Βούλγαρος πρόεδρος στα Σκόπια: Δεν υποστηρίζουμε όνομα με γεωγραφικό προσδιορισμό

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

«Ράντεφ: Η Βουλγαρία δεν δέχεται όνομα με γεωγραφικό προσδιορισμό»

 

Η Βουλγαρία δεν θα συμφωνήσει σε έναν γεωγραφικό καθοριστικό παράγοντα για το πιθανό νέο όνομα  της FYROM.

Ο πρόεδρος Ράντεφ είναι αποφασισμένος ότι η χώρα του δεν θα υποστηρίξει ένα όνομα που θα υπονοεί, όπως είπε,  βουλγαρικό έδαφος.

Στην κοινή συνέντευξη Τύπου στα Σκόπια, ο ομόλογός του, ο Γκεόργκι Ιβάνοφ επισήμανε ότι η επίλυση της διαφοράς δεν θα ήταν επιζήμια για τρίτους. Αλλά, τόνισε ότι η διαδικασία θα προχωρήσει σύμφωνα με την ενδιάμεση συμφωνία και την ετυμηγορία της Χάγης.

«Το νέο όνομα της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας» δεν πρέπει να περιέχει γεωγραφικό καθοριστικό παράγοντα που θα ήταν επιζήμιο για την Βουλγαρία, η Βουλγαρία δεν παρεμβαίνει στην επίλυση της διαφωνίας μεταξύ των δύο χωρών, αλλά- όπως σημείωσε- τέτοια θέματα αφορούν τη Βουλγαρία, ως γειτονική χώρα», είπε ο Ράντεφ.

«Οι συνομιλίες σχετικά με το πρόβλημα που έχει η Ελλάδα με το συνταγματικό όνομα μας, θα συνεχισθούν στον ΟΗΕ, σύμφωνα με την Χάρτα, τα προσωρινά ψηφίσματα, την ενδιάμεση συμφωνία και την ετυμηγορία της Χάγης. Από την πλευρά μας  θα προσπαθήσουμε να βρούμε μία λύση η οποία δεν θα είναι επιζήμια για τις τρίτες χώρες, που θα τους έμπλεκε στη διαδικασία», δήλωσε ο Ιβάνοφ.

‘Έχουμε κοινό παρελθόν’

Ο Ράντεφ δήλωσε αποφασιστικά, ότι πρέπει  το αμφισβητούμενο κοινό παρελθόν να τελειώσει το συντομότερο δυνατόν από την κοινή επιτροπή των δύο χωρών, διότι η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση των Σκοπίων εξαρτάται από αυτό.

«Με άλλα λόγια, γράφει το δημοσίευμα, εάν δεν απαλειφθούν τα αμφισβητούμενα ιστορικά γεγονότα όπως γράφονται στα βιβλία μας, τότε η είσοδός μας στην ΕΕ θα αποκλεισθεί».

«Είναι πολύ σημαντικό η Επιτροπή Ιστορικών και Εκπαιδευτικών Θεμάτων να αξιολογήσει εάν υπάρχουν αμφισβητούμενα θέματα μεταξύ μας και πως μπορούν αυτά να επιλυθούν.

» Έχουμε ένα κοινό παρελθόν και ο τρόπος αντιμετώπισης αυτού του παρελθόντος εξαρτάται από την ίδια την ευρωπαϊκή προοπτική της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας», είπε ο Ράντεφ.

«Πρέπει να εξετάσουμε τη συμφωνία από τη σκοπιά του μέλλοντος και ως εκ τούτου η Επιτροπή πρέπει να επικεντρωθεί στο μέλλον των σχέσεων μας, όχι να παρασυρθεί στα χαρακώματα των ζητημάτων για τα οποία υπάρχουν διαφορετικές απόψεις. Αυτά τα ζητήματα θα πρέπει να αφεθούν σε εκείνους που είναι υπεύθυνοι για αυτά, αυτοί είναι οι Ακαδημίες της Επιστήμης», τόνισε ο Ιβάνοφ.

(Στοιχεία από alfa.mk)

www.echedoros-a.gr

spot_img

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πρωτη επιβεβαιωση για το κοινο ιστορικο παρελθον Βουλγαρων και Σκοπιανων η κοινη στολη των Αξ/κων υπασπιστων των δυο Προεδρων τους. Αυτην την φωτογραφια να εχει στο φακελλο του ο κ. Κοτζιας για να την δειχνει στους κ.κ. Νιμιτς και Δημητρ-ωφ , οποτε θα εξασφαλισει ευκολωτερα την αρνηση της Ελλαδος και των Πανελληνων οτι οι Σλαβοσκοπιανοι ηταν και ειναι Μακεδονες. ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕΤΑ ΤΟ 1944 ΤΟΥΣ ΒΑΦΤΙΣΕ Ο Γιουγκοσλαβος ΤΙΤΟ Μακεδονες. Η δευτερη επιβεβαιωση προκυπτει απο την δηλωση του Βουλγαρου Προεδρου οτι” πρεπει το αμφισβητουμενο κοινο παρελθον να τελειωσει το συντομωτερον δυνατον απο την κοινη επιτροπη των δυο χωρων, διοτι η ευρωπαικη ολοκληρωση των Σκοπιων εξαρταται απ αυτο”. Εδω -κακα τα ψεμματα- η Βουλγαρια μας δειχνει τον δρομο για την ενταξη των Σκοπιων στις Ευρωατλαντικες Ενωσεις . Κοινη επιτροπη ,λοιπον,Ελληνων και Σκοπιανων για αλλαγη του Συνταγματος τους για επαναδιατυπωση της ρησεως του Γκληγκορ-ωφ τους οτι ειναι Σλαβοι,που ηλθαν τον 6ο μ. Χ αιωνα στην περιοχη και γιαυτο ουδεποτε ανηκαν στο Ελληνικο Εθνος ,οπως οι Αρχαιομακεδονες , που μιλουσαν,εγραφαν και διδασκαν στην Ελληνικη γλωσσα. Ωρες ,μια που εχουν κοινο ιστορικο παρελθον η Βουλγαρια με τους Σλαβοσκοπιανους , να διεκδικησουν και οι Βουλγαροι οτι και αυτοι ειναι Μακεδονες. Πως λεμε στην Γεωμετρια . ”Τα ενι και τριτοις ισα και αλληλοις ισα”. Βρε που μπλεξαμε και μονοι μας μαλλον θα βγαλουμε τα ματια μας, γιατι ποιος ξερει τι γυρισματα θα εχει ο καιρος;;;.

  2. Πρέπει όλοι μας ανεξαρτήτως πολιτικού προσανατολισμού να συμφωνήσουμε στα εξής :
    Οι χώρες της περιοχής μας που στην εξωτερική τους πολιτική έχουν σαν βασικό στόχο την αναθεώρηση των συνόρων τους είναι η Τουρκία και η Αλβανία. Η Βουλγαρία ακόμα και να ήθελε δεν έχει αυτή την προτεραιότητα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε όμως την ιστορία μας ( Μακεδονικός αγώνας, Β βαλκανικός πόλεμος, κατοχή της Α. Μακεδονίας και της Δ Θράκης από τους Βούλγαρους κατά τον Β Π.Π.)
    Με βάση τα παραπάνω θεωρώ ότι οι Σλάβοι γείτονες μας στα Σκόπια έχουν δύο εχθρούς: τους Αλβανούς που εποφθαλμιούν τα δυτικά εδάφη των Σκοπίων & τους Βούλγαρους που δεν τους θεωρούν ούτε καν ξεχωριστή εθνότητα.
    Τι συμφέρει την χώρα μας; Nα δει στα βόρεια σύνορα μας την Αλβανία να συνορεύει με την Βουλγαρία;
    Ας είμαστε ρεαλιστές. Η πλειοψηφία των κατοίκων του κράτους των Σκοπίων δεν είναι απόγονοι του Μ. Αλεξάνδρου αλλά Σλάβοι που κατοικούν σε μικρό τμήμα της γεωγραφικής περιοχής με το όνομα Μακεδονία.
    Αυτοί οι άνθρωποι είναι λογικό να ονομάζονται Σλαβομακεδόνες, το κράτος τους Σλαβική & Αλβανική ( αν δεν θέλουν να έχουν προβλήματα με την Αλβανική μειονότητα τους ) δημοκρατία της Μακεδονίας, οι επίσημες γλώσσες τους να είναι η Σλαβομακεδονική και η Αλβανική και το θέμα να κλείσει. Φοβόμαστε ότι κάποιοι από τους κατοίκους της Μακεδονίας μας που μιλούν τα ντόπια θα πουν ότι είναι Σλαβομακεδόνες; Πόσους ψήφους πήρε το Ουράνιο Τόξο όποτε κατέβηκε; Κάποια δύναμη έχει στην Φλώρινα και στην Πέλλα και οι υπόλοιποι ψήφοι στην Ελλάδα ήταν ψήφοι διαμαρτυρίας ( αντί να ψηφίσουν Βεργή ψήφισαν αυτό ). Εξάλλου πόσοι από τους συνειδητούς ψηφοφόρους του Ουράνιου τόξου θεωρούν τους εαυτούς τους Σλαβομακεδόνες και πόσοι από αυτούς μέσω της ψήφου τους σε αυτό δεν διαμαρτυρήθηκαν για τους αποκλεισμούς που υπέστησαν στο παρελθόν;
    Έχουμε σκεφθεί ποτέ τι θα γίνονταν αν από την μία αναγνωρίζαμε την ύπαρξη σλαβομακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα και από την άλλη δίναμε την δυνατότητα απόκτησης ελληνικής υπηκοότητας στους σλαβόφωνους και στους βλαχόφωνους κατοίκους της ΠΓΔΜ ; Η εθνολογική σύνθεση της περιοχής ως το Κρούσοβο θα άλλαζε υπέρ μας ενώ στην Ελλάδα δεν θα εμφανίζονταν ούτε 5.000 σλαβομακεδόνες.
    Στην εκπομπή του κ. Σαββίδη άκουσα ότι η Βουλγαρία μοίρασε 200.000 διαβατήρια στους κατοίκους της ΠΓΔΜ που κατοικούν στο ανατολικό της κομμάτι και ότι η σχισματική εκκλησία των Σκοπίων αναγνώρισε σαν πνευματική μητέρα την Βουλγαρική
    Η Ελλάδα παρά τα προβλήματα της, την ανυπόληπτη οικονομική και πολιτική της ηγεσία, απέχει παρασάγγες από τους υπόλοιπους γείτονες της.
    Ο ίδιος τρόπος ( απόκτηση ελληνικής υπηκοότητας ) πχ στους Οφλήδες του Πόντου, σε βλαχόφωνους της Κορυτσάς, σε σαρακατσάνους της Βουλγαρίας, σε Ορθόδοξους, Ασσύριους και Γεζίντι του Ιράκ & της Συρίας θα άλλαζε δεδομένα υπέρ μας.
    Όχι όπως έγινε με τους Αλβανούς που εργάζονται στην χώρα μας που οι μισοί έχουν χαρτί ότι είναι ομογενείς από τους Αγίους Σαράντα & την Χειμάρρα. Έχει κάποιος από αυτούς έγγραφο από το αντίστοιχο δημοτολόγιο που να αποδεικνύει τον ισχυρισμό τους ; Κάποιο έχουν κάνει περιουσίες με αυτή την μηχανή.
    Βέβαια εμείς συζητούμε και το μεγαλύτερο τμήμα των Ελλήνων έχει μαύρα μεσάνυχτα για το Μακεδονικό & για τα εθνικά θέματα. Δείτε την έρευνα του ΒΗΜΑΤΟΣ με το ΠΑΜΑΚ που στο ερώτημα τι θρησκεία είναι η πλειοψηφία των κατοίκων της ΠΓΔΜ το 36% απαντά Μουσουλμάνοι και ένα 30% ΔΞ / ΔΑ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα