-linoy-den-yparchei-elpida-meiosi-kroysmaton/

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Είναι πια βέβαιο ότι η ομότιμος καθηγήτρια του ΕΚΠΑ κυρία Λινού-του Χάρβαρντ και αυτή- από τότε που ο κ.Τσίπρας την πρότεινε στην Βουλή για Υπουργό Υγείας κοινής αποδοχής έγινε -με την δήλωσή της ότι η κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο-η σκιώδης Υπουργός Υγείας του Σύριζα , αν και δεν συμφωνεί με όλη την Αντιπολίτευση ότι η μεγαλύτερη πηγή μεταδόσεως του ιού ΔΕΝ είναι τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, αλλά κατά 80% οι κλειστοί χώροι ,εστιατόρια ,μπαρ ,σύμφωνα με μελέτες , οπότε δεν θα επιταχθούν και τουριστικά λεωφορεία και ούτε θα αγορασθούν λεωφορεία ,νέοι συρμοί σε Μετρό και ΗΣΑΠ, όπως ”βέλαζαν” νυχθημερόν όλα τα κόμματα της Αντιπολιτεύσεως.
    Πάντως την έχασε το ΠΑΣΟΚΟΚΙΝΑΛ, στο οποίο ήταν υποψήφια βουλευτής το 2009 .
    Όμως μάλλον θα αναδειχθούν και άλλοι φιλόδοξοι καθηγητές, γιατροί και νοσοκόμες νέοι πολιτικοί με την ”χρυσή” ευκαιρία της πανδημίας .
    Ευτυχώς αργούν οι εκλογές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,400ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα