‘Βόμβα’ στην Αλβανία: Εισαγγελέας, υψηλόβαθμοι αστυνομικοί και κρατικός αξιωματούχος σε διεθνές κύκλωμα ναρκωτικών! Βαριές κατηγορίες για διακίνηση ναρκωτικών, διαφθορά, κατάχρηση εξουσίας και ξέπλυμα χρήματος!

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Την εξάρθρωση ενός διεθνούς δικτύου διακίνησης ναρκωτικών, στο οποίο εμπλέκονται αλβανικές και ιταλικές εγκληματικές οργανώσεις που αναπτύσσουν δράση στην Ευρώπη, ανακοίνωσαν οι Αρχές της Αλβανίας.

Μεταξύ των 38 Αλβανών πολιτών που συνελήφθησαν, είναι ένας εισαγγελέας, ένας αξιωματούχος δημόσιας υπηρεσίας, τρεις υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της αστυνομίας και δύο αστυνομικοί, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ειδικής εισαγγελίας καταπολέμησης της διαφθοράς και του οργανωμένου εγκλήματος (SPAK) στα Τίρανα.

Τα πρόσωπα αυτά κατηγορούνται για «διακίνηση ναρκωτικών, διαφθορά, κατάχρηση εξουσίας και ξέπλυμα χρήματος», σύμφωνα με τη SPAK. Επίσης, μεταξύ των συλληφθέντων βρίσκονται δύο πρώην σωματοφύλακες ενός Αλβανού πρώην υπουργού Εσωτερικών.

Η SPAK διευκρινίζει ότι η έρευνα που οδήγησε στις συλλήψεις αυτές «διενεργήθηκε σε στενή συνεργασία με την εθνική Διεύθυνση ερευνών κατά της μαφίας (DIA, στην Ιταλία) και της Αλβανικής Αστυνομίας».

Η έρευνα αφορούσε τις εγκληματικές δραστηριότητες τεσσάρων ισχυρών συμμοριών στην Αλβανία, οι οποίες σε συνεργασία με ιταλικές εγκληματικές οργανώσεις, έστειλαν μεταξύ 2014 και 2017 στην Ευρώπη μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Οι ύποπτοι ανέπτυσσαν δράση στην Αλβανία, την Ιταλία, το Μαυροβούνιο και την Ισπανία. Η Αστυνομία των χωρών αυτών έχει κατασχέσει από το 2016 σχεδόν 6 τόνους κάνναβης, κοκαΐνης και άλλων ναρκωτικών εκτιμώμενης αξίας 55 εκατομμυρίων ευρώ.

«Οι δημόσιοι λειτουργοί (που συνελήφθησαν), οι οποίοι σε ορισμένες περιπτώσεις ήταν οι ίδιοι ιδιοκτήτες της ναρκωτικής ουσίας, είχαν εγγυηθεί ότι τα ναρκωτικά προορίζονταν για την ιταλική περιφέρεια της Απουλίας και ότι θα έφταναν εκεί με πλήρη ασφάλεια οδικώς και δια θαλάσσης», αναφέρει η ανακοίνωση.

Οι Αρχές κατάσχεσαν περιουσιακά στοιχεία των υπόπτων, αξίας εκατομμυρίων ευρώ, κυρίως διαμερίσματα, οικόπεδα, εστιατόρια και επιχειρήσεις.

Ο πρεσβευτής της ΕΕ στα Τίρανα, Λουίτζι Σορέκα, εξέφρασε ικανοποίηση σε μήνυμά του στο Twitter για τα αποτελέσματα της κοινής επιχείρησης αυτής μεταξύ της DIA, της SPAK και της αλβανικής αστυνομίας με την υποστήριξη του Eurojust (οργανισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη συνεργασία στον τομέα της ποινικής δικαιοσύνης).

«38 άτομα συνελήφθησαν και περιουσιακά στοιχεία αξίας εκατομμυρίων ευρώ κατασχέθηκαν. Η καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος και του ξεπλύματος χρήματος φέρνει κοντά την Αλβανία στην ΕΕ», έγραψε ο Σορέκα.

https://europost.gr/vomva-stin-alvania-eisaggeleas-ypsilovathmoi-astynomikoi-kratikos-axiomatoychos-se-diethnes/
spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα