Την ώρα που η χώρα βρίσκεται στο μέσο της χειρότερης κρίσης με την Τουρκία, η λογική του “μέσου” και του “βύσματος” όπως είναι γνωστό στις Ένοπλες Δυνάμεις, δεν είναι μόνο κατακριτέα. Είναι και άκρως επικίνδυνη…

Στο Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας φαίνεται ότι δεν το ΄χουν καταλάβει και με την ανοχή προφανώς της “τριπλέτας” της πολιτικής ηγεσίας εξακολουθούν να κάνουν φάουλ. Τα οποία όμως πλέον δεν είναι αστεία. Έχουν να κάνουν με θέματα ασφάλειας!

11 θέσεις εξωτερικού προκηρύχθηκαν από το ΓΕΑ. Δεν θα ασχοληθούμε με όλες αν και για όλες υπάρχουν λόγοι που θα πρέπει να το κάνουμε κάποια στιγμή.

Θα ρωτήσουμε -προς το παρόν- την ηγεσία του ΓΕΑ αλλά και την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ αν για τη θέση που προκηρυχθεί για την Κύπρο, επελέγη στέλεχος που καλύπτει τα κρίσιμα θέματα ασφαλείας τα οποία απαιτούνται. Αν για παράδειγμα μιλά τη ξένη γλώσσα που είναι απαραίτητη! Αν το στέλεχος που επελέγη έχει γενικώς τα προσόντα που περιγράφονται στην προκήρυξη της θέσης δεν χρειάζεται να το αναφέρουμε. Δεν έχει καν το βαθμό που περιγράφεται στην προκήρυξη της θέσης! Αλλά επαναλαμβάνουμε αυτό που είναι κρίσιμο είναι ότι δεν διαθέτει κανένα απολύτως από τα προσόντα που είναι απαραίτητο για την εξαιρετικά κρίσιμη υπηρεσία στην οποία προορίζεται να πάει στην Κύπρο.

Αναμένουμε την απάντηση του ΓΕΑ, το οποίο μέχρι στιγμής για το μοναδικό δημοσίευμα που έσπευσε να απαντήσει ήταν αυτό για τον…εκσυγχρονισμό των F-16, για τον οποίο έσπευσε να μας πληροφορήσει ότι πάει πάρα πολύ καλά.

https://www.militaire.gr/quot-vysmatokratia-quot-stin-polemiki-aeroporia-en-meso-ellinotoyrkikis-krisis-akomi-kai-gia-krisimes-theseis/