Βολές Λαβρόφ κατά Τουρκίας για το Ιντλίμπ

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ κατηγόρησε την Τουρκία για αθέτηση της συμφωνίας για το Ιντλίμπ

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι το κύριο θέμα της ατζέντας της συνάντησης Πούτιν-Ερντογάν στις 29 Σεπτεμβρίου θα είναι το Ιντλίμπ. Ο Λαβρόφ είπε:

“Υπάρχει ειδική συμφωνία μεταξύ του Προέδρου της Ρωσίας και του Προέδρου της Τουρκίας στο Ιντλίμπ και οι Τούρκοι συνομιλητές μας έχουν αναλάβει την ευθύνη του διαχωρισμού των κανονικών αντικαθεστωτικών από τους τρομοκράτες. Αυτό έπρεπε να είχε γίνει πολύ καιρό πριν, αλλά δεν συνέβη, προχωράει λίγο αργά.”

Ο Λαβρόφ, ο οποίος βρίσκεται στη Νέα Υόρκη, απάντησε στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων σχετικά με την ατζέντα σε συνέντευξη Τύπου.

Η αναγνώριση των Ταλιμπάν δεν είναι στο προσκήνιο

Αναφερόμενος στις εξελίξεις στο Αφγανιστάν, ο Λαβρόφ είπε ότι ελπίζουν ότι ο μεγάλος αριθμός όπλων που έμειναν μετά την «βιαστική» αποχώρηση των Ηνωμένων Πολιτειών δεν θα χρησιμοποιηθεί για καταστροφικούς σκοπούς.

Δηλώνοντας ότι βρίσκονται σε επαφή με τους Ταλιμπάν και ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό για τους Ταλιμπάν να εκπληρώσουν τις υποσχέσεις τους για κυβέρνηση χωρίς αποκλεισμούς, ο Λαβρόφ είπε: “Προς το παρόν, η διεθνής αναγνώριση των Ταλιμπάν δεν βρίσκεται στο τραπέζι”.

Το κύριο θέμα της συνάντηση Πούτιν-Ερντογάν

Ο Λαβρόφ απάντησε στις ερωτήσεις του ανταποκριτή του πρακτορείο Ανατολή. Ο δημοσιογράφος ρώτησε γιατί η Ρωσία, πριν από τη συνάντηση Ερντογάν-Πούτιν, αύξησε τις επιθέσεις της στο Ιντλίμπ, παρά τη συμφωνία για μείωση της έντασης στο Ιντλίμπ  και αν υπάρχει συναίνεση μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας στα ανατολικά του Ευφράτη.

Ο κ. Λαβρόφ απάντησε ως εξής:

“Υπάρχει ειδική συμφωνία μεταξύ του Προέδρου της Ρωσίας και του Προέδρου της Τουρκίας στο Ιντλίμπ και οι Τούρκοι ομόλογοί μας έχουν αναλάβει την ευθύνη του διαχωρισμού των κανονικών αντικαθεστωτικών από τους τρομοκράτες. Αυτό έπρεπε να είχε γίνει πολύ καιρό πριν, αλλά δεν έχει συμβεί ακόμα, προχωράει λίγο αργά”.

Ο Λαβρόφ είπε ότι το ζήτημα του Ιντλίμπ θα συζητηθεί στη σύνοδο κορυφής μεταξύ του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις 29 Σεπτεμβρίου, στο Σότσι.

Οι επαφές μας με τις ΗΠΑ συνεχίζονται

Δηλώνοντας ότι διατηρούν περιοδικές επαφές με τις ΗΠΑ στα θέματα που αφορούν την περιοχή ανατολικά του Ευφράτη, ο Λαβρόφ είπε ότι η παρουσία των ΗΠΑ στις περιοχές Αλ Τανφ και Ρούκμπαν είναι απαράδεκτη.

Αναφέροντας ότι συζήτησαν επίσης με τις Ηνωμένες Πολιτείες για τον μηχανισμό αποκλιμάκωσης, ο Λαβρόφ δήλωσε ότι αυτός ο μηχανισμός λειτουργεί.

Ο Λαβρόφ κάλεσε τις Ηνωμένες Πολιτείες να «λάβουν πιο ενεργή στάση» προκειμένου να επαναλάβουν τις διακοπείσες πυρηνικές συνομιλίες του Ιράν.

Πηγή: haberler.com/ infognomonpolitics.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα