Βουλγαρία: Η διασύνδεση του αγωγού φυσικού αερίου με την Ελλάδα θα αρχίσει να λειτουργεί μέχρι τέλη Ιουλίου

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

 

 

Ο Έλληνας Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, ανακοίνωσε ότι η διασύνδεση του αγωγού φυσικού αερίου μεταξύ της ελληνικής πόλης της Κομοτηνής και της βουλγαρικής Στάρα Ζάγκορα θα ξεκινήσει να λειτουργεί μέχρι τα τέλη Ιουλίου.

Η επίσημη τελετή για την ολοκλήρωση για τη διασύνδεση θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή της Κομοτηνής και θα παραστεί ο υπουργός Ενέργειας του Αζερμπαϊτζάν  Παρβίζ Σαχμπάζοφ.

«Η υλοποίηση του έργου, που ξεκίνησε πριν από σχεδόν 12 χρόνια, ολοκληρώθηκε με επιτυχία αφού έλαβε σοβαρή ώθηση τους τελευταίους 6 μήνες. Στις αρχές Ιουλίου ολοκληρώθηκαν οι κύριες κατασκευαστικές δραστηριότητες. Το γραμμικό τμήμα ολοκληρώθηκε πλήρως – Όλοι οι σωλήνες συγκολλήθηκαν, τοποθετήθηκαν, θάφτηκαν και υποβλήθηκαν σε υδραυλικές δοκιμές. Οι περασμένες υδραυλικές δοκιμές εγγυώνται ότι η εγκατάσταση έχει την απαραίτητη αντοχή, πληροί όλες τις βιομηχανικές προδιαγραφές και είναι ποιοτικά κατασκευασμένη. Η εισαγωγή της διασύνδεσης Ελλάδας-Βουλγαρίας σε εμπορική λειτουργία θα πραγματοποιηθεί μετά την ολοκλήρωση των υποχρεωτικών διοικητικών διαδικασιών», ανέφερε το Υπουργικό Συμβούλιο.

Ωστόσο, ο Κώστας Σκρέκας ανακοίνωσε την Πέμπτη σε συνέδριο στην Αθήνα που διοργάνωσε το περιοδικό Economist ότι η διασύνδεση θα τεθεί σε λειτουργία μέχρι τα τέλη Ιουλίου.

Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, που επικαλούνται το ANA-MPA και το BTA, μέσω της διασυστημικής σύνδεσης με τη Βουλγαρία, υπάρχει η ευκαιρία να τροφοδοτηθεί και η Ουγγαρία με φυσικό αέριο.

Ο Έλληνας υπουργός επεσήμανε τον ρόλο της Ελλάδας στην ενίσχυση της ενεργειακής ασφάλειας στην περιοχή και την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω της ήδη λειτουργούσας υποδομής υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG), καθώς και των σχεδιαζόμενων νέων εγκαταστάσεων. Σχολίασε, επίσης, τα έργα για τον αγωγό φυσικού αερίου της Ανατολικής Μεσογείου (East Med), τον εκσυγχρονισμό της διασυστημικής ηλεκτρικής σύνδεσης με τη Βουλγαρία, την Αλβανία και την Ιταλία και την κατασκευή της διασυστημικής ηλεκτρικής σύνδεσης με την Αίγυπτο.

mediapool.bg

Ο σταθμός μέτρησης αερίου της διασύνδεσης κοντά στη Στάρα Ζάγκορα

https://www.echedoros-a.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα