Βούλγαρος πρέσβης στα Σκόπια: Αυτός που έκαψε τη βουλγαρική σημαία θα καταδικαστεί σε 5 χρόνια φυλάκιση

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Βρισκόμαστε σε αναμονή των αποτελεσμάτων της έρευνας για το κάψιμο της βουλγαρικής σημαίας στη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας . Δυστυχώς, αυτή η υπόθεση επαναλαμβάνεται όπως συνέβη στις 20 Νοεμβρίου στα Σκόπια, όταν η βουλγαρική σημαία κάηκε. Αυτό δήλωσε ο πρέσβης μας στα Σκόπια  Άγγελ Αγγέλοφ στη βουλγαρική εθνική τηλεόραση- BNT, γράφει το βουλγαρικό δημοσίευμα.

«Από ό, τι καταλαβαίνουμε από τη σημερινή αντίδραση του Υπουργείου Εσωτερικών, το άτομο το έκανε αυτό σκόπιμα. Και απειλείται με ένα έως πέντε χρόνια φυλάκισης», δήλωσε ο πρέσβης, προσθέτοντας ότι μετά την καταδίκη του προέδρου της Βόρειας Μακεδονίας, Στέβο Πενταρόφσκι, πρέπει τα λόγια του να ακούστηκαν σε όλη τη Βόρεια Μακεδονία. Ο πρόεδρος είναι το υψηλότερο αξίωμα στη χώρα. Είναι η προσωποποίηση του κράτους, οπότε ελπίζουμε ότι πολλά από τα λόγια του θα οδηγήσουν σε ενέργειες της εκτελεστικής εξουσίας για τον εντοπισμό των δραστών», δήλωσε ο Πρέσβης Αγγέλοφ.

Οι τηλεοράσεις της Βόρειας Μακεδονίας από το καρναβάλι στη Βέβτσανι έδειξαν πλάνα  και άλλων αντιβουλγαρικών εκδηλώσεων.

Μάλιστα, μερικοί από τους συμμετέχοντες  γελοιοποίησαν ακόμη και τη χειρονομία της χώρας μας να βοηθήσουν τη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας να λάβει εμβόλια κατά του Covid-19 . Υπάρχουν επίσης σκηνές που έχουν επηρεαστεί από την αντιστροφή της ιστορίας του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου (σημ. από τα γεγονότα της βουλγαρικής κατοχής).

Οι αντιβουλγαρικές εκδηλώσεις στην περιοχή του Βαρδάρη, η γλώσσα του μίσους και η διεστραμμένη ανάγνωση της κοινής ιστορίας αποτελούν τη ρίζα των προβλημάτων στις σχέσεις μεταξύ Σόφιας και Σκοπίων. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Βουλγαρία καθυστέρησε την έναρξη των διαπραγματεύσεων για το πλαίσιο ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας στην ΕΕ. Ένας ενεργός διάλογος συνεχίζεται μεταξύ των δύο χωρών, σημειώνει το βουλγαρικό δημοσίευμα.

https://www.echedoros-a.gr

 

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα