ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Πολιτική προστασία σε παιδεραστές

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Image: archive / photo d’illustration/Keystone

Η έκθεση αυτή επισημαίνει ειδικότερα την «αδυναμία αναγνώρισης των βιασμών, το κλείσιμο των οφθαλμών σε αυτούς, το «κουκούλωμα»  των κατηγοριών και την ενεργητική προστασία των υψηλού επιπέδου δραστών, συμπεριλαμβανομένων των πολιτικών». Το έγγραφο αυτό είναι το αποτέλεσμα ανεξάρτητης έρευνας που διενεργήθηκε το 2015 μετά το σκάνδαλο Jimmy Savile, πρώην σταρ του BBC, κατηγορούμενου για εκατοντάδες σεξουαλικές επιθέσεις το 2012, ένα χρόνο μετά το θάνατό του.Οι Βρετανικοί πολιτικοί θεσμοί – κυβέρνηση, κοινοβούλιο και κόμματα – έκλειναν  τα μάτια για δεκαετίες σε περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών. Μερικές φορές προστάτεψαν ενεργά τους δράστες τους, σύμφωνα με ανεξάρτητη έκθεση που κυκλοφόρησε την Τρίτη.

Θίγει «ένα σημαντικό πρόβλημα σεβασμού» σε εξέχοντα δημόσια πρόσωπα των πολιτικών κομμάτων, της αστυνομίας και της δικαιοσύνης. Η έκθεση παραθέτει τα παραδείγματα των βουλευτών Cyril Smith και Peter Morrison, οι οποίοι διέφυγαν από τη δίωξη κατά τη δεκαετία του 1970 και του ’80 παρά το “ενεργό σεξουαλικό τους ενδιαφέρον για παιδιά”.

Παραίτηση

Το 1969, ο Cyril Smith παραδέχτηκε ότι κακοποίησε σεξουαλικά εφήβους, αλλά δεν διώχθηκε. Δέκα χρόνια αργότερα, ενεπλάκη το όνομα του πρώην αρχηγού των Φιλελευθέρων, David Steel, χωρίς να γίνει κάτι. Μέλος της Βουλής των Λόρδων από τότε, ο David Steel παραιτήθηκε μετά την κυκλοφορία της έκθεσης την Τρίτη. Η έρευνα, η οποία άκουσε θύματα, πολιτικούς και ειδικότερα  αστυνομικούς, επισημαίνει επίσης ότι οι αξιωματούχοι του Συντηρητικού Κόμματος είχαν επίγνωση των κατηγοριών εναντίον του Peter Morrison “αλλά δεν τις διαβίβασαν στην αστυνομία”. Ο βουλευτής έγινε το 1990 ο ιδιωτικός κοινοβουλευτικός γραμματέας της πρωθυπουργού Μάργκαρετ Θάτσερ και το επόμενο έτος αναγορεύτηκε ευγενής.

“Αυτά δείχνουν μια πολιτική κουλτούρα που βάζει τη φήμη πολύ πάνω από τη δυστυχία των παιδιών που εμπλέκονται”, αναφέρει η έκθεση.

Δεν υπάρχει “οργανωμένο δίκτυο παιδεραστών”

Ωστόσο, η έρευνα δεν βρήκε τίποτα που να επιβεβαιώνει την ύπαρξη ενός «οργανωμένου δικτύου παιδεραστίας» στο οποίο συμμετείχαν πολιτικά πρόσωπα.

Τον Ιούλιο του 2019, ο Βρετανός Carl Beech, πρώην υπάλληλος φιλανθρωπικής οργάνωσης βοήθειας σε παιδιά, καταδικάστηκε σε 18 χρόνια φυλάκισης για ψευδείς κατηγορίες για μια σειρά προσωπικοτήτων για παιδεραστία. Αυτό προκάλεσε την έναρξη μιας μεγάλης έρευνας.

“Η κυβέρνηση θα εξετάσει αυτή την έκθεση και θα εκτιμήσει πώς θα απαντήσει σ’ αυτήν σε εύθετο χρόνο”, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Priti Patel.

https://www.tdg.ch/monde/pedophilie-classe-politique-ferme-yeux/story/17657982

 

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα