Βουλευτής HDP απο Λιβύη: παράνομη η θαλάσσια συφωνία Τουρκίας-Τρίπολης

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Με τίτλο «Bουλευτής του HDP πηγαίνει στον Haftar στη Λιβύη και λέει ότι ‘η θαλάσσια συμφωνία είναι παράνομη’» δημοσιεύεται στην φιλοκυβερνητική ειδησεογραφική ιστοσελίδα TR Haber ρεπορτάζ σύμφωνα με το οποίο:

Η βουλευτής HDP Αδάνων Tülay Hatimoğulları Oruç ταξίδεψε στη Βεγγάζη, στο αρχηγείο του στρατολογημένου από τη CIA Haftar στη Λιβύη, και είπε την ίδια φράση με τον Έλληνα ΥΠΕΞ: «Η θαλάσσια συμφωνία Άγκυρας-Τρίπολης είναι παράνομη!»

Το Δημοκρατικό Κόμμα των Λαών (HDP) προχώρησε σε μια πρωτοφανή ενέργεια στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής. Η βουλευτής HDP Αδάνων Tülay Hatimoğulları Oruç ταξίδεψε στη Βεγγάζη, το αρχηγείο του στρατολογημένου από τη CIA πραξικοπηματία Khalifa Haftar στη Λιβύη, και έδωσε τα ίδια μηνύματα κατά της Τουρκίας με την Ελλάδα. «Δεν αποδεχόμαστε τη μονομερή πολιτική του Erdoğan στη Λιβύη, ειδικά τη θαλάσσια συμφωνία», δήλωσε η Hatimoğulları του HDP, η οποία συναντήθηκε με πιστούς στον Haftar με το πρόσχημα της συμμετοχής σε φόρουμ που διοργανώθηκε στη Λιβύη.

Η Hatimoğulları, η οποία συναντήθηκε με τον Abdelhadi al-Hwaij, τον επικεφαλής του Κόμματος Κίνημα Μέλλοντος Λιβύης, είχε επίσης αντιταχθεί στο νομοσχέδιο που προέβλεπε την επέκταση της διάρκειας της αποστολής των Τούρκων στρατιωτών στη Λιβύη.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Africanews, ο el-Hwaij, ο οποίος συναντήθηκε με τη βουλευτή του HDP στη Βεγγάζη, δήλωσε: «Η Τουρκία δεν είναι μόνο οι πολιτικές του Erdoğan. Η αντιπολίτευση στην Τουρκία γίνεται όλο και πιο ισχυρή. Μοιραζόμαστε τις ίδιες ιδέες μαζί τους», δήλωσε.

Όταν ο Hwaij, ο οποίος εργάζεται υπό τον πραξικοπηματία Haftar, δεν είχε μπορέσει να ανατρέψει τη νόμιμη κυβέρνηση της Τρίπολης που αναγνωρίστηκε από τον ΟΗΕ με τη δύναμη των όπλων, κατηγόρησε την Τουρκία, η οποία δεν επέτρεψε το πραξικόπημα, για «κατοχή». Έτσι ο Haftar, ο πραξικοπηματίας της Λιβύης, προστέθηκε κι αυτός, με την Ελλάδα και την Αρμενία, στις δυνάμεις με τις οποίες οι βουλευτές του HDP μιλούν κοινή γλώσσα, πέρα από την τρομοκρατική οργάνωση PKK.

 

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα