Βουλγαρία: Το κόμμα του Καρακατσάνοφ απαιτεί να μην μεταφράζονται οι ομιλίες από τα Σκόπια

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Βουλευτές του κόμματος VMRO-BND σε επιστολή τους προς το βουλγαρικό Συμβούλιο Ηλεκτρονικών Μέσων απαιτεί να μην μεταφράζεται η γλώσσα που χρησιμοποιείται στη Βόρεια Μακεδονία «γιατί δεν θέλουμε οι βουλγαρικές τηλεοράσεις να βοηθούν στην καθιέρωση της ψεύτικης γλώσσας που έρχεται σε αντίθεση με τα αποδεδειγμένα επιστημονικά δεδομένα», όπως ανέφεραν.

Οι βουλευτές του ακροδεξιού κόμματος που ανήκουν στην ομάδα των Ενωμένων Πατριωτών, απευθύνθηκαν στο Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο επειδή «έχουν  λάβει πολλά μηνύματα από πολίτες που εκφράζουν οργή γιατί οι ειδήσεις και τα προγράμματα στις περισσότερες βουλγαρικές τηλεοράσεις εξακολουθούν να τοποθετούν υπότιτλους στα βουλγαρικά κατά τη μετάδοση συνεντεύξεων με πολιτικούς και πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας.

 

 

 

 

 

 

 

 

Οι υπογράφοντες την επιστολή προς το βουλγαρικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο  προτρέπουν τους δημοσιογράφους-παρουσιαστές των καναλιών να χρησιμοποιούν το επίθετο «η λεγόμενη» όταν λένε μακεδονική γλώσσα και οι συντάκτες να χρησιμοποιούν εισαγωγικά στη λέξη μακεδονική.

Канал 5 ТВ

https://www.echedoros-a.gr

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Τι ατυχία να μη είχαμε τον κ.Καρακατσάν-ωφ στην θέση του κ.Καμμένου ,που ως υπουργός Εθνικής Αμύνης και αυτός δεν ”ζόρισε” τους κ.κ. Τσίπρα και Κοτζιά ,προτού υπογράψουν στις Πρέσπες την ακατονόμαστη Συμφωνία τους με τους Σκοπιανούς;;;.
    Μάλλον είναι ο πιο απαγοητευμένος Έλλην πολιτικός ,μετά τις Βουλγαροσκοπιανές διενέξεις για ‘μακεδονική”γλώσσα και εθνότητα ,τις οποίες απλόχερα δώρισαν οι δικοί του συγκυβερνήτες κ.κ. Τσίπρας και Κοτζιάς στους επήλυδες Αλβανοσλάβους των Σκοπίων ,κάτι που θα του καταλογίσει η ένδοξη νεώτερη Ιστορία μας ,με τους σκληρούς και αιματηρούς αγώνες μας για την Μακεδονία από το 1870.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα