«Βόμβα» στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο: «Η UEFA μπορεί να αποκλείσει Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης και Γιουβέντους από το Champions League»

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -


Ο Λιονέλ Μέσι / Φωτογραφία: AP IMAGES
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΚΟΣΜΟΣ   21:29

ΤΑΣΟΣ ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΟΣ
01/06/2021  20:44
«Βόμβα» θα… σκάσει στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και δη στο Champions League, αν γίνουν πραγματικότητα οι δηλώσεις του προέδρου της διοργανώτριας αρχής του ισπανικού πρωταθλήματος.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της La Liga, Χαβιέ Τέμπας, η UEFA μπορεί να αποφασίσει τον αποκλεισμό των Γιουβέντους, Ρεάλ και Μπαρτσελόνα από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Ο «πόλεμος» μεταξύ UEFA και ομάδων που παραμένουν πιστές στην European Super League συνεχίζεται.

Η ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομοσπονδία έχει αποφασίσει να τιμωρήσει τη Γιουβέντους, τη Ρεάλ Μαδρίτης και την Μπαρτσελόνα, οι οποίες με κοινή τους ανακοίνωση έχουν στραφεί κατά της UEFA.

«Μπορεί να αποκλειστούν από το Champions League»
Ο πρόεδρος της La Liga, Χαβιέ Τέμπας, με δήλωσή του στον τηλεοπτικό σταθμό Gol τόνισε ότι τις επόμενες ώρες αναμένονται αποφάσεις απ’ την ευρωπαϊκή ομοσπονδία και περιμένει τον αποκλεισμό των τριών ομάδων που σήκωσαν μπαϊράκι.

«Πέρα από μία τιμωρία, η UEFA δεν μπορεί να εγγράψει τη Ρεάλ και την Μπαρτσελόνα στο Champions League. Νομίζω μπορούν να μείνουν έξω. Θα πρέπει να φοβούνται. Η Ρεάλ, η Μπαρτσελόνα και η Γιουβέντους προκάλεσαν πρόβλημα σε πολλά ευρωπαϊκά κλαμπ και θεσμούς», σχολίασε συγκεκριμένα.

«Ποινές μέχρι και 2 χρόνια»
Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα «Repubblica», οι αποφάσεις αναμένονται σύντομα -το πολύ μέχρι την επόμενη εβδομάδα- και ο πέλεκυς πρόκειται να είναι βαρύς. Το δημοσίευμα υποστηρίζει πως η UEFA θα αποφασίσει αποκλεισμό της Ρεάλ, της Μπαρτσελόνα και της Γιουβέντους από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις για δύο χρόνια.

Άλλωστε, με συνέντευξή του στην «Telegraph», ο Αλεξάντερ Τσέφεριν τόνισε ότι απειλούν την UEFA κάνοντας μετωπική επίθεση απέναντί τους.

«Τώρα απειλούν, στέλνουν επιστολές ότι θα μας μηνύσουν, θα μας πάνε στα δικαστήρια. Είναι προφανές ότι έχουν πάρα πολλά χρήματα. Θα πρέπει αυτά τα χρήματα να τα επενδύσουν στο ποδόσφαιρο για τις γυναίκες και στο ποδόσφαιρο για τα μικρά παιδιά. Μηνύουν και απειλούν τους πάντες. Αυτοί το βλέπουν ότι παίρνουν μέρος σε μία ελίτ διοργάνωση και πως δίνουν φιλανθρωπίες στους άλλους. Ουδείς θέλει φιλανθρωπίες», σχολίασε ο πρόεδρος της UEFA.

Βεβαίως, πρέπει να σημειώσουμε ότι ένας πιθανός αποκλεισμός Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης και Γιουβέντους από το Champions League θα σημάνει και απώλεια τεράστιων εσόδων τόσο για την UEFA, αφού θα απουσιάζουν μεγάλα κλαμπ (σε Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους αγωνίζονται Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο), κάτι που ισχύει και για τις ίδιες τις ομάδες, που δεν θα μπορούν να συμμετάσχουν στη μεγαλύτερη διασυλλογική διοργάνωση.

Πηγή: iefimerida.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα